Reklama

Reklama

Papežův vymítač

  • USA The Pope's Exorcist (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Film Papežův vymítač, který je inspirován skutečnými zápisky otce Gabriela Amortha, hlavního vatikánského exorcisty (Russell Crowe), sleduje Amortha, který se snaží vyšetřit děsivou posedlost mladého chlapce. Nakonec však odhalí po staletí staré spiknutí, které se Vatikán zoufale snažil utajit. (Falcon)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (383)

gogo76 

všechny recenze uživatele

"Ku-kuk!..." Nebýva to častým javom na csfd, aby sa prevažná väčšina užívateľov zhodla.  Hlavne na tom ako suverénne a s prehľadom zvládol Russel Crowe túto rolu a ďalej na tom, že podobných filmov na túto tému sme videli dosť. Film je zručne natočený, po technickej stránke mu niet veľmi čo vyčítať, má to slušnú atmosféru, len by to chcelo o niečo viac strašidelnú, aspoň občas. Bavily ma Gabrielove (R. Crowe) hlášky a len dúfam, že to so svojou kariérou poriadne nakopne a vráti sa na top pozíciu, kde kedysi bol. Poteší menšia rola Franca Nera, ktorý je, aspoň sa zdá, vo výbornej forme napriek svojmu veku. Zručnejší režisér by to mohol potiahnuť bližšie k dokonalosti. Filmu hlavne chýba ten plíživý strach, ktorým bol tak dokonale pretkaný prvý a doposiaľ neprekonaný Exorcista z roku 1973 W. Friedkina. Divák, ktorý nikdy nevidel horor na túto tému si môže hviezdu pridať. Film 60%. Russell Crowe 100%. ()

BoPo 

všechny recenze uživatele

Nadpriemerný či skvelý horor potrebuje odlišovací prvok. Papežův vymítač nemá bohužiaľ žiadny. Páčilo sa mi predstavenie Gabriela. Sebavedomý, mierne arogantný týpek, ktorý počúva len samotného pápeža. Inak som však dostal klasické, veľa krát odprezentované schéma, v ktorom nikomu nefandíte, a teda sa nemáte o koho báť. Vlastne sa nemáte ani čoho báť. Skôr než horor je Papežův vymítač detektívka. Je to len môj dojem, alebo tá ultra kvalita (4K a spol) tomuto žánru neprospieva? Ťažko predáte tú správnu pochmúrnosť, keď je všetko tak pekné. Finálny súboj mi prišiel strašne neuspokojivý. Modlili sa celý film a bolo to k hovnu. Na záver sa zasa skúsili pomodliť a bum ho. Určite však oceňujem tú odvahu avizovať 199 pokračovaní. ()

Reklama

verbal 

všechny recenze uživatele

S exorcismem to máte úplně stejně jako s tranzistorama. Prostě si nějaký labilní, psychicky narušený, hormonálně destabilizovaný či po pozornosti toužící mentál usmyslí, že je v jeho těle někdo jiný, a místo, aby jej nahnali k psychiatrovi, endokrinologovi nebo mu pořádně nařezali, pozvou k němu nějakého zpohádkařeného živnostníka a institucionálního demagoga, který učeně pokývá hlavou, protože z toho má perfektní píárko mezi blahoslavenými nebo sto litrů za kompletní seanci, a zasvěceně řekne: „Hm, hm, moribundus! Ta zlá cizí entita okamžitě musí ven!“. Načež jeden vytáhne krucifix a almanach osvědčených fantasy básniček, druhý skalpel a učebnici destruktivní chirurgie, a hurá, jde se vymítat! Jediný rozdíl je pak v tom, že jeden pacient vypadá jako Marilyn Manson před tím „odborným“ zákrokem, druhý až po něm. No řeknu vám, já se tedy moct celé dny válet, kroutit hlavou o tři sta šedesát, mluvit uhrančivým basem jako jen lehce nachlazený zpěvák kapely Canibal Corpse, libovolně pohazovat lidmi, chcát si do postele, prcat všechno, co se ke mně přiblíží, strašit dementy a vůlí přesouvat nábytek a někdo mě toho zbavit, taxi ho hned po tom zdeformování najdu, rozšmelcuju mu držku a striktně požaduju přišít toho čuráka zpátky! Největším problém vymítacího žánru je to, že hned při svém vzniku nastavil laťku na nepřekonatelnou úroveň naprosté dokonalosti a už prvním filmem totálně vyčerpal veškeré fičury a vyfikundace, které ono pohádkové Rituale Romanum skýtá. Tudíž cokoliv někdo od té doby natočí, je až na světlé výjimky, prostě jen ubohým plagiátem Exorcisty. A tenhle Vymítačův papež, ups, pardon, taxe vlastně bude jmenovat až dvojka, František Černý dozajista potřebuje dalšího štěka, je, jak jinak, naprosto ubohým plagiátem Exorcisty. Prostě se úplně vysrali na scénář, jen vyměnili posednuté pohlaví a bububarák, nesystémově kuchli z Exorcisty akční sekvence a celé to podložili, aby se hajzl tolik neviklal a věřící Tomášové si samým napětím cucali konce krucifixů, jakože skutečně skutečnými trampotami skutečně skutečného a údajně nejslavnějšího demagoga, tedy pardon, chtěl jsem samozřejmě říct Dänikena První římskokatolické a.s. s parádně příznačným jménem Gabriela (Amon) Amarthová. Je to sice hezky natočené a Rasl i jako Prasl pořád má i na stará kolena solidní charisma a hraje od přirození, ale co naplat, jakmile se zase začalo strojově vymítat, já začal pekelně zívat a znuděně si škrábat tu čerstvě přišitou kundu. ()

Rimsy 

všechny recenze uživatele

Žánrová jednohubka neurazí a pyšní se několika sympatickými motivy, které však pouze nejistě načrtává. Ani z hlediska stylu se nejedná o nic, na co byste si pár dní po zhlédnutí vzpomněli, jako přímočará zábava na 100 minut ale Papežův vymítač poslouží. Více zde. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

„NAŠE HŘÍCHY NÁS DOSTIHNOU…“  Fajn Crowe, padlejch andělů si taky užijem dosytnosti… hodně satanismu a hříchů církve.. Hele je mi jedno, kde to točili (Irsko) a jestli to přineslo (spíš nepřineslo) něco novýho. Prostě pohodovej vymítačskej horůrek s parádním výkonem dvanáctiletýho Petera DeSouza-Feighoney. Takže v klidu a bez většího stresu za 3*! ///   -------------- POD ČAROU: ------------------------------------------------ 1.) Film je založen na knížkách římskokatolického kněze Gabriela Amortha, přezdívaného jako exorcistického Jamese Bonda  - Esorcista racconta (1990) a An Exorcist: More Stories (1992). 2.) Po jedenácti dnech promítání bylo rozhodnuto o pokračování. Samozřejmě s R. Crowem v hlavní roli. 3.) Thx za titule „saurix“. ///                         PŘÍBĚH  ***  HUMOR  ne  AKCE  *  NAPĚTÍ  ** ()

Galerie (10)

Zajímavosti (22)

  • Natáčení probíhalo v Irsku od 8. do 10.2022. (Amras)
  • Russell Crowe přišel s nápadem, aby Gabriel Amorth jezdil na vespě. Inspiroval se tím, že viděl kněze projíždět Římem na vespách a chtěl to zahrnout do filmu. (noelcoward73)
  • Podľa Russella Crowea počas jedného z premietaní na Novom Zélande si uvádzač vystrelil z divákov tým, že počas jednej z najdesivejších scén udrel metlou o stenu, čo divákov značne vydesilo. (Arsenal83)

Související novinky

Exorcista, kam se podíváš

Exorcista, kam se podíváš

26.04.2024

Běžný člověk by si skoro myslel, že hororové příběhy o vymítání ďábla jsou jedním z těch námětů, které stačí udělat pořádně jednou a dost (za všechny příklady Vymítač ďábla z roku 1973). Kolikrát… (více)

Do Karlových Varů dorazí herec Russell Crowe

Do Karlových Varů dorazí herec Russell Crowe

05.05.2023

Na nadcházející 57. ročník Mezinárodního filmového festivalu v Karlových Varech dorazí jedna z nejvýraznějších tváří současného světového filmu, novozélandský herec Russell Crowe. Sám tuto informaci… (více)

Russell Crowe bude papežovým exorcistou

Russell Crowe bude papežovým exorcistou

28.06.2022

Novozélandský herec Russell Crowe se v poslední době v tvoření jen tak nezastavuje. Zatímco už za pár dnů ho diváci budou mít šanci vidět ve vedlejší roli boha Dia ve značně očekávané nejnovější… (více)

Reklama

Reklama