Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dva kadeti donuceni následovat dvě různé cesty. Ming byl rekrutován vůdcem největšího hongkongského gangu, aby se infiltroval do řad policie jako tajný vyzvědač. Policista Yan se mezitím úspěšně infiltruje do gangu a získává si důvěru mafiiánského bosse a Ming je povýšen do CIB - útvaru zvláštního zpravodajství, oddělení pro vyšetřování vnitřních záležitostí. Policie má podezření, že v jejích řadách někdo slídí, a tak potřebuje volavku. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (308)

Marigold 

všechny recenze uživatele

Vskutku výtečný thriller, který mě mile překvapil upozaděním akce a vytažením perfektní režie, která si s malými výjimkami vystačí bez brutality a divokých přestřelek a pracuje pouze s náznaky a "nezávislým" třepením narativní linie do zdánlivě nesouvislého proudu střihů a časoprostorých přeskoků. Expoziční část je možná "roztřepená" až příliš a dost dlouho trvá, než se divák ve změti retrospektiv a dteailů trochu zorientuje, ale vzápětí se už perfektně vyvážený příběh dvou dvojitých agentů (každého na jiné straně barikády) rozjede skvostně. Ústřední duo asi nejlépe vystihuje prostředí, v němž žijí – inspektor Lau v dobře zařízené domácnosti s pohlednou přítelkyní, volavka Yan na věčném útěku, z nějž nachází únik jen na střechách domů a v křesle své psycholožky. Perfektní atmosféru zajišťuje jedna hodně specifická a moderní kamera, jednak výborné herecké výkony a hudební podkres. Volavka není přímočarý thriller, pohrává si s decentními náznaky, nesměřuje k lineární koncovce, ale zpochybňuje dobro a zlo a dokáže i překvapit kvalitním twistem. Ač to není žádný myšlenkový kolos a extra promyšlený labyrint, funguje přesně jako hodinky a dokáže pohltit svým zvláštním civilním tónem. ()

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Felix Chong, Siu Fai Mak .. Policista vs. mafián, ale každý "pracuje" na obrácené straně zákona.. Víc si nechám pro sebe, protože kvalitní příběh Vás bude stejně jako mě držet v napětí až do konce a po cestě si užijete několik překvapení! Kdo nebude čekat tupou HK akci, dočká se velmi originální krimi a nebude zklamán.. Někomu možná nesedne typický asijský styl, ale přesto doporučuji. Scénář, hudba a režie je na vysoké úrovni! A ten remake natočil přeci jen Scorsese..:-)!! .. "Musíte dodržovat pravidla. Ti kdo je poruší, dopadnou jako on. Budou vyloučeni. Kdo si to s ním chce vyměnit?" -"Já by jsem chtěl!". 90%. ()

Reklama

Divočák 

všechny recenze uživatele

Musím se přiznat, že na Volavku jsem se podíval hlavně proto, abych ji mohl srovnat se Scroseseho Departed. Ten sám mě moc nezaujal (***) a byl jsem tak hodně zvědavý, co se z Volavky vyklube. Zpětně ale musím říct, že vidět Departed jako první byla velká chyba. Příběh Volavky už mě nemohl ničím překvapit, zpracování jsem skoro nevěnoval pozornost a celou dobu jsem jen hledal ve filmu scény, které z něj Scorsese (dost sprostě) obšlahnul. Co se samotného filmu týče, i když ne o moc, je asi pořád lepší než Scorseseho remake. Děj není tak zdlouhavý a rozbředlý, díky kratší stopáži má větší dynamiku a taky se tu vyskytují dalko příjemnější herci. Film herecky táhne Andy Lau, kterého je na plátně pořád plno, Eric Tsang je rozhodně lepší ne Nicolson a zamrzí jen můj oblíbenec Tony Leung, který, i když si střihnul velice podobnou roli jako ve Woově Hard Boiled, působí mezi ostatními gangstery zbytečně chudáčkovským (až přihřátým) dojmem. ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Kvalitná krimi dráma so štandardným námetom, no nečakaným vyústením. Woo-ovský motív duelu dvoch mužov na opačných stranách zákona, umocnený na druhú. Síce bez úžasnej Woo-ovskej akcie, no s dôkladne prepracovanými postavami a dynamickou vizuálnou stránkou i v pokojných scénach. Jedno z reprezentatívnych dielok svojho druhu, nabité myšlienkovým rozmerom, ktorý človeku nevykúzli práve úsmev na tvári. ()

HAL 

všechny recenze uživatele

Téma mužů zákona a mafiánů tajně se skrývajících mezi členy druhé strany se objevuje snad v každém druhém gangsterském filmu a o těch Hong-Kongských to platí dvojnásob, Volavka ho ale dotáhla ze všech nejdál... a k největší dokonalosti. Místy byla pro mě mírně nepřehledná (ano, pořád ještě mám občas problém zapamatovat si jednotlivé asijské oblčeje), protože vyžaduje naprostou pozornost a soustředěnost diváka, ale odměňuje se mu za to vrchovatě. I bez efektních akčních scén je film doslova strhující a ani při hlubším zamyšlení nad motivacemi a chováním postav nepůsobí hloupě nebo jednoduše, charaktery jsou plastické a propracované až na kost a, na rozdíl od ostatních žánrová pravidla ctících filmů, opravdu mají duši. ... Shame on you Scorsese, s takovouto předlohou jsi mohl předvést mnohem víc než jen průměrné krimi. 9/10 ()

Galerie (18)

Zajímavosti (8)

  • Tvůrci se značně inspirovali kultovním akčním filmem Hard Boiled (1992) od Johna Woo, kde Tony Leung ztvárnil taktéž roli tajného agenta policie. Některé dialogy jsou doslova okopírované. (Dolvich)
  • Z důvodu čínských regulí byli tvůrci nuceni vytvořit dva konce. Původní se promítal v Hongkongu a ve světě, nový pak v Čínské lidové republice a Malajsii. (Grimaldi)

Související novinky

9. Filmasia plná hongkongských a korejských bomb

9. Filmasia plná hongkongských a korejských bomb

25.11.2013

Kino Světozor hostí od čtvrtka 28. listopadu do pondělí 2. prosince festival asijských filmů Filmasia. Ten se letos zaměřil na hongkongské thrillery a romace a korejské divácké hity. Po třech filmech… (více)

Scorsese všude, kam se podíváš

Scorsese všude, kam se podíváš

22.01.2007

Martin Scorsese. Jen těžko byste za poslední týdny našli v médiích zaobírajících se filmovým děním frekventovaněji zmiňované jméno. Tento legendární americký režisér si aktuální mimořádný zájem okolí… (více)

Bye bye Hollywood

Bye bye Hollywood

16.10.2006

I přesto, že se svým nejnovějším snímkem, Skrytá identita, slaví nevídané úspěchy, ať už kritické nebo finanční, má klasik velkého plátna Martin Scorsese v plánu dát si od hollywoodských blockbusterů… (více)

Reklama

Reklama