Reklama

Reklama

Přichází Satan - Procitnutí

(TV film)
  • Česko Omen IV: Procitnutí (více)

Obsahy(1)

Damien Thorn je mrtvý, ale věštba o příchodu antikrista se znovuzrodila v podobě dívky jménem Delia, kterou adoptovali Gene a Karen Yorkovi. Když Karen zjistí, že se její dítě narodilo za zvláštních okolností, najme soukromého detektiva, aby našel Deliiny skutečné rodiče. Tím se rozeběhne série zvláštních nehod a Karen začne všechny podezřívat ze spiknutí proti ní. Nakonec se rozhodne zjistit o své dceři pravdu sama. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (61)

oLí odpad!

všechny recenze uživatele

Áááááá.... Já to prostě nemohl dokoukat, nešlo to. Každý záběr kamery na onen nesympatický odpudivý obličej malého spratka mě dost silně týral. A když to mluvilo, musel jsem přepínat a rozdejchávat to na animal planet, kde běžel dokument rybičkách ( jistě způsobeno dabingem, ale ten se k tomu obličeji dokonale hodil ). Ta malá holka je fakt antikrist, nikdo jinej by mě nedokázal vydeptat tolik jako ona a být s ní sám v jedné místnosti půl hodiny, odrovnala by mě, přiznávám se dobrovolně. Bleaah. ()

HiddenDragon 

všechny recenze uživatele

Nakonec to kupodivu vubec neni tragedie, jak mi to zpocatku diky tuctovym hercum pripadalo. Treba pointa neni spatna, ale je to takove vareni vody furt dokola. Velmi podobne uplne prvnimu dilu, jen misto chlapce mame nasranou okatou holcicku a krome cirkve nasadili filmari i esoteriky, aby to asi bylo v devadesatkach vic in. Vcelku zbytecne pokracovani, mozna spis snaha o reboot. Koukat se na to da, ale v pameti nezustane. ()

Reklama

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Úplne ukážkový príklad toho najhoršieho druhu pokračovaní: poloremaku, ktorý je vystavaný na tej istej synopse ako originál, len s obmenenými postavami. Z totálnej bezbrehej bezfarebnej nudy to vyťahuje len bizarný chorál pouličných zombies a jedna zmienka Damiena Thorna. Inak to je niečo ako Postrach Denis, či Ten chlapec je postrach, len s pár vraždami. Viem si to predstaviť prestrihané na rodinný film. Napriek tomu, aké hrozné filmy boli Omen 2 a Omen 3, Othenin-Girardovi sa podarilo v sérii Omen to isté, čo v tej dobe v Halloweenskej sérii: nakrútiť najhorší film ságy. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Kombinované převyprávění prvního a druhého dílu nakonec dopadá lépe, než by se zdálo. Má to tu atmosféru, která mi chyběla u druhého a třetího dílu, možná až moc velké opisování z jedničky lze nakonec přeci jen přičíst k dobru, než kritizovat. Je to jednodušší, prostší a „levnější“, ale hlavně díky výborně zvolené Asii Vietra pro roli malé démonické Delii (je fakt zajímavé, jak je podobná Samu Neilovi, který v předchozím díle hrál jejího otce) a zajímavé Faye Grant v roli její adoptivní matky to má nějaký švih. Původní Omen žádné pokračování nepotřeboval, protože sám o sobě je takřka dokonalý a strašidelný, ale pokud se někdy k nějakému pokračování ještě vrátím, bude to asi jen toto. Na „obyčejný TV film“ mě to docela překvapilo. ()

mzss1 odpad!

všechny recenze uživatele

Panebože, tohle je ale fakt už peklo. Rekapitualce předchozích, podobných či souvisejících dílů. 1. Přichází Satan! (1976) - 80% = **** 2. Damien (1978) - 65% = *** 3. Omen 3: Poslední střetnutí (1981) - 36% = ** Takže třetí film fakt slabý, ale toto je peklo. Vůbec to nepřipomíná předchozí díla, je to taková spíš parodie. Pár hororových prvků se najde, ale nemá to absolutně žádný respekt. Takže opravdu bída. Námět není nejhorší, ale ani na tu jednu hvězdu se to bohužel nechytá. Takže tento brak hodnotím na 6% = odpad! ()

Galerie (38)

Zajímavosti (22)

  • V čase cca 01:27:00, během sekvence s hadím uštknutím, jsou v nádrži nejprve zobrazeni skuteční chřestýši, ale poté jsou jedovatí chřestýši nahrazeni neškodnými sysly. Rozdíly poznáme podle toho, že chřestýši mají kosočtverečné zbarvení, velké trojúhelníkové hlavy a chřestidla na koncích ocasů, syslové mají čtvercové nebo lomené linie zbarvení, štíhlé hlavy a na ocase nemají chřestidla. (Johnny.ARN)
  • „Fetus papyraceus“ je také známý jako „mizející dvojče“. Na webových stránkách Wikipedie se uvádí: „Mizející dvojče, známé také jako resorpce plodu, je plod ve vícečetném těhotenství, který v děloze odumře a poté je částečně nebo zcela pohlcen dvojčetem. Výskyt tohoto jevu se někdy označuje jako syndrom embolizace dvojčat nebo syndrom mizejícího dvojčete (VTS), a to od 80. let 20. století, kdy byla dvojčetná těhotenství včas zviditelněna pomocí ultrazvuku. Příležitostně se stává, že místo aby byl mrtvý plod zcela pohlcen, je rostoucím dvojčetem stlačen do zploštělého, pergamenovitého stavu, který je znám jako fetus papyraceus.“ (Johnny.ARN)

Reklama

Reklama