Reklama

Reklama

Zodiak

  • USA The Zodiac (více)
všechny plakáty
Trailer

Psychologický thriller Zodiak, natočený podle skutečné události, podrobně líčí hrůzostrašnou sérii vražd, ke které došlo koncem 60. let minulého století v Severní Kalifornii. Pátrání vede policista z malého města, který se musí postarat o bezpečí své rodiny i vzdorovat šílené kampani médií. Protivníkem je mu Zodiak – jeden z nejnebezpečnějších sériových vrahů americké historie, který navíc dosud nebyl dopaden. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (80)

manonfire 

všechny recenze uživatele

Také jsem myslel, že to bude ten Fincherův. Jen by mě bavila sledovat má reakce, pokud bych to v průběhu filmu nezjistil a pak tady civěl na těch 85%. No ale nebylo by to poprvé. Toto se zcela úplně nevyvedlo. Histerickohistorické plácání dobových reálií, kde nemohli chybět hippies a kosmonauti, bylo účelové a také ne ideálně zasazené. Herec v hlavní roli nebyl silným článkem a to je vždy zlé. Postava jeho syna byla naprosto nesmyslná a zbytečná. Jeho procházky tátovo kanceláří a pročítání policejního archivu hloupé. Vykreslení rodiné krize bylo trapné. Máma"Máš už zbaleno?" Synek: "Ne" Máma: "tak si zbal, musíme jet." Syn: "Já nikam nejedu."......................no a tak se nikam nejelo. Srandisti. 40% ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Neměl jsem ani tušení, že existují dva filmy na totéž téma s téměř totožným názvem, a dlouhou dobu jsem pokládal tenhle kousek za mnohem známější Zodiac. Překvapovalo mě proto, že nerozeznávám typický fincherovský režijní styl. Zodiak v zásadě není špatný film, ale to divácky atraktivnější v něm vytváří samotný námět podle skutečných událostí. Pátrání po legendárním sériovém vrahovi je pochopitelně divácky přitažlivé a vytváří takový potenciál, že by ho jen naprostý břídil mohl úplně zahodit. Na druhou stranu scénář je opravdu průměrný a tak nějak divně vystavěný. Funguje tam, kde popisuje samotné kriminální činy, ale ztroskotává všude, kde má ukázat něco navíc. Ve filmu se objevuje řada postav, jejichž potenciál je naprosto nevyužitý a jejichž přítomnost na plátně je vlastně neodůvodnitelná. Některé indicie jako by ukazovaly na vinu hlavního hrdiny, což je ovšem díky jiným scénám hned ze začátku filmu prakticky vyloučeno. Tak nějak mi uniká, co chce film sdělit a kam směřuje. Padesát procent celkového dojmu a neduživé 3* jsou myslím spravedlivou odměnou pro tenhle příspěvek do žánru kriminálního filmu. ()

Reklama

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Verze z roku 2005 není špatně natočená, ale doplatila na popularitu svého mladšího bratříčka a rozdílný přístup samotných režisérů k natáčení a podávání informací. Přesto si myslím, že Fincher už měl tak trochu vydlážděnou cestu, protože mohl čerpat nápady už i z tohoto filmu. Největším mínusem pro mne není ani tak kratší délka filmu, nebo rozdílné pojetí příběhu, ale herecké výkony. Tady mi přišlo, že herci dostali asi málo zaplaceno a proto nepodali stoprocentní výkony. ()

Jansen 

všechny recenze uživatele

Svižný, krátký, výstižný. Bulkleyho zodiak není žádné velké umělecké dílo, ale podařený triller, který vtáhne do děje a nenudí. Zvláštní je rozložení napětí, o které film v žádném případě není ochuzen, je však pouze poněkud netypicky rozmělněné a přechází spíše do tísnivé atmosféry strachu. Navíc první film o masovém vrahovi, který si o něj sám řekl. ()

venison 

všechny recenze uživatele

Zodiaka jsem si spletla se Zodiacem, ale myslím, že to bylo tak nějak jedno - jen jsem přemýšlela, kde je sakra ten Jake Gyllenhaal a proč to je o policajtech a ne o novinářích :-) Kvalitativně bych hodnotila velice podobně :-) Jen tento Zodiak měl o hodinu méně, než ten druhej, což znamená víc useklej konec :-))) ()

Galerie (23)

Zajímavosti (9)

  • Zodiak ve svých dopisech tvrdil, že zabil nejméně 37 lidí. Policie mu dodnes může dokázat jen pět vražd. (Indy_Brabino)
  • Na začátku filmu zazní krátký úryvek vánoční písně „It's the Most Wonderful Time of the Year“ v podání Andy Williamse. (noelcoward73)
  • Ve filmu je krátce zachycen televizní přenos z prvního přistání na Měsíci (20. července 1969). Zazní i slavná věta velitele Apolla 11 Neila Armstronga: „Je to malý krok pro člověka, obrovský skok pro lidstvo.“ (noelcoward73)

Reklama

Reklama