Reklama

Reklama

King Kong

Trailer 1

Obsahy(1)

New York, 1933. Bezohledný filmový producent Carl Denham hledá představitelku hlavní hrdinky do svého nového filmu. Naivní Ann Darrowová, která nemá žádné angažmá, jeho nabídku přijme a společně s ním a scénáristou Jackem Driscollem se vydají na záhadný Skull Island, ležící kdesi hluboko v Indickém oceánu. Tam filmaři objeví zapomenutou divokou civilizaci uctívající obrovskou opici jménem King Kong. Ann je vzápětí unesena zdejšími domorodci, kteří ji v rámci tradičního rituálu chtějí obětovat právě King Kongovi. Ten se do křehké blondýnky zamiluje. Mužům ze štábu se podaří zachránit Ann z jeho spárů. King Konga omámí, převezou do New Yorku, kde ho chce krutý Denham ukazovat veřejnosti a vydělat tak obrovské jmění. King Kongovi se podaří přetrhnout řetězy a při hledání Ann ukáže městu svou neuvěřitelnou sílu. (TV Nova)

(více)

Recenze (1 255)

Martinius 

všechny recenze uživatele

ak ocakavate od rezisera trilogie pana prstenov podobny velkolepy epos, mozete byt velmi sklamani. dalsi remake king konga (tentokrat najvernejsi povodnej predlohe) sice zacina v ocarujucom new yorku 30. rokov a vtiahne vas do jeho atmosfery natolko, ze sa neviete dockat dalsich scen a sprevadzania hlavnych hrdinov na ich ceste za dobrodruzstvom. na neobjavenom ostrove vsak expedicia rychlo stroskota a reziser hned s nou. pociatocny sympaticky dej sa strati v kaskade bezhlavych akcnych scen, kde v absurdnosti a nezmyselnosti konkuruje jedna druhej a zvysok filmu je uz len cakanie na koniec. pri pozerani spominanych scen sa divakovi okrem skodoradostneho uskrnu natiska otazka, ako k nim jackson vobec dospel. ci sa stratil v lese pri hladani lysohlavok, alebo precvalal ozraty zvysok dna na hupacom konikovi po obvode obyvacky. urcite si vsak zabudol vsetku logiku a zdravy rozum niekde na novom zelande. king kong z tohto dovodu nepresviedca ani ako dobrodruzny film ako je napriklad indiana jones a ani ako dobrodruzna fraska ako je trebars quatermain. film postrada dramaticke momenty, kvazi-humorne elementy koliduju s hororovymi natolko, ze vas ani nehne, ked zacnu nahle ludia chcipat ako muchy (najma ocividne za tymto ucelom na ostrov privezena pocetna posadka maleho parnika). summa summarum - namiesto remaku povodneho veldiela tu mame roztahaneho bezzubeho mackopsa s animaciami na urovni priemernej pocitacovej hry a davkou lahkej romantickej sodomie. je preto priam neuveritelne, ze tento film ziskal troch oskarov. jedine ocenenie, ktore by som mu udelil, by bola nejaka cena utechy od PETA. ()

RomeroIsGod 

všechny recenze uživatele

Usnul jsem v kině. Je to prostě tak přiblblý, že se to tři hodiny fakt nedá vydržet. Nejlepší z celýho King Konga je The Lost Spider Pit Sequence(viz P.Jackson). ()

Salmayo 

všechny recenze uživatele

Původního King Konga, kterého 90% zdejších čsfďáků vyzdvihuje jsem zatím neviděl. Vyrostl jsem na verzí Bridgese s Langeovou, která mě tehdy uchvátila a nevychenal snad ani jednu tv reprízu a že jich za ty léta bylo. Tehdejší atmosféra a hrozivý Kong mě zcela pohltili. P.Jackson je ale velký fajnšmekr a s remakem filmu z roku 33 na kterém zas vyrostl on si neskutečně vyhrál a proto taková megastopáž. Uvěřitelný příběh fascinujícího zapomenutého světa, kde přežívá obrovské hrozivý tvor, kterého ale totálně okouzlí a zblbne opět výtečná Naomi Watts, která je dokonalou barbínou pro hlavního hrdinu. Nevěřím, že u první verze budu mít ke konci víc na krajíčku než zde. Prostě 5*pocta původní verzi! ()

IsaacNewton 

všechny recenze uživatele

Trochu mě mrzí, že Jackson nenatočil King Konga o něco lépe- po tom, co natočil Pána prstenů bych to od něj trochu i čekala... Předesílám, že herci se mi moc líbili (včetně počítačem poupraveného Serkise- pomalu bych chtěla vidět film, kde nebude Glum nebo nějaká opice :-)) Nutno poznamenat, že začátek filmu se vysloveně povedl- ta zvláštní tajemná atmosféra minulého století, postavy uprostřed oceánu na lodi, která pluje na neznámý Ostrov lebek... A tam nastane problém, na Ostrově lebek! Začátek je ještě fajn, i když se dosavadní styl už trochu mění, i tak je ale fajn (navíc je zde má oblíbená scéna s čokoládou), ale pak... Klouzajícíma, nechutně počítačovými dinosaury kteří si dupou po hlavách počínaje, hmyzem, který se v průběhu filmu pomalu zvětšuje konče, je to vážně nic moc. Musím říci, že jsem skoro jásala, když odtamtud odpluli a děj se přesunul do new Yorku, kde se konečně Jackson vzpamatoval a alespoň film krásně zakončil. Sečteno a podtrženo 3 hvězdy... ()

Hepy13 

všechny recenze uživatele

Peter Jackson nám v Pánovi Prstenů ukázal co všechno umí, a už to někdy stěží překoná. Možná v Hobbitovi... uvidíme, spíše se bojím aby z toho nebyl propadák. Teď ke King Kongovi, velkolepé to částečně je, ale jako celek to na mě působilo rozpačitým dojmem. Nevím kde hledat chyby..fakt nevím...možná v délce? Možná tím že prostě PP je jiná liga? Jackson dal zkrátka laťku svých filmů na úroveň světového rekordu. A bude mít co dělat, aby se někdy v budoucnu alespoň některým svým filmem přiblížil. Také musím říct že jsem se často přistihl jak se nudim, hlavně zhruba první hodina je naprosto nudná a zdlouhavá. Zkráceně, od Jackona jsem čekal větší jízdu, tak hlavně že si splnil sen kluk jeden. ()

betyn 

všechny recenze uživatele

S remaky to bývá hodně složité.Většinou by měl režisér zachovat ‘‘srdce‘‘,přidat něco nového,zárověn to nesmí předimenzovat ->jako například nové Clash of Titans,kde si recenzenti stěžovali na zbytečné 3D atd.. Jenže nový King Kong vyšel naprosto skvěle.Jackson zachoval srdíčko,přidal dinosaury a temnější domorodce a zbytečně film ‘‘nepřekýčoval‘‘.Ve finále z toho vyšel výborný remake,pro mě lepší než původní.Až na pomalejší rozjezd,který ale má své místo,je to film podle mého gusta :-). ()

in nomine 

všechny recenze uživatele

Zbožnuju Petera Jacksona a Pána prstenů, ale tohle jsem nedal. Všechno šlo vcelku v pohodě až do scény vyplašených dinosaurů a pod nimi slalom pořádající lodní posádka, která se jejich mohutným tělům až na čtyři nebožáky úspěšně vyhla..., dále pak scéna s hmyzem-to je něco strašného, dále pak souboj Konga se třemi Tyranosaury při nichž si Naomi přehazuje z ruky do ruky a nohy a nevím kam ještě...V tomto filmu bych trochu zvolnil ten pohádkový styl, který pasuje do Lord of the rings, ale King Kongovi příliš nesvědčí. A Jack Black..no budiž, tak hrozný nebyl.... ()

Brejlil 

všechny recenze uživatele

Ne a ne, ani na třetí pokus se přes tři hvězdičky nedostanu. Film je totiž složen ze dvou polovin a celkem paradoxně mi ta první část, než se vylodíme na ostrově, připadá lepší. Evokace New Yorku za zvuků písně Ala Jonsona je fantastická. Šílený režisér, ještě šílenější kapitán a jeho posádka a romance na lodi překvapivě fungují. Ale pak přijde ostrov. Honička s brontosaury je čiré WTF. Scéna s obřím hmyzem se jí dost blíží. Celá ta romance opičáka a Ann moc nefunguje. Trochu se to zlepší v New Yorku, kde se zvláště na konci na Empire State Building trikaři vyřádili a závrať spolehlivě vyvolá i malá obrazovka, nejen obří plátno. Jen mi někdo vysvětlete, jak je možné, že Kong rozbije kde co, ale newyorská tramvaj vydrží všechno. ()

Lilloos 

všechny recenze uživatele

Ono to nejspíš bude už tím legendárním námětem, který mi prostě nesedl, ale já v tom vidím jen monumentální nic. Navíc nekonečné, a to se při odjezdu z ostrova přímo nabízí rozdělit film na dva, zkrátit tím stopáž na únosnou míru a ještě vydělat jednou tolik, ale chápu, že kvůli původnímu snímku si to nemohli dovolit. Po vizuální stránce se jedná o úžasný kýč (západ slunce romantiku nedělá) ale taky o akční pra-zoo, kde je však oblud tolik a jsou tak namachrované, že vám po chvíli i značně přepísknuté scény (běh mezi brontosaury, Kong vs dokonce 3 rexové) přijdou samozřejmé. Herecké výkony jsou výborné až na hlavní Naomi Watts, která se tváří pořád stejně. Jako celek dílo totálně postrádá emoce, ačkoliv příležitostí pro silnější moment má nepřeberné množství. ()

husokachna 

všechny recenze uživatele

Lidi, jako derek00007 nemají srdce. Jsou to pouhé kalkulačky na čas, které si hamiží své minuty a opájí se svou mladostí a krásou, aby pak skokem ronili slzy po vrásčitých tvářích a litovali minut, které nerozdali. Třeba právě úžasnému středostopážnímu Králi Kongovi, který si to zaslouží. ()

Heero 

všechny recenze uživatele

Může mi někdo říct, co tohle má společného s King Kongem? Hlavně ta přerostlá opice tam byla poprvé vidět, přátelé teď se držte, po hodině a 3/4? Docela se mi líbil začátek, plavba na lodi, bylo to tak hezky natočený, úplně na mě dolehlo to teplo snímku, ale pak našli ostrov a od té doby to byl jeden velký průšvih. Fantasmagorie s miliardou stupidit, nesmyslností a přehnaných akčních scén, za které by se nestyděl ani terminátor zavěšený na jeřábu. Vyluštěné 4 křížovky a po dvou a půl hodinách vypnuto. ()

petikacka 

všechny recenze uživatele

Pardon, ale mě se tento film vůbec nelíbil. A navíc vůbec nepředčil původní předlohu. Petere Jaksone Pán prstenů byl a je geniální, ale tohle se fak nepovedlo. Za mě 45% ()

ddf76 

všechny recenze uživatele

Skoda, ze tam Jakcson nechal i nepovedene triky a chtelo by to zkratit hlavne prvni polovinu. Andy Serkis je v roli kuchare skvelej. ()

Pfff 

všechny recenze uživatele

Teda! Musím říct, že jsem byla velice příjemně překvapená. Po dlouho době jsem se v kině rozplakala. K remakům nemám moc vřelý vztah, ale tohle se povedlo. Herci byli skvělý. Akorát Adrien Brody mi v určitých chvílích připadal tak nějak...prostě to neni typ na hraní "akčních hrdinů". Jinak byl ovšem též skvělý :) Jediné, co mi opravdu vadilo byl ten rituál, kdy Ann obětovali Kongovi. To se mi vážne nelíbilo, tanečky domorodců, jejich grimasy, to mi připadalo až trapný. Ráda bych dala 4.5*. Ale to nejde, takže jsem se rozhodla spíš pro 4*. ()

joker2 

všechny recenze uživatele

Možná jsem nekritický, ale člověk rád velkoryse odpustí drobné chyby na kráse a kochá se, když někdo natočí film, aniž by jeho motivem bylo vydělat na něm, ale vyznat se ze své lásky k filmu ... . Absurdní scéna se stádem valících se (doslova) dinosaurů musela vzniknout v něčím chorém mozku (že by Jackson?) stejně jako vizualizace brouků a domorodců. Přesto to, co má působit hrozivě a odpudivě tak skutečně působí. Rád bych se znovu podíval na původního King Konga a srovnal skryté odkazy - postřehl jsem hlavně jeden: "The airplanes got it" "It was not the airplanes ... It was the beauty that killed the beast." Souboj se třemi-či-kolik-jich-tam-vlastně-bylo tyranosaury byl až comicsově nadsazený (ve skutečném životě by toto dopadlo asi jako souboj člověka se třemi pitbully), ale k tomu aby člověk mohl vidět něco, co lidské oko ještě nevidělo, je třeba někdy popustit uzdu fantasii. Andy Serkis jako King Kong i kuchař byl skvělý (zejména jeho rozvinutá mimika) - obdobně mimicky vytříbený byl ovšem i komik Jack Black. Proto i pro něco jiného doporučuji odpustit prohřešky proti realitě a nechat si od Petera Jacksona vyprávět pohádku o krásce a zvířeti... ()

Curunír 

všechny recenze uživatele

Jacksonův King Kong je hlavně monstrózní podívaná a v tomto poměrně jasném faktu leží kámen úrazu. Jackson na nás chrlí jednu akční sekvenci za druhou, ať už vyloženě trapný, naprosto nevěrohodný a evidentně počítačový útěk před stádem brontosaurů, či na druhou stranu poměrně působivou bitku mezi Kongem a 3 opravdu drsnými tyranosaury, která vrcholí roztomilou sekvencí v liánách a následným soubojem jeden na jednoho... Ale každá tato eskapáda jakoby se snažila trumfnout tu předchozí a dala na ní zapomenout. To je sice hezké, ale triky okouzlenému Jacksonovi se v této velikášské snaze ukázat nám co nejvíc příšerek ztrácí charakteristika a propracovanost některých postav, které sklouzávají k plochým karikaturám (zářnou vyjímkou je Jack Black a jeho slávou posedlý Carl Denham), ale hlavně se z celého filmu vytrácejí jakékoliv emoce. Ty snad měly vzbudit útrpně zpomalené záběry, které jsou ve výsledku trapné a hlavně vyrušující. Naprosto chladným mě nechalo i závěrečné klání na Empire State Buildingu, což jsem teda rozhodně nečekal... Podíl má na tom i nevýrazná Howardova hudba, která sice neurazí, ale takový biják jako King Kong by si zasloužil nějaký výrazný a pamětihodný ústřední motiv, který přece většina velkých snímků má.... Neberte mou kritiku až zas tak vážně, pokusil jsem se nahodit pár důvodů, proč není King Kong přelomovým a úžasným filmem, ale to rozhodně neznamená, že to není film dobrý. Je dokonce snímkem velmi dobrým se spoustu působivých scén (King Kong v divadle, "bruslení" na ledě a jeho následné násilné přerušení) , ale prostě jsem od Jacksona, poté jak se vypořádal s Pánem prstenů, čekal více... Kong je sice 8.div světa, ale King Kong Petera Jacksona jím není, je to slušná akční pouť bez větší hloubky do tajemnou mlhou opředeného světa, který skrývá nejedno tajemství.... Pro malého kluka naprosto ideální záležitost, ale tím já už dávno nejsem. Ale není to škoda? Třeba bych pak do ruky chytl kameru a jednou natočil.... ()

miron 

všechny recenze uživatele

Peter Jackson je můj oblíbený režisér ( viz můj profil) , během kariéry prošel všechny etapy tvorby : 1. nemáš peníze - natočíš s kamarády poloamatérský film , který tě proslaví ( Vesmírní kanibalové) . 2. máš peníze na levný film - natočíš kultovní hororovou komedii a jeden z nejkrvavějších filmů (Braindead). 3. máš hodně peněz a dost času - natočíš velkolepý film podle slavné předlohy ( Pán prstenů). 4. máš hrozně moc peněz a moře času - vybereš si mnohokrát zfilmovanou klasiku a chceš všem ukázat co dokážeš -hodina rozjezd,hodina honička po pralese,hodina velkoměsto. Přiznávám se bez mučení , že v polovině první třetiny jsem usnul (výhoda sledování TV vleže) a probudil se při souboji hodné opičky se zlými letadélky. Tak teď vážně : podíval jsem se ještě jednou a zjistil jsem , že ten film je opravdu přecpaný efekty za každou cenu a trochu na vás vykoukne velikášství PJ. Péťo , zkus zase natočit film za 10 000 . ()

Hadati 

všechny recenze uživatele

King Kong je prakticky rozdělen do tří částí: Putování na ostrov, ostrovní dobrodružství a návrat do civilizace. První část se mi zdá zbytečně dlouhá, klidně by se vešla do deseti minut. Jackson si zřejmě po Pánovi prstenů navykl vyprávět příběhy příliš obsáhle, což mi u tohoto filmu přišlo na škodu. Druhá část je plná agresivních obřích tvorů, kteří neumějí nic jiného, než se sebevražedně vrhat na lidi nebo samotného Konga. Tvorové sice vypadají realisticky, ale k čemu to je, když se reálně nechovají? Třetí části nemohu nic vytknout, zde se Jackson prakticky neodchýlil od klasického díla, což je ku prospěchu celého filmu. Film se mi sice líbil, ale přiznávám, že pokud si jej pustím znova, v klidu vynechám prvních 40 minut, což u filmů běžně nedělám. ()

Související novinky

Připomeňte si začátky kultovních postav

Připomeňte si začátky kultovních postav

13.10.2017

Oblíbené filmové postavy zažívají v posledních měsících hned několikanásobné návraty. Roztomilí mimoňové opět potěšili (nejen) dětské diváky ve třetím dílu Já, padouch. Jason Bourne skládal další… (více)

Peter Jackson a Smrtelné stroje

Peter Jackson a Smrtelné stroje

26.10.2016

Režisér Pána prstenů, King Konga a Hobita si našel další velký projekt. Tentokrát se ale neujme režie, Peter Jackson totiž postapokalyptické sci-fi Mortal Engines dodá jen scénář a zajistí produkci.… (více)

Star Wars a Avengers se Serkisem

Star Wars a Avengers se Serkisem

03.07.2014

Král motion-capture Andy Serkis nemá o práci nouzi. Představitel Gluma z Pána prstenů, kapitána Haddocka z Tintinových dobrodružství nebo King Konga ze stejnojmenného remakeu Petera Jacksona sice… (více)

Návrat Godzilly potvrzen

Návrat Godzilly potvrzen

21.05.2014

Godzilla není v kinech ani týden a už zvládla vydělat přes 200 milionů dolarů. Reboot slavné značky, který je zároveň velkou poctou šedesáti rokům její filmové historie, tak pochopitelně čeká… (více)

Reklama

Reklama