Reklama

Reklama

Dlouhá cesta

  • USA A Walk to Remember (více)
Trailer

Obsahy(1)

Pokaždé, když do malého přístavního města Beaufort v Severní Karolině zavítá jaro a vítr zavoní piniemi a mořem, vzpomene si Landon Carter na svůj poslední rok na střední škole a na dívku, která změnila celý jeho život. Na Jamie Sullivanovou. Byla vážná a konzervativní, její otec, reverend baptistické církve, ji vychovával přísně a bohabojně a Jamie jako by vůbec nezajímalo, že se jí ostatní spolužáci po straně posmívají. Zato Landon byl tehdy bezstarostný větroplach, který se potloukal s kamarády, vymýšlel klukoviny, nedělal si žádné plány do budoucna a upřímně řečeno si příliš nevěřil. Přesto se jednoho dne život těchto dvou mladých lidí osudově protnul a mezi Jamie a Londonem se zrodila láska. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (350)

Tomco 

všechny recenze uživatele

jeden z filmov pri ktorych vam vobec nevadi obcasna trapnost, skor naopak..chvalim herecke duo west - mooreová, pretoze do tohto radoby sladkeho filmu pridali kus svojho ja a da sa na to ozaj pozerat..osobne som tento film videl uz pat krat a stale ma bavi..oddych, kus dobrej romantiky, trosku slz..toto vsetko walk to remember ma..80% ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Mám nutkání dát nižší hodnocení, protože film je až příliš přeslazený, vhodný pro teenagery, kteří se mohou v hlavní dvojici lépe vidět a z mnoha scén se daleko více takříkajíc posadí na zadek. Pro diváky, které již ošlehal život a učinil z nich cyniky, bude pak tento počin pouze cukrkandlovým koktejlem, jehož sladkost místy bude svírat obličej. Ve své podstatě je snímek značně předvídatelný a přestože závěr je značně emotivní, nepůsobil na mne tak silně, dojemně a opravdově jako mnohem starší Love Story. Dodatek: Po delším čase a rozmyslu ubírám hvězdičku. ()

Reklama

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

V súčasnosti sa s filmami tohoto typu roztrhlo vrece, v podstate niekoľkokrát za rok vyjde niečo o rakovine a iných chorobách a mnohé z nich sú len tlačenkou na city. Ale tento film až taký nie je, nie je silený a v podstate v rámci svojho žánru „umierajúcich teenagerov” priekopnícky. Kresťanská vložka nebola na škodu, naopak, dávala nádej. ()

Jacinda 

všechny recenze uživatele

Možná že mám trošku zkreslený názor, protože to byl první film, který jsem viděla s mým expřítelem, ale stejně dávám 5 hvězdiček. Velmi citlivě podaný film s klasickou tématikou: Hoch - Frajer a gauner -> transformace-> zamilování do puťky... Přesto je v lecčem lepší než ostatní filmy tohoto typu. Měla jsem strach, že na konci budu brečet a jsem ráda, že mě ušetřili dlouhého a pomalého a smutného odchodu... ()

Monoxid 

všechny recenze uživatele

Pohádka O klukovi, který začal přemýšlet. Ale jenom příležitostně. A samozřejmě za to, děti, může láska. Přišlo mi nějak podezřelý, že děj furt postupoval jedním směrem a ne a ne přijít nějakej zvrat či překážka... Nakonec jsem se částečně dočkala, ale stejně se tam 'v dobré obrátilo' až moc věcí. Takže jenom jedna hvězda dolu, protože jsem zrovna takhle přeslazenej film zrovna hledala :D ()

Galerie (28)

Zajímavosti (12)

  • Pro natáčení bylo použito několik lokací ze seriálu Dawsonův svět – jmenovitě škola, nemocnice a dům Landona. (HellFire)
  • Jamie dává Landonovi knihu své matky se slovy: „Neboj se, není to Bible“. V románu naopak Jamie dá Landonovi Bibli své matky, ve které jsou podtrženy její oblíbené pasáže. (HellFire)
  • Ve filmu se objevuje scéna, kdy Landon (Shane West) vezme večer Jamie (Mandy Moore) na hranice státu Severní Karolíny s Virginií. Ve skutečnosti k nejbližším hranicím tohoto státu z města Beaufort to jsou více než 3 hodiny. To samé z města Wilmington, kde se fim skutečně natáčel. (noirre)

Reklama

Reklama