Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Už posedmé se vrací legenda filmové Sci-Fi - Star Trek. Jejími hrdiny jsou opět kapitáni kosmické lodi Enterprise Jean-Luc Pickard a James T. Kirk, kteří se ve 24. století snaží překazit plány šíleného fyzika jménem Soran, který je odhodlán zničit civilizaci. Je to fascinující výlet vesmírným prostorem, v němž rychlostí světla proletíte dobrodružným příběhem nejslavnější a nejúspěšnější vesmírné ságy. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (191)

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

pomyslné předání pochodně, které mě ale u srdíčka nijak extra nechytlo. Původní a navíc nekompletní posádka se tu víceméně jen mihne a k té nové s Pickardem v čele nemám absolutně žádný vztah, jelikož sem nikdy neviděl ani jeden díl Nové generace. Je tu sice charismatický záporák Malcolma McDowella, ale jinak na mě Generace působila spíš jako přetažený díl seriálu. Nedokážu posoudit do jaké míry byly tyhle Star Trek filmy velkou událostí v kinech v době vzniku, ale v dnešní době by něco podobného neobstálo ani v televizi. Jako Star Trek film spíš průměr, jako rozloučení s jednou érou a start nové celkem slabota. Tím spíš pro někoho kdo není zatížený nostalgií Nové generace...60% ()

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Moc dobré a možná tam časem dokopnu i tu poslední hvězdu....čekal jsem trochu něco jiného ale to co jsem dostal je ještě lepší..celé se mi to zdá mít trochu temější atmosféru než většina ST,všichni jsou tak něják strhaní,řeší se stáří,smrt,nové emoce..dojde na konec některých legend atd.....prostě paráda.....Navíc se zde jasně ukazuje, že novgenerační sestava není jakkoliv méně dobrá než stará parta..je to o něčem jiném,možná víc vážné ale level drží stejný... ()

Reklama

Honzíno 

všechny recenze uživatele

Skvělá záležitost. Která však asi nemá význam pro někoho, kdo není zcela tomuto fenoménu nakloněn. Pár vad sice neušlo, někdy lehce uvadající atmosféra, což je místy způsobeno možná lehkou rozvleklostí. Ale dle mého soudu se jedná o naprosto skvělý scénář, kterému paradoxně ubližuje pouze občasná přetáhlost scén. Jsme svědky několika legendárních sekvencí (oddělení Enterprise a následné ztroskotání hlavního talíře lodi na Meridian 3, setkání Kirka a Picarda...). Malcolm McDowell výtečně zahrál, podobně jako Brent Spiner. Jeden z mých nejvíce oblíbených trekie filmečků. A říkejte si co chcete, kdyby se tempo zvedlo jen o pár procent, je to horký kandidát na to, aby nahradil První kontakt na mém místě nejlepšího star trek movie. Dávám 90%. ()

Kryton 

všechny recenze uživatele

Generations označím za nejslabší a nejhorší Star Trek film s novou posádkou a kapitánem Picardem (i VIII - Vzpoura je lepší). Proč? On je tu Kirk a Picard, vybuchne tu planeta a cestuje do jiných dimenzí. To sice ano, ale celé to zabírá cca 10-15 minut. Zbytek je natahovaný a zbytečný. Nechápu proč tak silné postavy Data a Picard, se chovají jako blbci. Data dostane emoční čip a neustále se směje, křičí a chová se jako největší pablb. Vážně tohle má být ve filmu? Picard se v začátku rozbrečí (wtf?) a celou dobu se chová jako emočně nevyrovnaný. Má to asi zdůraznit, že Kirk je pořád chlapák. A ve výsledku prohrávají, co se dá. Osobně bych čekal, že předání žezla nové generaci nastane jinak. Tohle je místy výsměch. Zachraňuje to jen velké herectví Patricka Stewarta, akční scény a zajímavá postava hraná Malcolmem McDowellem. Jinak je to stejné jako u vůbec prvního filmu se starou posádkou. Dlouhé pasáže, kdy se nic neděje a postavy chovající se jinak než v seriálu. Nemohu si pomoct, ale pod mikroskopem fanouška je Generations velmi slabý. Tak je tu lichý díl, který je slabý i u Picarda. Klidně mě sežerte, ale já mám rád Star Trek: Nová Generace a tak mě zarazilo, jak se tu postavy chovají a jak se s tím naložilo. Nebýt Shatnera, který seká dřevo a smaží vejce, tak to nemá důvod vidět. Potažmo stačí mu vteřina na plátně a charismatem přebije vše. Hodnocení OST: Příjemný nadprůměr, který navazuje na to lepší z Hornera a Goldsmitha. 7/10 ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Trošku trpký definitívny odchod Kirka. Začína to slabým úvodom s okresanou posádkou a pokračuje to nudným a nie veľmi napínavým dejom á la Final Frontier. Mytologicky je to veľmi zaujímavé, ale prevedenie je k smrti nudné. Pár skvelých scén (výbuchy hviezd, pád Enterprise), pár skvelých postáv (stále úžasný Kirk, Picard, či Data) a nemastný neslaný výsledok, kde všetko padá do priemernej šede. Nikto nemá dostatok priestoru, nikde nevidieť ani snahu. ()

Galerie (70)

Zajímavosti (23)

  • Režisér David Carson neměl v době natáčení žádné zkušenosti s celovečerními filmy, natočil již ale několik epizod Star Trek seriálů. (mirliflore)
  • Během produkce filmu se počítalo i s re-designem stávajících uniforem pro posádku Enterprise-D. Bylo vytvořeno několik verzí, jedna z nich se dostala na akční figurky pro tento film, ve „finalní“ se začlo dokonce natáčet. Nakonec po pár dnech natáčení bylo rozhodnuto, že se využijí uniformy z TNG série a DS9 serie, např. Jonathan Frakes nosil uniformu od Averyho Brookse. Hlavním důvodem, proč se tak rozhodli byl ten, že ačkoliv na papíře uniformy vypadali dobře, v reálu se s nima pracovalo špatně, hercům neseděli, ani vizuálně nevypadali tak dobře. Nových uniforem se herci dočkali až při natáčení Star Treku: First Contact (1996), které se zároveň stali novými uniformami pro obsazení v seriálu Deep Space Nine (od r. 1993). (Shakaar)

Reklama

Reklama