Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Počínaje Psycho, přes Základní instinkt až po Mlčení jehňátek, dostává hollywoodský thriller pořádně zabrat v tomto gagy nabitém filmu italského scénaristy, režiséra a herce Ezia Greggia. Mlčení šunek staví žánr thrilleru na hlavu a setkávame se v něm se spoustou parodovaných známych osobností buď ze světa showbyznysu (Michael Jackson, Sharon Stone), politiky (Bush, Clintonovi) nebo hororu (Alfred Hitchcock). Příběh se točí kolem pátrání FBI po nebezpečném psychopatickém vrahu. Špičkový tajný agent Jo Dee Fostar (Billy Zane) se ocitá v myšlenkovém souboji s šíleným Doctorem Animalem Kanibalem Pizzou (Dom Deluise) a ještě v tvrdším souboji s namyšlenými nadřízenými. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (166)

halogenka odpad!

všechny recenze uživatele

Tak neuvěřitelně nepovedenou a přeplácanou parodii jsem snad v životě neviděla. Tolik promarněných šancí a zbytečností! A začátek (rozumějme asi první dvě minuty) byl tak nadějný. Ovšem potom se to zvrhlo v eskapádu samoúčelných fórků a neuvěřitelně slabých scén. Pak už jsem se skutečně zasmála jen hlášce "musím se jít osprchovat, jsem zpocenej jak Kevin Costner po tanci s vlky". A přitom téma Psycha a Mlčení jehňátek je dost živnou půdou... U této "komedie" mě napadalo, kolika kilama drog bych se musela nacpat, aby mě to pobavilo. A nebo, kolika kilama drog se nacpali tvůrci, že si mysleli, že tohle zábavné je. ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Sériový vrah zabil už 120 žien. Myslí to vážne?" Mizerná, svojrázna, čudná, nevtipná a zúfalá taliansko-americká paródia v tej dobe populárneho Mlčania jahniat. Zaujali ma herecké výstupy kurióznych ikon, ako sú hororový režisér John Carpenter, obrovský Afromaeričan Bubba Smith zo série Policajná akadémia, či komediálny režisér Mel Brooks. Prekvapivo ma ale bavil aj (inokedy skôr dosť nesympatický) Billy Zane ako agent FBI Jo Dee Foster (!) ()

Reklama

agass 

všechny recenze uživatele

Mlčení šunek je ukázkou toho, že natočit kvalitní parodii nebude jen tak. Působilo to na mě spíš jako přehlídka trapnosti. Billyho Zanea vem čert, ale Martin Balsam i John Astin (ano, ten z Addams Family) toho myslím neměli zapotřebí. Zkraje se mi osmdesáti minutová stopáž zdála dost málo, ale opak je pravdou. ()

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Najprv som chcel dať jednu hviezdičku, ani neviem začo. Potom sa objavil Mel Brooks (ktorého neznášam) a zrazil to na nulu. Keď ale prišiel záver, rozhodol som sa pre tú jednu, pretože na tom menení ksichtov som sa fakt schuti zasmial. Asi som vadný. PS: Odporúčam sledovať s českým dabingom. Ten tej debilite a trápnosti dodáva ešte ďalší rozmer. "Ty svudnice! Podraznice, dvoutaktní chtivice, perverzní milovnice, chlupatice jak čepice!” ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

Elitní detektiv Jo Dee Fostar (Billy Zane - mimochodem, jeho jméno patří k nejlepším fórkům celého filmu) pátrá po sériovém vrahovi, k čemu mu pomáhá vězeň dr. Animal Cannibal Pizza... Je tomu asi deset let, co mi spolužák vyprávěl jednu scénu z tohohle filmu - jak si dva navzájem telefonují a obrazovka je rozdělena na dvě stejné části - v jedné luxusní obývací pokoj a v druhé ulice s telefonní budkou - po ulici jde bezdomovec a *blik* je v obývacím pokoji. Vůbec ho to neznervózní čapne televizi a zdrhá :) Nyní, po tom co jsem film sám viděl, bych řekl že tohle byla bohužel asi nejlepší scéna. Jinak se autoři snažili do 70 minut dlouhého filmu nacpat parodie desítky dalších filmů - hlavně tedy Mlčení jehňátek - což se podepsalo na hodně velké roztříštěnosti celého příběhu. Jak už někdo psal, nebýt několika obdobných filmů s Lesliem Nielsenem, určitě by Mlčení šunek bylo hodnoceno líp, ale bohužel ... ()

Galerie (11)

Zajímavosti (2)

  • Ve filmu se objeví fotka a plakát herce Rogera Moora, který byl představitelem třetího Jamese Bonda. (Benjamin-L)
  • Náklady na výrobu filmu činily 3 miliony $. (Benjamin-L)

Reklama

Reklama