Reklama

Reklama

Vymítač ďábla: Znamení víry

  • USA The Exorcist: Believer (více)
Trailer 1

Příběh nového Vymítače ďábla začal na Haiti, kde fotograf Victor (na Oscara nominovaný Leslie Odom, Jr.) přišel před dvanácti lety v důsledku katastrofálního zemětřesení o těhotnou manželku. Naštěstí se podařilo zachránit novorozenou dcerku Angelu, o kterou se Victor od té doby vzorně stará. Absolutně ho proto vykolejí, když se jednoho dne Angela nevrátí domů ze školy. Zmizela společně se spolužačkou Katherine v lese za městem a zoufalí rodiče, policisté, vojáci a dobrovolníci po nich marně pátrají. Třetího dne se stane zázrak. Dezorientované a vyčerpané dívky se objeví na malé farmě, daleko od místa, kde zmizely. Bezmeznou radost však záhy vystřídá narůstající znepokojení. Po důkladném lékařském vyšetření jsou sice Angela i Katherine označeny za zcela zdravé, jejich chování ale naznačuje, že si z toho, co prožily, odnesly víc než jen nepříjemnou vzpomínku. Zkušený exorcista by na první pohled poznal, že jsou obě dívky posedlé. Victor je ale pragmatik, který na peklo ani nebe nevěří, dokud ho nezažije na vlastní kůži. Tou dobou už ale může být pozdě. Pro všechny. (Cinemart)

(více)

Videa (13)

Trailer 1

Recenze (140)

stitch7 

všechny recenze uživatele

/// Nevím, jestli je tenhle film víc zbytečný, nebo víc blbý. U obojího ale můžu použít slovo HROZNĚ. Naprosto vypatlaný scénář, kde holka někomu vyškrábe oči (samozřejmě mimo kameru 💕), načež ji odvezou do blázince. Následně se rodiče rozhodnou pro ono očekávané vymýtání. Jasně, vemte si holku domů, však se nic hroznýho nestalo 😌😍🤩 Ať vám bůh žehná! Slay! 🤩 Do půlky jsem snímek akceptoval, protože se tvářil, že nás čeká hodně, bohužel se nestane všehovšudy skoro nic. Jen si bůch zahraje trik, jenže musím říct, že za to nestál. Fakt to celé vzniklo, aby měly dvě postavy z originálu cameo? Protože přesně tak to na mě působí. Co na tom, že herci hrajou slušně, ale hrajou naprostý nic. Omlouvám se, že jsem tu použil svůj humor, který nikdo nepochopí, ale nějak se z tohohle paskvilu potřebuju zotavit. A vy? Nechoďte na to. PS: Dolby atmos totálně k ničemu. ()

Marceloo 

všechny recenze uživatele

Vlastne ani neviem, za čo sú tie dve hviezdy, pretože nájsť niečo zaujímavé na tomto horore je ťažký oriešok. Nehorázne tu je cítiť, že David Gordon Green nie je hororový režisér a nemá potuchy, ako sa buduje napätie, vytvárajú charaktery alebo ako vytvoriť film, ktorý by hororového diváka nabudil na jeho sequel. Mám silný pocit, že tam kde je sa dostal len kvôli známostiam a to je nesmierne smutné. ()

Reklama

dubinak 

všechny recenze uživatele

David Gordon Green alias největší režisérský packal posledních let. Nejenže jsem nebyla schopná překousnout totální propad jeho druhého Halloweenu, ale ani jsem pak už neměla chuť i kdyby z nutnosti podívat se na ten třetí. Obávám se, že stejně to dopadne i s touto údajnou trilogií. Což je další věc, co nechápu. Proč dělat trilogii, když jen první díl byl stopážově přetažený na to, že tu vládne absence jakéhokoliv zajímavého vjemu, atmosféry nebo aspoň poutavého scénáře. Čtyřicet pět minut se tam nic neděje, postavy jsou až na černošského otce absolutně nesympatičtí, podivní jedinci a už mě celkem nasírá, jak Green tlačí na sílu původní postavy originálních kultovních filmů a vsází je do svých hororů, jak kdyby to mělo být něco vzkřišujícího, ale naopak jsou pak všem pro smích. Trailer bohužel ukázal to nejlepší, co v tomto filmu lze najít. Což lze shrnout vlastně na jeden aspekt a tím jsou masky. Ano, to je jediná věc, která mi nejspíš zůstane v paměti. Tady scénář totiž ani nejeví nejmenší snahu budovat v divákovi napětí, pocity strachu a nejistoty nebo se nějak věnovat proměně děvčat pomalejším tempem a vytvářet tak postupné zděšení. Tady se v podstatě najdou ztracené holky, chvíli divně koukaj a v další scéně BUM, jde se vymítat. No jako Green je fakt totální neumětel a od hororového žánru by měl jít co nejdál to půjde. Ty dvě hvězdičky dávám pro rezervu, protože je možné, že dvojka bude ještě horší. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

poté co DGG zprznil Halloween asi někomu přišlo jako dobrý nápad, že by třeba jiné velké hororové jméno mohlo dopadnout jinak. No a nedopadlo. Znamení víry mi sice nepřišlo až tak mizerné jako vyjebání s Myersem, ale to neznamená že je to dobrý film. Atmosféra tu prakticky neexistuje, žádné nové nápady to nepřináší a za to jak Green zametl s Ellen Burstyn by si neměl nic natočit hodně dlouho. Schválně co mu svěří příště. Už dlouho tady nebyl další Jason, nebo Noční můra...40% ()

ancientone 

všechny recenze uživatele

Gordon Green sa musel pri vehementnom odkazovaní na Friedkinovu klasiku prepotiť viac, než posadnutá Regan. A čo nám ukázal? Že nie je ani Aja, ani Zombie a jeho remaky sú skôr len exploatáciou na druhú - exploatačné filmy, ktoré exploatujú odkaz klasík žánru. Greenovi idú gore scény, aj budovanie hororovej atmosféry, kontraproduktívne je práve to držanie sa zubami-nechtami príbehu a odkazu klasického Exorcistu. Nové pokračovanie sa v druhom pláne snaží nadviazať na Friedkinov rozmer psycholigickej drámy o kríze viery, ale ťaží z toho iba záver v strihu priemerného mlotivačného statusu. A tak vznikol zbytočný film, ktorý sa snaží tváriť relevantnejšie, než naozaj je. Keby šlo o priznané béčko, kde ida iba o hrôzu a des, výsledok by bol oveľa solídnejší. ()

Galerie (31)

Zajímavosti (5)

  • Ellen Burstyn pôvodne odmietla zopakovať si svoju rolu spred 60 rokov z Vyháňač diabla, no potom jej ponúkli dvojnásobný plat. Burstyn si vtedy pomyslela: "Mám pocit, že diabol sa pýta na moju cenu." Nakoniec úlohu prijala a použila plat na financovanie štipendia MFA pre hercov na Pace University, kde Actors Studio vyučuje svoj program. Burstyn je celoživotným členom Actors Studio a jeho spolupredsedkyňou. (Arsenal83)
  • Počas výroby sa krátko povrávalo, že William Friedkin sa podieľa na tomto filme. Friedkin okamžite tweetoval: "To nie je fáma, to je lož." Ďalej uviedol, že „na svete nie je dosť peňazí ani motivácie“, aby ho prinútili akokoľvek pracovať na tomto filme. (Arsenal83)

Související novinky

Postr4datelní vévodí nominacím na Zlaté maliny

Postr4datelní vévodí nominacím na Zlaté maliny

22.01.2024

V pondělí 22. ledna 2024, den před vyhlašováním nominací na Ceny Akademie, byly oznámeny nominace na nechvalně známé anticeny Golden Raspberry Awards, které každoročně vyzdvihují spíše ty nelichotivé… (více)

Nový Vymítač ďábla je v problémech

Nový Vymítač ďábla je v problémech

12.01.2024

Hollywoodská studia Universal Pictures a Blumhouse Productions měla velké plány, co se týče nedávného oživení série Vymítač ďábla s podtitulem Znamení víry. Společnost NBCUniversal v roce 2021… (více)

Nový Spawn v roce 2025

Nový Spawn v roce 2025

02.10.2023

Jedna z nejskloňovanějších komiksových postav vůbec, Spawn Todda McFarlanea, se dodnes kupodivu dočkala pouze jedné hrané adaptace s Michaelem Jai Whitem z roku 1997 a jednoho animovaného seriálu z… (více)

Reklama

Reklama