Reklama

Reklama

Animatrix: Přijímací zkouška

  • USA The Animatrix: Matriculated (více)

Obsahy(1)

Skupinka lidí, žijící na povrchu Země, je napadena dvěma roboty. Jednoho zneškodní a druhého se jim podaří zajmout. Poté se i s ním připojí do virtuálního světa, kde se jej pokusí přesvědčit, aby se přidal na stranu lidí a bojoval tak proti svým vrstevníkům.... (Barak)

Recenze (82)

Rozjimatel 

všechny recenze uživatele

[4,5*]     Deviaty, záverečný diel rozmanitej a podmanivej zmesi krátkych filmov zo sveta Matrixu, nazvanej The Animatrix. Skvelé vyvrcholenie a pre mňa najlepší diel celkovo. Ide o akési rozjímanie nad dušou robota, ktoré má mimoriadne nezvyčajnú náladu a  oplýva veľkou nápaditosťou. Výtvarné spracovanie je doslova vizuálnou nádherou, obzvlášť pri tých simuláciách len neveriaco, s nemým úžasom hľadím, akým skvelým spôsobom sa s tým tvorcovia vyhrali. ()

belldandy 

všechny recenze uživatele

Matrix tentokrát naopak. Stroj lapen do virtuálního světa vytvořeného lidmi. Stroje asi vidí svět trochu jinak a tak je i ten virtuální svět pro stroje tak trochu divný. Skvělá zápletka, místy pravda nepochopitelná. Ale to zklamání rozhodně nechápu. U mě patří Přijímací zkouška mezi Animatrixovými díly hned do druhé ligy. (První liga: Druhá renesance, Neznámé území a Detektivní příběh). ()

Reklama

Smejki 

všechny recenze uživatele

Naprosto famózní vyprávění téměř jen a pouze pomocí obrazu. Virtuálněreálná část o přesvědčování umělé mysli o několikarozměrnosti vlastních myšlenek a činů a nabídce svobodné volby žádá plnou soustředěnost diváka a jeho vlastní zapojení do vyprávění příběhu. Tennto příběh je třeba vyprávět si společně s tvůrci a ne si jej nechat naservírovat. Pro mě jednoznačně nejlepší povídka animatrixu. ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Další zamyšlení, tentokrát hledající ideální kompromis pro společný život strojů a lidí, nevybočujíc přitom z pochmurného ladění celého Animatrixu, jak dokazuje už už nadějné finále. Místy až surreálné pasáže nás pak přesvědčují o existenci „něčeho jako duše“ v elektrodách kusů hýbajícího se plechu. Opět je rovněž přítomná náboženská rovina příběhu. Má smyslu hrát si na Bohy? A když už, tak ať si na něj hraje raději člověk než stroj? Je toto fatálním následkem vyvíjející se společnosti? Správně se vyvíjející společnosti? 85% ()

Frajer42 odpad!

všechny recenze uživatele

Dost dobře nerozumím tomu, proč byl nejdebilnější díl zároveň dílem nejdelším. Nuda a utrpení. Odporně divná animace. K jejímu docenění mi v žilách kolovalo málo drog. Těžce vstřebatelné. Nebavilo mě to a ztrácel jsem pozornost, tudíž to celé bylo i obtížně pochopitelné. V podstatě mi to vyznělo jako příběh o ochočení robota. ()

Galerie (2)

Reklama

Reklama