Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V roce 72 před Kristem nemělo Římské impérium přemožitele. Jeho moc se táhla široko daleko. Každá dobytá země znamenala přísun nových otroků do područí římských pánů. Spartakus, otrok, jemuž před očima zavraždili otce, měl odvahu se vzepřít mocným římským generálům i politikům a stal se vůdcem mohutného povstání otroků. Jeho boj za svobodu, jenž ohrozil celé Římské impérium, měl hluboký dopad na mnoho budoucích generací. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (99)

salahadin 

všechny recenze uživatele

Jejejejej, opravdu "historický" velkofilm zmrvený tak odporně, že už to ani víc nešlo! Proč ty prachy radši nedat na charitu, než je vyhodit oknem! Hvězdičku dávám jen za hudbu, film absolutně nestojí za řeč. Nagelovanej Spartacus, kterej má snad u sebe pojízdnou maskérnu, děj řídký jako průjem, mizerně natočený, od A do Z trapný dialogy napěchovaný legračními pokusy o tehdejší humanismus (tak to mě dojalo, málem jsem rozbil stůl, jak jsem do něj smíchy bušil)...samozřejmě že to nemá se skutečným povstáním gladiátorů nic společného! Je to prosťoučká blbina plná do očí bijících nelogický černých děr, že jsem se spíš celou stopáž smál jako při výsostně dobré komedii. Casting byl mizerný, režie uboze chatrná, takže jsem zůstal jen kvůli hudbě Randyho Millera, která se kupodivu poslouchat dala (narozdíl od Gladiátora Hanse Zimmera). ()

Vavča 

všechny recenze uživatele

Dobře verze s Kirkem Douglasem zůstala nepřekonáná. Ale Goran Visnjic má také slušné charisma a je fešák. Rhona Mithra přivede ke spokojnému vrnění určtiě většinu mužského publika. Angus Macfadyen v roli Crassa je prostě úžasný(působí velmi ohnivě, živě až démonicky uhrančivě), takovým Crassem se starý Spartakus chlubit nemůže. Bojové scény jsou moc dobře natočeny ať už jde o souboje koňmo nebo pěšmo. Tenhle film jsem viděl několikrát a neomrzel se mi. OST je vcelku povedené. A příběh netrpí ztrátou tempa, historicky je to vcelku věrné, ukazuje to i mocenský boj v Římě a rozhodně se pár starověkým fórům a historkám zasmějete. Vzhůru za svobodou! Nezáleží jestli vyhrajeme,jak zemřeme, ale jak jsme žili.... ()

Reklama

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Hodnoceno a okomentováno po druhé části, a pár finálních akčních scénách: No to by snad ani nebyla Hemerika, aby i v těch sebemenších okamžicích, ale i třeba vtom nejmenším náznaku nepřenesla svou brutalitu v plné své síle na filmové plátno. Tím se ale alespoň dobrý film bohužel neurobí..Ne prostě mi zde něco nesedělo, byl to v uvozovkách jen TV-film, chápu asi tedy byl v tom případě logicky i nižší rozpočet než u normálních filmů. I tak si ale myslím že to mohlo bejt i o něco lepší..Ale zaplaž panbůh alespoň zato, mohl to být klidně i odpad! Ale už k věci, v některých situacích na mě film působil dosti nevěrohodně, zmateně až přehnaně vyumělkovaně. Samotný děj, kamera, střih i některé akční scény byli špatné. Už jen co se týkalo, jak už tu někdo poznamenal samotných dialogů. Které přeci ve roce 71 resp. 73 nemohli bejt ani za píď takové. Na to si měli samotní tvůrci, v první řadě dát pozor, než něco takového vypustí do světa. Ale byli tam i jiné drobné nedostatky, za zmínku stojí už třeba samotné kulisy některých staveb, róby, zbraně i snaha o napodobení a alespoň částečné přiblížení tehdejší přírody se tu zrovna moc nevyvedla. Připadalo mi to jako když se to točilo někde u nás v Čechách, a to u nějakého rybníku. Samotný válečný zajatec Spartacus který po dva roky v revolučním povstáním, vybojovával jedno velké vítězství za druhým na Římským impériem (kterému v té době ještě daleko před prvním triumvirátem Caesar-Pompeius-Crassus a po Sullově smrti v období let 73-79 př. n. l. de-facto nikdo nevládl), se mi též svým zjevem a svým ztvárněním role nějak nezamlouval. Hezký napomádovaný klučík, a pár akčních scén, kterými se pyšní snad jen Amerika, no vážení přátelé to uznejte sami to není vše..? Po druhé už tedy radši ne. Jen marná snaha o natočení nového klasického příběhu a trochu se vyrovnání a přiblížení klasickému Kubrickovi Spartausovi který byl v tehdejší době co se týče některých scén i značně skandální. To však nevadilo. Tam jsem především oceňoval čistě chlapácký výkon charismatického Kirka Douglase, který působil přirozeněji. ()

Prďoch 

všechny recenze uživatele

Nevím jaký bych měl dojem z filmu kdybych se na něj díval v kuse a ne rozdělený na dva díly, ale takto mi připadal jako celkem povedený... dobré herecké obsazení (i když ne moc známé), zajímavý příběh (jak jinak když někdo čerpá ze Spartakova povstání), malé počty povstalců a vojáků sice přímo bijí do očí, ale aj* tak to nelze považovat za velké mínus, neb tento film není žádným vysokorozpočtovým áčkem a také si naňho* nehraje. Říkám...bylo to příjemné strávení večera a neváhám dát 4. ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Další verze (tentokrát TV) Spartaka - legendárního vůdce otroků. Celkem se to povedlo a ani bych neřekl, že to bylo cítit nedostatkem financí i když samozřejmě na svůj velký vzor to nemá. Jen ta družka Spartaka... Ta byla tak emancipovaná až mně to vytáčelo... Holt další , moderní verze... Solidní průměr. * * * ()

Galerie (4)

Zajímavosti (6)

  • Keď Marcus Crassus (Angus Macfadyen) a Pompeius Magnus (George Calil) sú vyhlásení za spolukonzulov Rímskeho impéria, lenže Rím bol v tom čase ešte republikou a o impériu sa hovorilo až od čias Augusta po jeho vyhlásení za cisára. Crassus a Pompeius boli zvaní konzuli republiky. (Arsenal83)
  • Táto verzia je nakrútená presne podľa tej istej predlohy ako slávny Kubrickov Spartakus z roku 1960, ale obsahovo chce byť knihe bližšie. (Arsenal83)

Reklama

Reklama