Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Natalie (Alicia Witt), krásná a inteligentní studentka Pendletonské univerzity, a její přátelé Jared, Rebecca a Michael chodí pravidelně na hodiny k profesoru Wexlerovi. Na jedné hodině vypráví profesor dávnou městskou legendu o někdejším profesorovi z Pendletonu, který před 25 lety zabil šest svých studentů. Natalii připadá celý příběh podezřelý a je přesvědčena, že je vrah i nyní v prostorách univerzity. Nikdo jí nevěří. Až když je příliš pozdě a její přátelé se stanou jeden po druhém obětí vraha, přesně podle předlohy v městské legendě. Tehdy Natalie zjišťuje, že se spolu se svými přáteli stala součástí pokračování těchto strašných událostí… (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (115)

ancientone 

všechny recenze uživatele

vydarený film zo série 90-kových "metaslasherov", kde postavy rozpoznajú kľúč, podľa ktorého zabijak vraždí a podľa toho sa snažia zasiahnuť a vyvarovať ďalším obetiam, prepojený s triviálnou, ale funkčnou detektívnou linkou. Výhodou filmu je, že funguje aj pre publikum, ktoré sa v slasherovom subžánri orientuje, aj aj "iniciačný slasher". Dôkaz o stálej funkčnosti a svojím spôsobom aj nesmrteľnosti žánru, ktorý sa vie vždy vrátiť v plnej sile podobne, ako jeho ikonickí antagonisti. ()

raimi 

všechny recenze uživatele

Páč na ty nový hovna se nedá dívat, tak pátrám, doplňuju mezery a doháním resty. Urban Legend mě ve svý době vůbec nelákala, v tý době bylo z čeho vybírat, a tohle byl prý jen ne moc krvavej pubertální slasher, takže jsem ho ignoroval. Ale teď přišla jeho chvíle, a panečku, vedl si věru dobře. Moc příjemná a zábavná jízda s výbornou hudbou Christophera Younga, pár známejch ksichtů k tomu, poměrně dost kočiček, velice sympatická postarší korpulentní černoška (!!!) (no, soudruzi, vidíte, že to jde, ha?) a pěkně vygradovaný finále. Fakt jsem si to užil a jdu pátrat dál. ()

Reklama

misterz 

všechny recenze uživatele

Sa mi tak marí, že som tento film už kedysi dávno videl, no vyparil sa mi z hlavy. A myslím, že k tomu dôjde i teraz - dejová linka bola síce koncipovaná štandardne ako je u slasher hororov obyčajne zvykom, no bolo to málo napínavé a málo krvavé. Aj keď na druhú stranu pár mordov sa vydarilo. Najviac ma bavili samotní herci - taká pekná spomienka na mladosť a deväťdesiatky, no o žiadnu veľkú zábavu nejde. Veľmi slabý priemer. 50/100 ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Výborný slasher, který sice nedosahuje kvalit Vřískotu, ale i tak dokáže člověka udržet v napětí. Samotnej příběh sice není nikterak originální ale kdo by to u tohohle filmu čekal:-) Nejvíc mě překvapily ale herci, enní nijaký tajemstvím že herci ve slasherech nějak moc hrát nemusí ale myslím si že Alicia Witt či Jared Leto zahrály perfektně to co měly. A ani Englund či Dourif vůbec nezklamaly(ostatně začáteční scénu považuji za nejlepší na celým filmu), filmu moc pomohla i hudba od Yunga, která byla více méně dynamická a dala se poslouchat. Mno abych zbytečně neplkal rozhodně to zkouknětě u mě se jedná o druhý nejlepší slasher. Výborně! ()

lykan9 

všechny recenze uživatele

Vzhledem k tomu, že jsem fandou slasher hororů, tak jsem čekal, že se budu bavit více. Temná legenda sice není špatná a obsazení je také zajímavé, ale v mnoha místech jsem se doslova nudil. Přesto není tento horor zatracení hodný a rozhodně stojí za to ho shlédnout. Obzvlášť už jen proto, aby člověk viděl jak vypadali současné hvězdy ve svých začátcích :-) ()

Galerie (40)

Zajímavosti (10)

  • V októbri 2016 sa podľa webu PrettyFamous umiestnil film na 53. priečke v rebríčku "Najhoršie horory všetkých čias". (Zdroj: ČSFD)
  • Malé cameo si ve filmu zahrál spisovatel Silvio Horta. (Terva)
  • Ve filmu se sešli tři herci starších známých hororových sérií, konkrétně Robert Englund ze série Noční Můry v Elm Street, Danielle Harris ze série Halloween a Brad Dourif z filmů Chucky. (Terva)

Reklama

Reklama