Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ďábelský plán na zatopení Silicon Valley má jen jednu vadu. Nepočítá s Jamesem Bondem. Roger Moore v hlavní roli britského akčního filmu. Sotva se James Bond vrátí z úspěšné mise v Sovětském svazu, dostane další úkol: prověřit aktivity francouzsko-anglického průmyslníka Maxe Zorina, který vyrábí a dodává mikročipy pro anglickou armádu. Jedna z těchto tajných součástek se totiž ocitla právě v nepřátelském Rusku. Zorin provozuje i chov dostihových koní, kteří v závodech pravidelně vyhrávají. Bond na dražbě Zorinových hřebců zjistí, že muž ve spolupráci s bývalým nacistickým lékařem Mortnerem dopuje koně steroidy přímo během závodů, a to pomocí dálkově ovládaných mikročipů. Ostatně samotný Zorin je vlastně Mortnerovým dílem: narodil se za války jako výsledek Mortnerových steroidových pokusů na těhotných ženách. Je nadprůměrně inteligentní, ale také psychopatický. Už se vymkl z rukou KGB a připravuje šílený plán: pomocí obří exploze hodlá zatopit Silicon Valley (Křemíkové údolí) u San Francisca, tím zničit osmdesát procent světové produkce počítačových čipů a převzít v tomto oboru světový monopol. Že to bude stát životy milionů lidí, jej vůbec nezajímá... (Česká televize)

(více)

Recenze (340)

Caszidy 

všechny recenze uživatele

Věčná škoda, že už tady byl Roger Moore tak ehm, "viditelně zkušený". Přesto tuhle rozlučku zvládl v rámci možností se ctí a ironickou noblesou sobě vlastní. Co tuhle Bondovku táhne vzhůru je pak samozřejmě skvělý padouch v podání Christophera Walkena. Potěší i fakt, že pro tentokrát jsou zvolené lokace vcelku běžné a nestrhávají tolik pozornost od samotného děje a příběhové linky (samozřejmě s výjimkou skvělé úvodní lyžařsko/snowboardové sic! sekvence na Sibiři). Mimochodem song od Duran Duran má i po těch letech pořád něco do sebe. ()

Terva 

všechny recenze uživatele

CITÁT - Obávám se, že ano. Jmenuji se Bond, James Bond. Prostě mi musíš věřit............ Scénář : Michael G. Wilson a Richard Maibaum. Kamera : Alan Hume. Hudba : John Barry. Ocenění 1986 - Golden Globes, USA - nominace za píseň "A View to a Kill" - ochutnávka Duran Duran - A View to a Kill - zde : http://www.youtube.com/watch?v=2Rfl4vMzN1I Ve filmu hraje Grace Jones jako May Day. DIALOG - Stacey Suttonová ( Tanya Roberts ) : To je moje kočka. Musím ji nakrmit. Mám vám taky něco připravit? James Bond ( Roger Moore ) : Třeba Whiskas? ()

MrCreosote 

všechny recenze uživatele

Opakuje se zde podobný vývoj, jako v případě Moonrakera a Jen po tvé oči, což znamená, že po atrakcemi nabitém předchozím dílu (Chobotnička) se tvůrci zklidní, udělají z hlavní postavy normálního člověka a dají Bondovi k ruce příběh, který má hlavu i patu a k tomu charismatického protivníka. Roger Moore je překvapivě energický, zbavil se předchozích cirkusáckých manýrů a se ctí tak završil více než desetiletí svého působení v sérii, což je něco, v co jsem po předchozím tragickém akčním guláši ani nedoufal. ()

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

Stylové rozloučení Rogera Moorea s postavou Bonda, u mě spokojenost. Christopher Walken si střihl Zorina v kvalitě A+ a Grace Jonesová je nepřehlédnutelná, nejen pro svou výšku, u ní jen tak nějak nevím, jestli se mi líbí nebo vlastně nelíbí... ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Síce celkovo slabšia, ale stále ešte nadpriemerná bondovka, ktorá vôbec nevybočuje z cesty a drží sa zavedených tradícií. Na Rogerovi Mooreovi už badať značnú únavu a určite to bolo dôvodom zmeny predstaviteľa Jamesa Bonda v nasledujúcom dobrodružstve a nie o čosi nižšie tržby. Ešte spomeniem Tanyu Roberts, pri ktorej síce je načo sa pozerať, herecky je to však jedna z najmenej výrazných bondgirls. Suma sumárum, bondovka ktorá tajnému agentovi image rozhodne nekazí. ()

ConanVJ 

všechny recenze uživatele

Opět standardní Bondovka, ve které se Moore důstojně rozloučil s rolí 007. Už bylo na čase, protože věk je na něm hodně zdát. Nicméně Bond je to pořád povedený, se spoustou akce, krásnou Bondgirl a parádním záporákem. Za mě 80% :) ()

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Tomuhle dávám pět hvězd ale jen v rámci bondovek......Nemám rád bondovky protože postava JB je prostě napsaná jako poozerské šovinistické prase (nejsen žádný bojovník za ženská práva ale občas je toho už fakt moc)..Proto je dle mého názoru Moore nejlepší Bond..protože dává své postavě navíc jistou dávku "sebeparodického"humoru (jestli víte co tím myslím)..a speciálně v téhle bondovce už to chvílema vypadá jako jeden z dílů bláznivé střely...a to je sakra dobře...tohle tu vždycky chybělo .....Conery dokonale ztvárnil Bonda podle předlohy ale Moore je prostě svůj---+ Walken je asi nejpsychotičtější Bondovský záporák..,,Podej mi taky pár zásobníků."...TTTRRRRRRRRR--TTRRRRRRRRRRRR--TTRRRRRRRRRRR-TTRRRRRRRRR---až mi těch dělníků bylo líto hehe ()

Z0oMb3E 

všechny recenze uživatele

Bondovka v ktorej je doteraz cítiť asi najväčší vplyv amerického štýlu točenia. Výbuchy, zničené policajné autá, nezmyselná a bezhlavá streľba z automatických zbraní a samozrejme záverečný súboj na americkej ikone Golden Gate. Čo sa tíka samotného geriatrického Moorea? Je očividné, že je už so silami na konci, a už už umrieť. Je až zarážajúce, že produkcia stále držala pri živote Bonda na pokraji senility. Porada pred vyslaním Bonda do akcie vyzerala, ako posedenie dôchodcov. Tanya Roberts ako bondgirl bozkávajúceho Moorea, ktorý by mohol byť jej dedko, už to svedčí o tom že tento koník je už dobrý len na chov. Celý dej je tak pozvoľný, aby dedko vyzeral akčnejšie. Vlastne akčné scény (myslím šprinty, pästné súboje...) tu celkovo absentujú. Najviac ma však potešila úvodná antarktická scéna. Scény na lyžiach ma vždy v bondovkách fascinovali. Čo sa tíka hlavného záporáka je Christopher Walken to najlepšie, čo sa kedy postavilo proti Bondovi. Scenár a prostredie je tiež vynikajúco vybraný. Nebyť tej skameneliny neváhal by som vytiahnuť maximálne hodnotenie takto len za 3*. ()

zlabus 

všechny recenze uživatele

Klasicky povedená bondovka, kde ovšem záporák Christophera Walkena těžce drtí Bonda těsně před domovem důchodců v podání téměř šedesátiletého Rogera Moora. Bondovky s ním považuji za ty nejpoveděnější, ale prostě 58 let je na postavu bonda mnohem víc, než je zdrávo. Jinak hlavní devízou poslední Rogerovi bondovky jsou krom skvělého záporáka, ještě suprový song od Duran Duran a také finále na Golden Gate. 75% ()

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

- nevhodně zvolená (vtipná?) hudba při počátečním úniku na "snowboardu" - skutečně úžasná černošská "krabice" s účesem ála dva tryskové motory :) Jinak jde o ucházející bondovku, mínus za černošskou společnici, která nevypadala ani tak hrozivě, jako směšně, plus za Walkenova záporáka a smích zmaru před koncem. ()

mysiak 

všechny recenze uživatele

Návrat Rogera Moorea, ale nie vo veľkom štýle, ako by som čakal...je tu síce skvelý Christopher Walken, a akcia skvelých scén, ale to ostatné nie je ono...nezaujímavá bond girl, scenár čo ja viem na zaspatie...no ale Goodbye Roger Moore... ()

Historik 

všechny recenze uživatele

Tady už je jasně vidět, že Moore už měl být dávno ve sprchách. Kdyby byl včas vystřídán mladším a čerstvějším borcem, mohla to být stoprocentní podívaná. I tak je to ale velmi dobrý Bond. Výborný záporák, skvělé finále a nemohu zapomenout ani na to, jak byl nakonec soudruh Bond dekorován sověty. Takový fór se cení. ()

javak810i 

všechny recenze uživatele

Poslední Moorova bondovka. Kdo by čekal labutí píseň, tak bude zklamaný. Starému Rogerovi to ještě pořád pálí a i když už není tak hbitý jako dřív, pořád zůstává agentem 007. Hlavním překvapením byl ale skvělý záporák v podání správně psychoušského Ch. Walkena a perfektní finále ve vzducholodi. 4* ()

GodComplex 

všechny recenze uživatele

Posledni bondovka Rogera Moorea nedopadla vubec spatne, ale byla jeho posledni vazne v pravy cas, mozna i trosku pozde, protoze Moore tady uz pusobil dost seschle. Ale tak i agenti starnou, na tom neni nic zvlast spatneho, nicmene uz zde bylo citit, ze to chce zmenu. Trosku to cele pokulhavalo v ramci typicky bondovske vypravnosti a epicnosti, ale o to vice to bylo soustredene a scenar kompaktnejsi. Christopher Walken byl skvely psychoticky bad guy, nemluve o hruzu nahanejici svalnate cernosce. Tanya "Sheena" Roberts byla jedina blondyna, ktera me za posledni dlouhou dobu vazne zaujala, podle me to bylo v jejich hypnoticky modrych ocich, ze zacatku to vypadalo, ze nedostane moc prostoru, ale ve finale si to vynahradila. Nakonec musim zminit jeden z top bond songu od Duran Duran, v porovnani s nekolika predchozimi title songy to bylo jako nebe a dudy. 7/10 ()

Laxik 

všechny recenze uživatele

Ve všech ohledech průměrná bondovka, ničím nenadchne, ale skoro ničím ani neurazí. Ani ta masakrózní May Day nakonec není tak dobrá, jak by jeden doufal. A souboj hračky vs. kočky? Hraček tu tentokrát niet, takže vyhrávají kočky. A to i přes pěknou, ale mdlou Tanyu Roberts. Ono totiž existují dobří herci, průměrní herci, špatní herci, polena, ... a až někde na konci stupnice je tahle těžce marná představitelka bondgirl. ()

Pierre 

všechny recenze uživatele

Hodně velký potenciál. Záporák je skvělý. I ten jeho příběh je zajímavý (dítě psychopat) a má dobrý plán. První polovina je povedená, ale druhá mě zklamala. Některé momenty jsou už zkrátka dost stereotypní a nudné. A moc mi nesedělo, že se ta děsivá černoška polepšila. Alespoň Moore je přes svůj již pozdější věk pořád sympaťák. Oblíbil jsem si ho a budiž mu země lehká.  AKTULIZACE DUBEN 222: Bondovky začínám  počítat až tak nějak od Goldfingera, který  plně nastavil Bondovske schema, kterého se série pak víceméně pravidelně držela  minimálně do právě Vyhlídky na smrt, která pěkně uzavírá kruh a  je zároveň labutí písní Rogera Moorea v roli Bonda, který začal docela vážnými díly, pak byl dost často spojován naopak s velkou Bondovskou nadsázkou a poté ojedinělý pokus o važnější díl (Jen pro tvé oči) mu podle mě moc nevyšel...Aby celou svoji dlouhou etapu uzavřel pro změnu zase o něco vážnějším kouskem, který se sice nevyrovná předešlé cirkusové Chobotničce, ale je určitě lepší než Jen pro tvé očí. Baví mě, jak se tady pěkně odškrtává  a funguje právě ono  Goldfingerovské  Bondovské schéma. Zorin je Bondovský padouch jedna báseň, navíc se skutečně zajímavým příběhem narození,  strašidelná  May Day je zase  ukázková prává ruka zla a pokud mi minule nesedla její závěrečná otočka, tak tentokrát mě její osud docela zasáhl.  Zorin má na poměry Bondovských padouchů (hlavně v té době) docela dost prostoru a celý děj je docela přímočaře soustředen na něj a Bondovu práci, není tady tentokrát tolik odboček, dokonce i s hlavní Bond-girl se Bond vyspí až v závěru a předtím k ni má spíše ochranitelský otcovský vztah. I tak ale nechybí vtipné odlehčení, tentokrát zase s policajty a skvělou policejní honičkou s demolicí aut,  která dá vzpomenout na dovádění šerifa Peppera. Moore už sice tentokrát vážně vypadá na roli staře, v prvních čtyřech dílech působil určitě lépe, ale je to zkrátka můj nejoblíbenější Bond, ani ke stáru neztratil svůj potměšilý pohled a hrátky s obočím, natožpak dabing pana Brabce, tak co.....S ním tak nějak v sérii odešla éra nadnesených pohádek pro dospělé a další Bondové už byli spíše ledoví agenti než hláskující sympaťáci a sňatkoví podvodníci.  Takže sbohem, pane Moore a moc díky za tuhle jízdu. ()

numi 

všechny recenze uživatele

View To Kill je atypická bondovka. Je více investigativní než akční (týká se první hodiny a půl, pak je to opět tradiční slátatina s řádem v chaosu), bondgirl je zase po dlouhé době blond (asi blondýnky opět vešly do módy), záporákův poskok má snad ještě delší nohy než měl Jaws (a je to první záporákův poskok, který si to s Bondem rozdá i v posteli!) a neporazitelného agenta s povolením zabíjet hraje důchodce. Bohužel. Děj je zajímavější, střídmější na lokace a tudíž i komplexnější (bohudík), ale stále je příliš dlouhý. Právě proto, že ubylo akce (Moore už zřejmě nemohl ani běhat), by bylo vhodné stopáž stáhnout třeba na nějakých přijatelných sto minut. Takhle už už čekáte na závěr a film se teprve v tu chvíli vřítí do slavné-neslavné salvy pobíhajících lidiček a zmatených střihů, které se s dvěma tunama nadsázky dá říkat vyvrcholení. Dva a půl. [srpen 2006] ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Docela mě uzemnilo, když jsem v poslední Moorově bondovce uviděl Patricka Macneeho alias Johna Steeda z mého milovaného seriálu "The Avengers", kde jsem mimochodem poprvé poznal Dianu Rigg, která byla Bond girl v jediné bondovce s Lazenbym. Kruh se uzavřel. Nemluvě o tom, že se nejedná o dva jediné herce ze seriálu "The Avengers", kteří se v bondovkách objevili. Docela mi přijde úsměvné, že Macnee je jen o pět let starší než Moore. Mimo to, co jsem napsal, mě potěšila přítomnost Christophera Walkena a také malá role pro Dolpha Lundgrena. Jak by se mi pak takový film mohl nelíbit? ()

slord 

všechny recenze uživatele

Roger Moore sa rozlúčil s Bondom veľmi dobre aj keď bol na tú rolu už dosť starý, tak tu mi to nejako nevadilo. Christopher Walken bol ako magor uveriteľný, ale nebol nejaký výrazný. Úvodná pieseň od Duran Duran mi prišla ako jedna z najlepších. 7/10 ()

Související novinky

Tanya Roberts zemřela den po chybném oznámení

Tanya Roberts zemřela den po chybném oznámení

05.01.2021

Aktualizace 5.1.2021 20:30: Život občas píše bizarnější zvraty, než kdejaký scénář k filmu. Tento je bohužel ale spíše velmi smutný. Po včerejším vyjádření hereččina zástupce Mika Pingela, jenž… (více)

Zemřel Roger Moore, třetí James Bond

Zemřel Roger Moore, třetí James Bond

23.05.2017

Když už se má člověk stát hercem jedné role, měla by ta role stát za to. Roger Moore právě takovým hercem byl (všichni ho totiž znají jako Jamese Bonda) a nikdy nevypadal, že by mu to zase tolik… (více)

Daniel Craig: Bondem až do smrti?

Daniel Craig: Bondem až do smrti?

20.12.2011

Je to docela překvapení. Během nejrůznějších průtahů mezi rozpačitě přijatým Quantum of Solace a právě natáčeným Skyfall se objevily spekulace, že třetím dílem Craigova služba Jejímu Veličenstvu… (více)

Reklama

Reklama