Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Už posedmé se vrací legenda filmové Sci-Fi - Star Trek. Jejími hrdiny jsou opět kapitáni kosmické lodi Enterprise Jean-Luc Pickard a James T. Kirk, kteří se ve 24. století snaží překazit plány šíleného fyzika jménem Soran, který je odhodlán zničit civilizaci. Je to fascinující výlet vesmírným prostorem, v němž rychlostí světla proletíte dobrodružným příběhem nejslavnější a nejúspěšnější vesmírné ságy. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (191)

honajz 

všechny recenze uživatele

Tak nějak nevím. Svět J. T. Kirka měl své kouzlo, občas byl poetický, častokrát vtipný, old buddies hlášky se mi líbily. Nová posádka v tomhle směru hodně pokulhává, hra na emoce se moc nedaří, jedinou vtipnou věcí je Data a jeho emoční čip, Malcolm McDowell hraje svého standardního záporáka... Prostě tak nějak bez nadšení, bez fantazie, řemeslně slušně odvyprávěné skoro nic. Jediné, co mne potěšilo, byla vytříbená kamera, některé záběry jsou velmi dobře udělané. Ale jinak tomu chybí šmrnc Kirkových Star Treků, a ostatně začátek a konec filmu jsou vlastně to nejlepší. Z posádky samotné nikdo nemá takové charisma jako měli Spock, Uhura, Checkov (!) nebo Scotty. A suché hlášky taky nějak vymizely a nahradil je těžkotonážní pokus o vtip. Jo, a mimochodem mne překvapuje, že ve 24. století neznají airbagy. ()

Ainy 

všechny recenze uživatele

Sedmička, byť šťastné číslo, mě nijak zvlášť neuhranula. Ty pasáže, kdy byli v Nexu a vlastně se nic nedělo, se vlekly a na mě působily nezáživně až nudně. Kdo tedy určitě pobavil byl nadporučík Dat. Tak moc toužil cítit jako člověk, že sám pak nevěděl co si s nově nabytými emocemi počít. Pocity se u něj střídaly hodně rychle a najednou stále vážný android vypadal docela jinak, humorně až skoro divně. Své kouzlo ve filmu mělo rovněž setkání dvou kapitánů Enterprise, což je tady opěvováno docela často a jako další plus hodnotím scénu neplánovaného přistání hvězdné lodi federace na povrch Veredianu. Kdo mi v Generaci ovšem chyběl byl jednoznačně Spok ... 3,5* ()

Reklama

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Trošku trpký definitívny odchod Kirka. Začína to slabým úvodom s okresanou posádkou a pokračuje to nudným a nie veľmi napínavým dejom á la Final Frontier. Mytologicky je to veľmi zaujímavé, ale prevedenie je k smrti nudné. Pár skvelých scén (výbuchy hviezd, pád Enterprise), pár skvelých postáv (stále úžasný Kirk, Picard, či Data) a nemastný neslaný výsledok, kde všetko padá do priemernej šede. Nikto nemá dostatok priestoru, nikde nevidieť ani snahu. ()

kinej 

všechny recenze uživatele

Tak tento Star Trek je podle mého názoru dokladem toho, že posádka z nové generace prostě není tak šmrncovní jako ta stará dobrá sestava s Kirkem a Spockem. Patrick Stewart je sice na rozdíl od Williama Shatnera opravdu dobrý herec, ale zbytek posádky už nemá takové charisma jako její kapitán. Postavy jako Worf, či Data mě zkrátka moc neberou a zbytek posádky ani nestojí za řeč. Film Generations sice nabízí zajímavé setkání dvou legendárních kapitánů, ale toto setkání by si bylo zasluhovalo lepší, větší příběh a kulisy. V rámci celé filmové Star Trek série působí příběh tohoto dílu tak nějak nejméně zajímavě, lehce béčkově (mimo zrůdné pětky samozřejmě). ()

tom88 

všechny recenze uživatele

Star Trek Generations mi neprišiel taký dobrý ako predošlý, ale určite sa dalo na čo pozerať. Je to menšia zmena preorientovať sa na novšie postavy a nových hercov, ale zo Patricka Stewarta mám radosť, no černoch z čelenkou cez oči mi až tak nesedí. Dej bol priemernejší ako som čakal, sam tam ma to mierne nudilo, no zopár scén sa vydarilo. Pád Enterprise na planétku bol úžasný a zopár akčnejších scén bolo tiež vydarených. Efekty sa každým dielom zlepšujú a ja sa už neviem dočkať ďalších ST. 70% ()

Galerie (70)

Zajímavosti (23)

  • Podle Williama Shatnera byla věta "Who am I to argue with the Captain of the Enterprise?" tím nejtěžším, co kdy ve Star Treku řekl. (ČSFD)
  • Leonardu Nimoyovi byla nabídnuta role ve filmu i jeho režie. Nimoy po přečtení scénáře odmítl. (ČSFD)
  • Postavou šílence Sorana byl později inspirován i Soran v seriálu Hvězdná brána - zde však nebyl Soran šílený vědec ale pravý opak - šílený náboženský fanatik. (javaznenevim)

Reklama

Reklama