Reklama

Reklama

JAG

(seriál)
  • USA JAG (více)
Krimi / Drama / Akční / Mysteriózní
USA, (1995–2005), 174 h 17 min (Minutáž: 44–93 min)

Režie:

Bradford May, Tony Wharmby, Alan J. Levi, Jeannot Szwarc (více)

Hrají:

David James Elliott, Catherine Bell, Patrick Labyorteaux, John M. Jackson, Scott Lawrence, Zoe McLellan, Tracey Needham, Karri Turner, Chuck Carrington (více)
(další profese)

Série(10) / Epizody(226)

Obsahy(1)

Major Rabb (David James Elliot) a jeho kolegové z vojenské prokuratury vyšetřují případy na palubách lodí, vojenských ponorek i letadel. (oficiální text distributora)

Recenze (279)

monolog 

všechny recenze uživatele

Co by chtěl člověk od propagačního filmu americké armády víc? Hezcí lidi jeden jak druhej, hrdinové v podání mužů (hlavních hrdinů, ti špatní v americké armádě nikdy moc dlouho nevydrží, protože Harm si na ně došlápne), ženy jdoucí si za svým s chladnou feminizací a krásou a šarmem atd, velící důstojníci starající se o své muže a nedající na ně dopustit, dva právníky vždy uprostřed všeho důležitého dění a jednoho agenta FBI hrajícího si neuměle na majora Flaga z MASHe. Řeknu vám, být Američan, už jsem pár let mariňák nebo minimálně pěšák do mlýnku na maso. A kdyby nebylo posledních několika sérií s pitomou antiteroristickou politikou ala Bushman, dal bych možná i víc hvězdiček. Ale poslední čtyři série stály doslova za hovno výše zmíněného nejlepšího dnešního amerického prezidenta.Jindy No a po té antiteroristické lize nastupují tak vyumělkovaný trapný případy, že je to neuvěřitelný. Obvinění velitele za to, že jeho muž spáchal sebevraždu, kdo to kdy slyšel? No a pak to neuvěřitelné pomyšlení, jak v amerycké armáďe všichni dostanou spravedlnost a těch špatných se zbaví s pomocí Rabba a spol. Za začátek čtyři hvězdy, za antiteroristy, dvě, za následující série, nula. Výsledek dvě. ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Mal som tento seriál veľmi rád a pred pár rokmi by som dal aj 5*! Stále to bola určitá propaganda amerického námorníctva, ale keďže som fanúšik súdnych filmov, veľmi ma to bavilo. Zlé boli, podľa mňa, akurát úvodné a koncové časti, kde sa tvorcovia nasilu snažili o "dejovú zápletku". Avšak nič nie je dokonalé. Resp. v americkom filme platí "aj z desať-krát vyvareného sáčku čaja, urobíš ďalší čaj". Tie posledné série, ktoré som mal možnosť vidieť už nemali vysokú úroveň. Nielenže sa v plnej sile ukázala Bushovská propaganda (11 09 01 robí svoje), ale seriál sa začal meniť na trápnu telenovelu a strácali sa zaujímavé prípady. Miesto toho sa opakovali už desať krát počuté príbehy a stále viac sa pokúšali o "dejovú zápletku". Ak by som nehľadel na posledné série, dal by som 4*. ()

Reklama

Gemini 

všechny recenze uživatele

Jako náborový film USAF, USMC nebo US NAVY skvělé. Catherine Bell je k sežrání, ale jenom to dobrý seriál neudělá. Jako nejlepší hodnotím díl, ve kterém hrdinný Harmon Rabb, Jr. zmlátí výcvikového seržanta NAVY SEALs:P Poslední série se zvrhávají v nepokrytou propagandu americké války proti terorismu a fušují i do parodie na špionážní akci. Nicméně jsou co do hereckých výkonů, scénáře i efektů stejně ubohé jako jejich starší sestřičky. Někdo prostě neví, kdy přestat...tohle bylo pět minut po dvanácté. Pokud jste viděli nějaký díl NCIS, strhněte ještě jednu hvězdičku...tak jako to udělám já:) ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Začátek tohohle seriálu docela ušel. Spolu s právníkem Harmonem Rabbem bývalým pilotem palubní stíhačky US NAVY, navštívíme v rámci různých trestných činů a kauz snad všechny složky námořnictva. Rabb už nelétá, jednou se tuším s Tomcatem F14 rozmázl díky vadě zraku po palubě (šeroslepost) a tak už mu nesvěřili tryskáč. Tak šel na vejšku a teď buď dělá žalobce nebo obhájce různým individuím z řad americké armády. K ruce má vždy nějakou sličnou právně vyškolenou vojandu. Zprvu to byla blonďatá a sympatická Tracey Needham , v dalších řadách je to pak nesympatická Catherine Bell... A nad tím vší bdí tvrďácký, ale správňácký admirál John. M. Jackson. Nečekejte však nudná projednávání trestných činů a vyšetřování kdesi v budovách admirality. Rabb je univerzální právník a mariňák a tak lítá se stíhači, skáče s paragány, plave s mariňáky, potápí se s ponorkou...., prostě dělá a umí úplně všechno což je dost neuvěřitelné. Přičteme-li k tomu kupu patosu, hudební doprovod plný fanfár a bubnů á la US NAVY, hromadu mouder a amerického dobra, které nakonec zvítězí, rádi si po pár dílech od těch sněhobílých uniforem odpočinete... * * ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

V jednom diele, ktorý som kedysi vzhliadol v tv, sa náš ústredný pár a niekoľko oficiérov tešilo z toho, že sa im podarilo zostreliť nepriateľskú stíhačku. Asi bol v nej nejaký mladík, ktorý inú možnosť zrejme nemal a len tak mimochodom mal asi aj mamu a otca. Pokiaľ sa tešíte s nimi, ste cieľové publikum seriálu. ()

Galerie (561)

Zajímavosti (44)

  • Počnúc 5. sériou seriálu patria medzi vojenské vyznamenania námorného nadporučíka Mica Brumbyho (Trevor Goddard) austrálske vyznamenania: Kríž za záslužnú službu (Conspicuous Service Cross), Medaila za účasť v bojovej operácii (Active Service Medal), Medaila za službu vo vojenskej operácii (Service Medal), Medaila za službu pre obranu (Defence Force Service Medal). Okrem toho k jeho vyznamenaniam patrí aj Medaila OSN za misiu UNTAC (United Nations Transitional Authority in Cambodia Medal) a saudskoarabská Medaila za oslobodenie Kuvajtu (نوط تحرير الكويت). (koba)

Související novinky

Zemřel herec Dean Stockwell

Zemřel herec Dean Stockwell

09.11.2021

Ve věku 85 zemřel americký herec a držitel dvou Zlatých glóbů, Dean Stockwell. Jeho kariéra k dnešnímu dni čítá přes dvě sta filmových a televizních rolí. Tvůrce nominovaný na Oscara svou hvězdnou… (více)

Reklama

Reklama