Reklama

Reklama

Volavka III

  • Hongkong Wu jian dao III: Zhong ji wu jian (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Volavka 3 je paralelou všech třech částí a vede k tzv. poslednímu zúčtování. Po smrti Yana je Ming přeložen na místo obyčejného policejního úředníka. Vzápětí přichází do policejního sboru Yeung, kterého Ming zná a delší dobu ho již sleduje. I přes své převelení začne soukromě sledovat Yeunga. K tomuto tajemnému muži postupně začnou vést všechny cesty z podsvětí, špinavých obchodů a vražd (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (71)

MaedhRos 

všechny recenze uživatele

Třetí díl trilogie balancuje velmi na hraně mezi sofistikovanou skládačkou a nekonzistentním slepencem - a místy mi jeho doslovnost byla skoro až na obtíž - protože zejména u první Volavky mě (kromě jiného) hodně potěšilo, že se polopatismům celkem úspěšně vyhnula. Snaha dotáhnout, zalepit, zaplácnout - a nastavit - i místa, která to ani v nejmenším nepotřebovala, tak u mě výsledný dojem poněkud shazuje. Nicméně všechny ty nové kontexty a odstínky a dějotoče mě dost bavily, a sledovat Minga, kterak se sype jako domeček z karet, bylo svým způsobem strhující (kudos to Andy). Třetí díl sice je slabší než oba předchozí - ale pořád ho hodnotím velmi vysoko. ()

Cedr 

všechny recenze uživatele

Brilantní zakončení celé trilogie. Třetí část je bez debat nejobtížnější na skousnutí, protože co si budeme povídat postupný rozpad osobnosti inspektora Minga (Andy Lau) a několik časových linií na snadné stravitelnosti už tak dost náročného thrilleru moc nepřidá. Tento mírný hlavolam však za trochu námahy stojí, protože se nemohu zbavit pocitu že lepší sérii thrillerů najdu jen stěží. Kvalitativně je těžké nehodnotit Infernal Affairs jako jeden několikahodinový epos, ale kdybych musel srovnávat tak 1>3>2. ()

Reklama

Matty 

všechny recenze uživatele

Padouch nebo hrdina, všichni jedna rodina – potřetí a naposled. Třetí Volavka se snaží a celkem se jí i daří nějakým způsobem završit do téměř epických rozměrů rozvětvený příběh. Sice mě nedokázala přesvědčit, že by si první díl nevystačil sám o sobě (k čemuž doufám dojde v případě Scorseseho remaku), ale rozhodně budí dojem mnohem smysluplnějšího pokračování než Volavka 2. Věřím, že nejenom mě více zajímalo, co se dělo po událostech z jedničky, nikoliv před nimi. Komplikovaně strukturovaný příběh navzdory množství flashbacků nepostrádá dynamiku vyprávění. Nemáte-li však vážnější zájem dovědět se více o osudech hrdinů, tzn.: nejste ochotni sledovat dvě hodiny krimi vyžadující vaší plnou pozornost, příliš zábavy si neužijete. Třetí Volavku bych se nebál přirovnat k vyvrcholení jiné slavné trilogie – Kmotr. Není dokonalý a lze k němu mít spoustu výhrad, přesto je těžké si bez něj předchozí dva filmy představit. 70% Zajímavé komentáře: Adrian, Cassandra ()

Dont 

všechny recenze uživatele

V první půlce jsem si říkal, jestli tohle pokračování bylo opravdu nezbytné, ale pak se to náhle zlomilo, události do sebe zapadly a závěr byl opět skvělý. Stejně je ale pro mě Volavka 3 především potvrzením toho, jak mistrovským dílem byla jednička. V každém případě je skutečně nutností vidět minimálně první díl, jinak třetí díl nebude moc dávat smysl. ()

Vavča 

všechny recenze uživatele

Tony Leung je ohromný herecký talent, v tomto díle to dokazuje snad nejvíce, má charisma a charakter, které prakticky skoro nikdo nedokáže přebít. Přibyly nám zde nové postavy, které nejsou zbytečné, co se týče děje nechci spoilovat, ale musel jsem tento díl vidět 2x nebo 3x , enž mi blyo kompletně jasné, ahá tak o tomto je... Velmi dobře promyšlené twisty, dramatické pnutí je všudypřítomné, trocha akce, výborná psychologie postav. Bylo to stejně napínvé a promakané jako jednička, v žádném případě nejde o mlácení prázdné slámy a zbytečný titul ždímající slávu jedničky. Je snad nadbytečné dodávat, že všichni herci odvedli perfektní výkon a hodí se do svých rolí. ()

Galerie (6)

Reklama

Reklama