Reklama

Reklama

Polda

(seriál)
TV spot 4
Česko, (2016–2024), 59 h 7 min (Minutáž: 54–59 min)

Režie:

Jaroslav Fuit

Kamera:

Aleš Hart

Hrají:

David Matásek, Igor Orozovič, Vladimír Polívka, Ondřej Pavelka, Lenka Vlasáková, Jiří Vyorálek, Jana Kolesárová, Mário Kubec, Zdeněk Vencl, Jan Chudý (více)
(další profese)

Série(6) / Epizody(64)

Obsahy(1)

Kriminální seriál vycházející z žánru buddy movie, jehož hlavními postavami jsou dva naprosto rozdílní hrdinové – komisař Michal Bříza (David Matásek) a jeho parťák, absolvent policejní akademie Andrej (Igor Orozovič). (oficiální text distributora)

Videa (6)

TV spot 4

Recenze (164)

DAPDO 

všechny recenze uživatele

Nápad možná dobrej, pokus o udělání českýho Schimanskiho, kterej se probudil po několika letech z komatu. Jako komedie se na to dá i koukat, některý hlášky Matáska jsou dobrý, jako krimi bych to ale vůbec nenazval. Jestli se někomu zdá, že tady všichni vypadaj opravdu jako policajti a vyšetřování má řád (zase zdravím pana Ozzy2), tak to chce hodně slušnej matroš...Hodnotit celkově zatím nebudu, počkám si, co nám z toho TV Prima udělá dál, ale nečekám zázraky, co se týká nějáký dobrý zápletky, nebo že bych byl napnutej. ()

mira007 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Hlavní hrdina se oficiálně probudí do současnosti po dvaceti letech z roku 1996 v komatu , ale dle zpracování se spíše probudí po třiceti letech a to rovnou z osmdesátkového béčkového testosteronovéhoh akčňáku. Matáskův přehrávaný ranař v kožené bundě a s bubínkovým koltem a pouty za pasem vypadá parodicky, ale když se člověk trochu rozkouká a přijme to jako odlehčený žánr ( navzdory tomu, že vizuelně jsou všechny detektivky od Primy naprosto šablonovitě stejné, včetně toho, že z nějakého neznámého důvodu mají tvůrci na Primě problém se zobrazením základní nahoty jako v americkém filmu ) tak se místy celkem může i zasmát. Dialogy kralují nad akcí a vyšetřováním.Je to určitě lepší než VIP vraždy a asi na stejno s Mordpartou, ale kvalit průměrných detektivek na ČT to nedosahuje. ()

Reklama

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Vzpomínáte, jak v Hard to Kill vilná ošetřovatelka nadzvedla pokrývku a obdivovala přirození komatózního Seagala? Míša Bříza vzhledem k tápání ve vztahu s psycholožkou něčím takovým nedisponuje, ale zato je po probuzení z dvacetiletého šlofíka ihned jako rybka! Občas to zaboduje nějakou hláškou mačosaura Matáska či výběrem songů, ale po formální stránce působí Polda hrozně „ordinačně“ a samotné kriminální případy budí dojem, že je napsal jezevčík P.D. Jamesové.. ()

Ozzy2 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak mám rozkoukanýho Rapla, cože proti tomuhle žumpa a Matásek je větší rapl. než ten slavej, na ČSFD vyhejpovanej Kuneš.Tady má vyšetřování alespoň nějakej řád podobnej práci kriminálky, tady všichni vypadají jako policajti, vypadá to tam jak na fízlárně a je to mnohem věrohodnější. Navíc je to mnohem vtipnější.Takže to v pohodě zkouknu celý.Narozdíl od Rapla. ()

Skuby47 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Když opomenu fakt z oblasti sci-fi, že se Matásek po dvaceti letech v komatu dostal během krátkého času do formy, což by mu mohl závidět i Stevan Seagal ve filmu Těžko ho zabít, který se z pouze sedmiletého komatu vzpamatovával za pomoci intenzivního cvičení minimálně rok, tak mi to vychází spíš jako satira. Je zde evidentní snaha napodobit daleko úspěšnější zahraniční seriály - nějaká ta mrtvola, pár falešně obviněných, alespoň jedna honička a pokud se to hodí, tak i nějaká milostná scéna. S lítostí vzpomínám na Četnické humoresky, či Kalašovky s Hrušínským a lituji Davida Matáska, který si tak ubohý scénář nezasloužil. No ještě uvidíme, třeba se dočkáme překvapení. ()

Galerie (614)

Zajímavosti (35)

  • Pes Schimanski, kterého najde a následně se ujme Vojta (Vladimír Polívka), je ve skutečnosti fenka jménem Gi. Je to šampionka ve psím parkuru. Svým vzhledem okouzlila většinu štábu včetně dvou hlavních protagonistů, kteří tak psíka ochotně během natáčení scén nosili v náručí. (notozjano)
  • Na konci epizody zazní píseň z filmu Hříšný Tanec (1987) – „The Time of My Life“. Film je v epizodě také zmíněn. (Katka189)
  • Premiéra epizody Kdo míří vysoko ... (2020) byla dne 22. 11. 2020 a tato epizoda byly uvedena až 14. 3. 2021. Mezi premiérami tedy byla přestávka téměř 4 měsíce. (rakovnik)

Reklama

Reklama