Reklama

Reklama

Cabin Fever

  • USA Cabin Fever (více)
Trailer 2

VOD (1)

Obsahy(1)

Pětice vysokoškoláků se o svých posledních prázdninách vydá do opuštěného srubu v lesích. Poté, co potkají pár vyšinutých vesničanů, zjistí, že s místem plánovaných mejdanů není něco v pořádku. Pálí je pokožka, dělají se jim puchýře. Jednoho po druhém napadá masožravý virus. (Magic Box)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (318)

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Na tomto sa aspoň ukázalo, aký je oproti Westovi Roth neschopný režisér. Obaja točili horor bez záporáka. West sa rozhodol striedať nechutnosti so skoro komickými scénkami, z čoho mu vzišla teen komédia, ktorá sa postupne pretransformovala do klasického nákazového thrilleru. Jeho postavy sú životné (majú vzťahy), zhnusenie maximálne, atmosféra plná neistoty, napätie graduje viac každou scénou a popritom stále stíha citovať. Roth nato šiel jednoduchšie. Natočil v podstate obyčajnú vyvražďovačku, čo samozrejme bez záporáka nemá šancu fungovať. A ani nefunguje. Všetko napätie vychádza z predpokladu, že fandíte jeho (mimochodom mimoriadne otravným) postavám. A to je blbosť. Všetky sú totiž krajne nesympatické, zle napísané a zle zahrané. A až na jedného nemajú ani akokoľvek vyhranený charakter. Je to proste partia mladých, ktorí sú všetci rovnakí. Humor - o ten sa pokúšal Roth tiež, ibaže uňho pôsobil na nesprávnych miestach a vo výsledku je celý film nie humorne odľahčený, ale rovno smiešny. O atmosfére nemôže byť reč a akonáhle niekto zomrie, už len čakáte kedy príde na radu ďalší. Keby som mal pre žáner hororu vybrať jedno slovo, ktoré by prvý Cabin Fever vystihovalo najlepšie, bolo by to slovo atrapa. A to cameo? Načo bola dobrá tá scéna? Aký mala zmysel pre príbeh? Žiadny. To si len Eli chcel zahrať vo vlastnom filme. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Debut Eliho Rotha trpí nepříliš propracovanou režií, slabším technickým zázemím a zajímavý scénář postrádá dynamiku, ale disponuje slušnou porcí hororové hrůzy. Roth je silnější v budování napětí a atmosféry, ale celkem selhává v hororových scénách, kterým schází větší razantnost, údernost i osobitý styl. Mladé herecké osazenstvo je přehlídkou mladých talentů. Eli Roth pak natočil daleko stylovější Hostel. Tohle je takový předkrm, ale Roth ukazuje, že je s ním třeba v hororovém žánru v budoucnu počítat. ()

Reklama

Real Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Netuším, prečo Eli Roth robí dokumenty o histórii hororov, netuším, prečo je ako tvorca hororov tak oslavovaný, niektorými považovaný za vizionára, netuším, prečo Cabin Fever zožal relatívny úspech a chválu, tuším ale, že ak sú na celom filme najlepšie prsia Ceriny Vincent a scéna, v ktorej prstuje počas sexu svojho chalana do zadku, zrejme je niečo špatne. Aby však všetko bolo fér – prostredie lesov Severnej Karolíny je nádherné, eskapády Jamesa DeBella ako Berta bavili, je tu napätie a vizuál nevyzerá lacno, maskéri odviedli kus dobrej roboty. Radšej dve silné hviezdy ako tri slabé z ľútosti. A ten pes zasraný skarhaný... (x) ()

Shaqualyck 

všechny recenze uživatele

Kdepak béčko, k vyjádření úrovně tohoto veledíla by mi nestačila ani celá abeceda. O "pušce na negry" už tu někde jistě byla řeč. Není divu, jde totiž o jediný opravdu povedený "joke", kterého se nám za tu slabou hodinku a půl dostane. Nebýt tohoto vtipného detailu, neváhal bych s odpadem ani na vteřinu. Pokud horor nedokáže za celou dobu ani jednou vyděsit (alespoň trošičku), je nutně něco špatně. A přitom se to zpočátku tvářilo docela slibně, tak ať mi nikdo nevykládá, že Eli Roth je talentovaný režisér :-( ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Jako horor nic moc a jako film to taky zrovna neuchvátí, ale co se týče krve tak tý je tam požehnaně a některý záběry jsou docela drsný a masožravý virus je docela originální myšlenka, ale bohužel tady neni dotáhnutá dokonce, takže nakonec z toho vznikne spíš film o ničem než nějakej horor, to už je lepší nejká pořádná vyvražďovačka masovým vrahem než tohle, ale za originalitu hvězdičku přidám ()

Galerie (21)

Zajímavosti (20)

  • Joey Kern byl během natáčení vezen čtyřikrát do nemocnice. To kvůli čtyřem různým poraněním oka. (Chatterer)
  • Make-up narušené kůže byl inspirován skutečnou, blíže však nespecifikovanou nemocí, kterou v průběhu natáčení dostal zvukař John Neff. (gjjm)
  • V závěrečných titulcích je muž v králičím kostýmu zmíněn jako "We'll never tell" (nikdy vám neřekneme). (SHI-SHA)

Související novinky

Zemřel skladatel Angelo Badalamenti

Zemřel skladatel Angelo Badalamenti

13.12.2022

Svět filmové hudby přišel o jeden ze svých významných hlasů, ve věku pětaosmdesáti let totiž v neděli v New Jersey zemřel americký hudební skladatel Angelo Badalamenti. Informaci o úmrtí zveřejnili… (více)

Virová nákaza ve filmech

Virová nákaza ve filmech

15.03.2020

Momentální krizová situace reagující na probíhající šíření viru Covid-19 měla mimo jiné za následek i uzavření veškerých kinosálů, což pochopitelně vedlo k tomu, že distributoři začali rušit či… (více)

Reklama

Reklama