Reklama

Reklama

První znamení: Přichází satan!

  • USA The First Omen (více)
Trailer 6

Obsahy(1)

Když je mladá američanka poslána do Říma, aby začala sloužit církvi, narazí na temnotu, která ji přiměje zpochybnit vlastní víru a odhalí děsivé spiknutí, které doufá, že přivede zrození inkarnovaného zla. (Falcon)

Videa (7)

Trailer 6

Recenze (103)

fuxoft 

všechny recenze uživatele

Oceňuji, že se tenhle horor snaží trochu vybočit ze škatulky a není to jenom další "sériovka" jako od Blumhouse. Ale po každé zajímavé / originální / WTF minutě následuje pět nezajímavých minut. Skutečnost, že jde o prequel 50 let starého filmu a že by tvůrci zoufale chtěli natočit i sidequel, je spíš na škodu. Bill Nighy a Charles Dance mají jenom camea. ()

Johnny.ARN 

všechny recenze uživatele

Ľudia, čo tu jebú plné počty, majú asi spomienkový optimizmus na pôvodné filmy, nevidím to inak. Hentoto je od začiatku predvídateľné vo všetkých smeroch a hlasoch. Príbeh o vyvolenej, jumpescary, záver, to všetko odhadnete po prvých dvadsiatich minútach a potom si už len odškrtávate svoje proroctvá. A nerozumiem, prečo šakal a nie kozel. A do toho všetkého to bolo neskutočne dlhé. Prvá polka až veľmi tlačí na lore a vybudovanie atmosféry a druhá polka kedy sa to môže rozbaliť, ide na prvú signálnu a je to len hnusné a "desivé" nie však v tom dobrom, hororovom slova zmysle. Len je to proste nechutné. A ešte je tam aj cirkev, ktorej jebe už kvalitne. Nenadchlo ma to tak, aby som zabrúsil k originálom. Lepšie 2 z 5 (Kino Dukla Svidník) ()

Reklama

Rimsy 

všechny recenze uživatele

První znamení: Přichází satan! dopadlo rozhodně o poznání lépe, než muselo. Vylámalo si však zuby na snaze udělat až moc věcí naráz – tedy dostatečně uctít slavný původní film, vytvořit důstojný i překvapivý prequelový příběh a v neposlední řadě i působivě děsit současné okoralé diváctvo. Výsledkem je nesourodý slepenec vlivů, v leckterých scénách zajímavý a podnětný, jako celek však ryze průměrný. Více zde. ()

Motinski 

všechny recenze uživatele

Tie 3* tomu dám ale je to s odretými ušami. Niečím zvláštnym si ma ale film získal hneď od začiatku. Možno pomohlo že som si pozrel v rovnaký deň aj pôvodne dielo, celkovo si totiž myslím že ho treba vidieť ak chcete tento prequel doceniť. Možno som len po traileroch čakal väčší prúser, neviem. NTF hraje parádne, (to som nečakal vôbec) film si dáva na čas, vyslovene desivo nepôsobí skoro vôbec ale uznávam že sa tu dbá na atmosféru. Priame odkazy a záverečné prepojenie tiež potešilo ale poďme k negatívam. Cením že napriek jasne daným mantinelom kvôli existencii pokračovania skúša scenár prekvapiť, no najdôležitejší zvrat bol tak priehľadný až som sa chytal za hlavu. Ešte k tomu sa nás veľmi nešikovne snažia zavádzať, no proste katastrofa. Ja osobne som to prekukol hneď a iba sa ďalej utvrdzoval. Vizuál tiež trochu sklamal (až moc krát som si spomenul na druhú Mníšku) čo je škoda, zasadenie v 70. rokoch môže byť silný bonus, nestalo sa. No a úplný záver v podobe Hollywoodskeho priživovania sa na známej značke ani nejdem komentovať. Dúfam že nedostaneme množstvo nezmyselných spin-ofov. Ak máte radi Donnerovu klasiku, nečakajte zázraky. Toto je citeľne slabšie. Nahnevaný ale asi tiež nebudete. ()

Immortal17 

všechny recenze uživatele

Myslím, že na prequel "The Omen" ze 76', jsme byli zvědaví všichni co jsme viděli všechny předchozí díly. Jak jde čas, čekala jsem, že se ničeho nového nedočkáme, ale pár jump scarů, několik nechutných a děsivých scén, se tu přeci jen našlo, a na to jsme všichni čekali. Možná je to jeden z nejlepších hororových filmů se satanskou tématikou jaký byl za poslední roky natočen. Především nerozumím dle jakých kritérií někteří diváci hodnotí film. Co jako čekáte? Na to, že již bylo tolik dílů na The Omen natočeno, byl to jeden co vše dovršil a poukázal na zrození antikrista doslova ve svém úplném zárodku. Pár hereckých obsazení mě ve svém vystupování celkem zklamalo, ale možná je to proto, že to byli herci, kteří se mi do tohoto žánru úplně hodí. Přesto smekám, že i po tolika letech, mě děj "The Omen" dokázal posadit na prdel. Oproti jiným filmům s podobnou tématikou, tento za poslední roky překvapil. Proto 77%, šlo z toho vyždímat víc, ale dopadlo to víc než obstojně. ()

Galerie (29)

Zajímavosti (26)

  • Filmu bylo málem udělen raging NC-17, tedy úplný zákaz promítání pro mládež do 17 let, a to kvůli znepokojivé porodní scéně. Film byl předložen komisi celkem čtyřikrát. Komise nakonec ustoupila, když byla scéna zkrácena z původních 13 sekund na aktuální podobu a film získal hodnocení R. (Kudly4)
  • Ve filmu se zjistí, že satanistický kult má šakala na oplodňování žen, aby se stal otcem Antikrista (budoucí Damien Thorn). Přichází Satan! (1976) a pokračování Damien (1978) zjišťují, že šakal byl Damienovou matkou, nikoliv otcem. (Johnny.ARN)

Reklama

Reklama