Reklama

Reklama

Love Story

Trailer

Obsahy(1)

Snímek Love Story z roku 1970 proslavila u nás nejprve jeho ústřední hudební melodie. Až teprve dvacet let po svém vzniku byl tento filmový bestseller poprvé nabídnut i našim televizním divákům. Podle původního scénáře Ericha Segala, knižně vydaného až po jeho zfilmování, jej natočil režisér Arthur Hiller. Za hudbu, která obletěla celý svět, obdržel Francis Lai Oscara. V rolích zamilované dvojice studentů, později milenců a manželů, uvidíme dvě zajímavé postavy amerického filmu: Ali MacGrawovou v roli Jenny a Ryana O'Neala v roli Olivera. Oliver studuje práva na Harvardu (jako jeho úctyhodní předkové) a Jenny zase hudbu na sousední Radcliffe College. Milenci procházejí těžkým obdobím, neboť vztah mladíka z prestižní rodiny a prosté italoamerické dívky se nesetkává s pochopením Oliverova přísného otce. Oba raději volí život bez peněz, ale ještě netuší, že přijde další zkouška v podobě Jennyiny nemoci. O několik let později bylo natočeno volné pokračování filmu s názvem Oliverův příběh. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (209)

Mirokukii 

všechny recenze uživatele

Láska dává křídla. Řekli si zřejmě tvůrci a připravili, za pomoci střihu a zábavných rejpavých dialogů dvou zamilovaných, přímo zběsilou, energií (však ke konci se vytratí) přetékající romantiku, která zbytečně tento vzájemný cit nepřikrášluje a představuje jej takový jaký je a jaký jen může pro dva mladé a zamilované lidi, na začátku jejich strastiplné cesty dlouhým životem, být. Rozpor otce a syna jen skvěle dokresluje celkové drama, a dojemný, emotivní závěr. Sympatický, krásný pár a přímo dokonalý, hudební doprovod. ()

NinonL 

všechny recenze uživatele

Vzhledem k datu vzniku filmu budu v hodnocení shovívavá. Tehdy ještě nebylo tolik podobných, citově vyděračských filmů. Kniha Ericha Segala je dojemná a dobrá, jako většina jeho knih. Ale dnes mě to už nějak nezasáhlo. Hlavně mi ve filmu vadila arogantní Jennifer se svým oprsklým slovníkem. Na velkou lásku z její strany to tedy nevypadalo. Příběh je poměrně banální, i když vím, že v době vzniku nebyl. Takže za mě průměr. ()

Reklama

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Od prvního záběru a od první věty je jasné, oč v tomto filmu (a tomuto filmu) půjde - a je to trochu k jeho škodě, protože když pak sledujete tak sympatický uvěřitelný pár, jakým Ali MacGraw a Ryan O'Neal rozhodně jsou, pořádně si to neužijete. Neustále - třebaže podvědomě - čekáte, kdy, co a jak přijde. A když to přijde... No, je to působivé, ale není to ten šok, který bych potřeboval, aby na mě Love Story zapůsobilo ještě víc. ()

progression 

všechny recenze uživatele

Legendární romantický film s úžasnou Ali McGraw a Ryanem O'Nealem. Zpočátku dvě dost odlišné individuality pocházející z hodně odlišných prostředí se v nádherném příběhu dají dohromady, navzájem ovlivňují jeden druhého a stává se z nich geniální pár, který se společně vyrovnává se všemi nástrahami, které jim život přináší. Geniální scénář, mistrné dialogy (obzvláště "hlášky" Jennifer jsou nezapomenutelné) a úžasná hudba Francise Laie představují zážitek, který jen tak z paměti nevymažete. Ty Oscary (včetně nominací) byly naprosto zasloužené. ()

Avalon820 

všechny recenze uživatele

Velice rád se nechám dojmout. No a film s názvem Love Story - to bych přece nemohl propásnout! Avšak studená sprška hned zpočátku v podobě škrobeného a šablonovitého přístupu mé prvotní nadšení uvedla rychle do patřičných mezí. Vůbec se mě to po emocionální stránce nedotklo, vlastně je to celé takové... chladné. Naproti tomu tu je fantastická hudba, dobré herecké výkony, některé scény jsou doslova ikonické a vůbec idea celkově stojí za pozornost. Ale proč je to proboha celé tak toporné?! Vlastně jsem to možná propásnout mohl... ()

Galerie (68)

Zajímavosti (16)

  • Ali MacGraw bylo v době natáčení 31 let. (HellFire)

Související novinky

Zemřel herec Ryan O'Neal

Zemřel herec Ryan O'Neal

09.12.2023

Ve věku dvaaosmdesáti let zemřel americký tvůrce nominovaný na Oscara a dva Zlaté glóby, známý díky legendárním snímkům jako Barry Lyndon, Love Story a Papírový měsíc, herec Ryan O'Neal. Smutnou… (více)

Reklama

Reklama