Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(6)

Obsahy(1)

Šestidílná série podobenství o Jediích z prequelové éry. Ponořte se do životů dvou výrazně odlišných Jediů – Ahsoky Tano a hraběte Dookua. Oba budou čelit zkouškám a budou postaveni před volby, které určí jejich osudy. (Disney+)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (83)

Lexonka97 

všechny recenze uživatele

Tak jsme se dočkali, konečně jsme se podívali do doby před Skrytou Hrozbu a stálo to za to. Dooku si u mě rozhodně polepšil a stoupl o laťku výš. Všechny tři epizody s ním nám nabídli pěkný příběhový oblouk, který krásně zmapoval vzestup tohoto sithského lorda. Samotná čtvrtá epizoda je špičková a jen těchto 18 minut pozvedává celý seriál o hodnocení výše. Co se týče Ahsoky, tak pěkný rozjezd, po kterém následovala zajímavá epizoda s cvičebním plánem. Co mě ovšem mrzí je finální epizoda, která mi přeci jen nepřišla příliš zajímavá. A ještě k tomu doslova ničí předem daný kánon. Mám na mysli knihu Ahsoka ze které si tento díl dělá doslova prdel. Zbytek jako je animace, hudba atd. snad ani nemá cenu zmiňovat, protože jak už to u Star Wars bývá, je to precizní práce. Bohužel nebýt tohoto nepovedeného konce, bylo by to možná i těch 9. Tentokrát jen 7/10. ()

Big_Boss 

všechny recenze uživatele

Ano, Dave Filono opět dokazuje, že je opravdovým následovníkem George Lucase (a odvážím se i říct, že ho i v některých aspektech jako jsou dialogy silně překonává). Tahle série krátkých šesti mini-epizod nám dává pohled na několik zlomových okamžiků Mistra Dooku, před jeho přechodem na temnou stranu a určité části života padawanky Ahsoky Tano jako je zrod, výcvik a následné vyhnanství. I když jsem byl samozřejmě nejvíc natěšen na epizody mojí oblíbené Togruty, tak mě překvapivě víc zaujala pouť Mistra Dooku, kdy jeho epizody krásně rozvíjeli jeho rozhodnutí nejen opustit Jedie, ale i Senát, díky čemuž vám při zpětném sledování epizody II. a III. přijde hrabě jako sympatičtější postava a ne jako nějakej egomaniak posedlej mocí. Škoda, že se celá série nesoustředila jenom na něj (nebo by série měla aspoň 12 epizod), kdy bysme viděli i jeho první setkání s Darth Sidiousem, vysvětlení celé situace ohledně objednání armády klonů a zabití Sifo-Dyase. Epizody s Ahsokou jsem bral spíš jako vystřižené scény ze seriálu Clone Wars, na které už nezbyl čas. Trochu jsem doufal, že uvidím jak si jí z vesnice vyzvedne Plo-Koon, její skoro střet s Darth Sidiousem a sestavení nového světelného meče s bílou čepelí + za nějaký delší souboj s Inkvizitorem bych se taky nezlobil. Kolem a kolem nemůžu říct, že by kterákoliv z těchto krátkých epizod dosahovala kvalit posledních sérií The Clone Wars, ale o to se Dave Filoni ani nesnažil. Rozhodně jsem si ale Příběhy rytířů Jedi užil víc než třeba The Bad Batch nebo anime Star Wars: Visions z minulého roku. Teď mě jenom zajímá na jaké Jedie se zaměří druhá série (je vůbec nějaká potvrzená?). Jelikož je Plo Koon Filoniho oblíbenec, tak bych si vsadil na něj a klidně by nás mohli tvůrci překvapit nějakým dobrodružstvím Luka Skywalkera po epizodě VI. (teda pokud se Příběhy rytířů Jedi nebudou exkluzivně odehrávat během prequelové éry). 7/10 ()

Reklama

Motinski 

všechny recenze uživatele

Ďalšie rozšírenie Star Wars sveta a opäť kvalitná odmena pre fanúšikov. Nádherná Clone Wars animácia a dĺžka epizód umožňujúca pozretie na šupu. Ahsokine časti síce trochu slabšie, ale hlavne preto že tie Dookuho boli brilantné. Hlboké, deprimujúce a rozvíjajúce jeho charakter aj na malom priestore. Keď sa nad tým zamyslím, škoda že seriál nespravili aspoň na 10 časti. Vtiahol by viac ako len na oddych v obľúbenom univerze. 8/10 ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Na spravení chuti po nemastných neslaných Povstalcích ideální. Krátké, výborně napsané a zajímavé příběhy. Kromě Ahsoky je výborný především Dooku, jehož dabér napodobuje nenapodobitelného Christophera Lee tak, že málem z každé repliky zamrazí. Působivé. A skvělá je i hudba, Kevin Kiner během těch let působivě vyzrál. ()

hroubek 

všechny recenze uživatele

Je to hodně fajn, ale osobně si myslím, že těch dílů mohlo být více a věnovat se taky nějakým jiným postavám. Co, mě malinko zarazilo, byla animace, která byla dost slabá - nechápu, proč do toho Disney nepustil více peněz. Po obsahové stránce velmi dobré a lehce to vyplňuje nějaké díry v ději. pro fanoušky Star Wars povinnost a příjemná jednohubka. ()

Galerie (15)

Zajímavosti (15)

  • Hrabě Dooku používá bojový styl Forma II: Makashi. Ten se vyznačuje svoji elegancí a definováním moci nad protivníkem. Tato forma byla vytvořena především pro boj meč proti meči. (Veskoslav)
  • Planeta Raxus Secundus, zjednodušeně Raxus, sloužila jako hlavní sídlo Konfederace nezávislých systémů během Klonových válek a její hlavní město bylo sídlem konfederačního senátu. (Veskoslav)

Související novinky

Disney se snaží přivést diváky k Andorovi

Disney se snaží přivést diváky k Andorovi

16.11.2022

Přes nadšené reakce kritiků i diváků se nejnovějšímu seriálu ze světa Star Wars ne a ne podařit přilákat k obrazovkám nové diváky. Andor má na Disney+ tristně nízká čísla, a protože i samotné studio… (více)

Reklama

Reklama