Reklama

Reklama

Chlapci a chlapi

(seriál)
Československo, 1988, 10 h 47 min (Minutáž: 54–61 min)

Kamera:

Alois Nožička

Hrají:

Martin Zounar, Eva Vejmělková, Rostislav Kuba, Kamil Halbich, Milena Dvorská, Zdena Hadrbolcová, Míla Myslíková, Bronislav Poloczek, Jaroslav Moučka (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(11)

Připomeneme si osudy, radosti i trampoty vojáků motostřeleckého útvaru. Díky povolávacímu rozkazu se v Hrádku v Čechách setkávají nesourodé postavy. Hlavní hrdina soustružník Tomáš Soukup je až po uši zamilovaný do maturantky Hanky a nejradši by se oženil ještě před vojnou. Žárlí na ni a má obavy, možná i oprávněné, jestli na něj vydrží dva roky čekat. Vesničan Honza Bradáč, přezdívaný Guláš, rád jí, což je na něm vidět. Pracuje v řeznictví vedeném svými rodiči a po víkendech staví vilku, do níž by si po vojně chtěl přivést manželku. Ctibor je téměř Honzovým pravým opakem, je hubený a s fyzičkou na tom není nejlépe. Okamžitě si vyslouží přezdívku Kyslík. Pracuje jako elektroopravář. Kolegové v práci ho moc v lásce nemají, a tak je možná i rád, že z nezáživného prostředí vypadne. Radost ale rozhodně nemá jeho maminka, doufala, že Ctiborek dostane modrou. Jenže nález na plicích mu zmizel, a tak musí narukovat. Seznámíme se také se sympatickým traktoristou Vladem Rutkayem, který vypadá dospěleji a rozvážněji než ostatní a doma nechal těhotnou manželku. Posledním z party je Michal alias Majkl, který dělá vyhazovače v nočním baru. Žádný z nich netuší, co je čeká. Samotný děj zpestřují lásky mladých vojáků nebo starostliví rodiče. Jejich společný pobyt na vojně bude tvrdý a náročný, nevyhnou se ani šikaně. Nakolik je pobyt po roce prožitém v kasárnách změní a jak se nakonec propojí jejich osudy? (TV Nova)

(více)

Recenze (347)

farmnf odpad!

všechny recenze uživatele

Opravdu strašná záležitost komunismu nicméně místy i pravdivá. Podprůměrný pitomý zupák Petr Rychlý řve na vojáky léčiv si své komplexy jako na mě řval jistý primitiv ze Znojma jménem Sukup. Kriminálník Mário Kubec má navrch, neboť kriminál je téměř totožný s vojnou, takového jsme taky měli. Byl vzorným vojínem první, dostal opušťák a vykradl stánek PNS. Kariéry chtivá guma, velitel roty má za manželku Ivanu Anderlovou a ta vůbec nesdílí jeho nadšení pro armádu, spíš by ho nejradši kopla do prdele. Takových osudů jsem poznal jako velitel spojek přesně 107. Byli jak vyrobeni na páse. Všichni hloupí, sprostí, zlí, znechucení, zneuznaní a šíleně ožralí a to tak, že furt. Zaplať Bůh, že mého syna to už nepotkalo.(r.n.1986) ()

cariada 

všechny recenze uživatele

Moc pěkně natočené postavy jsou propracované a mají vše co mají mít. Že je to komunistický a ideologický? No a? Taková byla doba. Co utkvělo byla šikana kdo byl na vojně ví své (já sice šikanu už nazažil byt jsem na vojně byl) a těch 3 a půl roku co dostal svobodník Hasman byla pěkná pálka. Kdo mě tam nejvíc vadil byla máma Hanky v podání M.Dvorské hrozná fůrie. A nesmím zapomenout na děsnou Mariu ,která byla na ránu. Na tohle se vždy rád podívám. ()

Reklama

Attta

všechny recenze uživatele

Koukal jsem na to...celkově jsem to viděl možná i dvakrát. Ale stejně mě to připomíná temné časy české pochmůrné tvorby. Nestydím se za zatrpklost vůči "nedělním" komunistickým nebo postkomunistickým seriálům jako tohle, protože mi to vždycky zkazilo celý den. Kdybych měl hodnotit negativní vliv na mou náladu, kterou mi tento seriál vždy dá, tak bych mu musel dát 5 hvězdiček. Samo sebou, že je tu vidět pár dostačujících hereckých výkonů, ale v konečném celku je to zcela irelevantní takže ani nehodnotím. ()

woody odpad!

všechny recenze uživatele

Milá televize Prima nám opět naservívovala takový pěkný český seriál.Žena za pultem byla známá takže si moji rodiče zavzpomínali jaké to tehdá bylo(spíše nebylo) ale nad tímhle výtvorem který má v sobě víc propagandy než kterýkoli americký snímek jsem si nevěřícně ukroutil krk.Vidět totiž cvičení pana Zounara spolu s ostatními "herci" na spartakiádu a Krampola jako drsňáka s drsnými hláškami typu Je mi to u prdele, chlapečku! je -považte sami- silná káva. ()

LadyPupu 

všechny recenze uživatele

Seriál z doby mého dětství. Propagandu jsem tehdy fakt nevnímala. Aby jo, když v té době byla povinná branná výchova a v plynovejch maskách, pláštěnkách a s igelitovejma pytlíkama na rukou a nohou jsme se skládali "patama k výbuchu". Jako relax jsme tedy na základce v souvislosti s tímto seriálem spíš řešili, jestli je větší hit písnička od Bartošové nebo ta od Penka. Teď po letech se na to ráda kouknu, sice to žádné veledílo není, ale odpad taky ne. Už kvůli Kyslíkovi a Gulášovi, ukázkové šikaně a legrační Spartakiádě (taky jsem tam musela cvičit :-)) Mááá dalekááá... ()

Galerie (19)

Zajímavosti (59)

  • Peter Pilz (Palo Marušiak) si už štyri roky pred natáčaním seriálu zahral nastupujúceho nováčika "bažanta" na vojne, a to v jednom bakalárskom príbehu s názvom Hektoliter (1984). (Raccoon.city)
  • Mário Kubec (Michal Hlaváček) hrá situáciu, kedy jeho postave zomrie otec a práve v tú istú dobu zhodou okolností mu zomrela blízka osoba. Musel odísť na pohreb, takže to všetci v štábe vedeli. A keď sa vrátil, povedal mu režisér: "Ty vieš, ako toto hrať, tebe nič hovoriť nemusím." (Raccoon.city)

Reklama

Reklama