Reklama

Reklama

Dlouhá cesta

  • USA A Walk to Remember (více)
Trailer

Obsahy(1)

Pokaždé, když do malého přístavního města Beaufort v Severní Karolině zavítá jaro a vítr zavoní piniemi a mořem, vzpomene si Landon Carter na svůj poslední rok na střední škole a na dívku, která změnila celý jeho život. Na Jamie Sullivanovou. Byla vážná a konzervativní, její otec, reverend baptistické církve, ji vychovával přísně a bohabojně a Jamie jako by vůbec nezajímalo, že se jí ostatní spolužáci po straně posmívají. Zato Landon byl tehdy bezstarostný větroplach, který se potloukal s kamarády, vymýšlel klukoviny, nedělal si žádné plány do budoucna a upřímně řečeno si příliš nevěřil. Přesto se jednoho dne život těchto dvou mladých lidí osudově protnul a mezi Jamie a Londonem se zrodila láska. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (350)

TheDarKnig 

všechny recenze uživatele

popravdě nemusím tyhle sladké, sentimentální romantárny. No Mandy Moore je fakt v roli té intelektuální křestanky k nakousnutí a i když příběh od začátku do konce nevybočí ze zajetých kolejí a je jedno klišé vedle druhého, musí se uznat, že Shankman tyhle limonády ví. Lidé vždycky chtěli vidět takovéto ideály, které se v prohnilém světě téměř nikdy nestanou. A když to okoření nějakým tím dramatem, láskou z pohádky a fajn představiteli, plus myšlenkou važme si věcí, které máme a na konci tě rozbrečí, ty 4 dám. I když mně ta přechytralost někdy štvala, na druhou stranu, teenage romantika v hranicích křestanské morálky tu zas tak moc nebývá, a to beru jako další plus. ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Dokud jsou všichni hodní, upřímní, milí a starostliví nebo naopak zlí a zákeřní, tak jsem se i já ušklíbal nad tím, že takhle černobíle to snad ani není myšleno vážně. Ale jakmile zadá hlavní hrdina první důvody k sympatiím a Mandy Moore zazpívá na pódiu, nebylo pochyb, že se v tomhle najdu. Sladkobolná romance jak má být, včetně přestřeleného finálního patosu, ale i upřímných dráždidel slzných kanálků. ()

Reklama

01Zuzana10 

všechny recenze uživatele

ehm. do toho filmu sa mi nechcelo... až raz som nemala chuť pozerať žiadnu drámu alebo nejaký serious story. Takže nejaký ľahší love story som predpokladala.. čoho sme sa dočkali? Asi do polovice filmu "She's All That" od trištvrte "Keith". Značne jednoznačný, predpokladateľný dej, veľmi sladučké, čierno biele.. ach. ale tak splnilo očakávania a úlohu.. ináč, sympatický chlapec. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

A další romantika od velkého Nicholase Sparkse. To je ten spisovatel, co má na svědomí předlohy ke snímkům "Talisman" nebo "Bezpečný přístav". On se chlapec snaží a vy si budete myslet, že sledujete opravdu romanci, kde je něco trochu víc, ale když se nad tím s odstupem času zamyslíte, zjistíte, že vás zase jenom opil rohlíkem a vůbec nic navíc vám nenabídl. Jen hezký film, který vypadá dobře a kde si vaše přítelkyně - a možná i vy - na konci pobrečí. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $11,8miliónaTržby USA $41,281,092Tržby Celosvetovo $47,494,916║ nakoniec moc chytilo, dojemné, silné, na prekvapenie Shankman to zvládol nad mieru a neotrávil "vyumelkovaným" príbehom ako som spočiatku čakal, Mandy Moore je zlatá /80%/ ()

Galerie (28)

Zajímavosti (12)

  • Pro natáčení bylo použito několik lokací ze seriálu Dawsonův svět – jmenovitě škola, nemocnice a dům Landona. (HellFire)
  • Nápad na vytvoření postavy Jamie Sullivanové a některých událostí z knihy/filmu pochází od sestry Nicholase Sparkse Danielle Sparks Lewisové (které je věnována kniha i film). (HellFire)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno