Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Jean Valjean se dostal na galeje za to, že ukradl kousek chleba pro svou hladovějící rodinu. Díky neúspěšným pokusům o útěk byl z nucených prací propuštěn až po dvaceti letech, v roce 1812, jako skutečný zločinec, který bez skrupulí lže a krade. Sílu změnit svůj osud dala Valjeanovi až neuvěřitelná dobrota starého biskupa, který před policií zapřel jeho loupež. O deset let později je z bývalého galejníka vážený starosta městečka Vigau. Naneštěstí je novým velitelem místní policie jmenován inspektor Javert, který zná Valjeana z galejí. Starostovi se daří skrývat svou pravou totožnost, ale podezíravý policista vymyslí rafinovaný plán jak z něj vynutit doznání. Mezitím se bývalý trestanec, nyní vážený muž s velkým srdcem, ujímá nemocné ženy Fantiny a na smrtelné posteli jí slíbuje, že se postará o její dcerku Cosette, která otročí v hostinci mazaného lotříka Thernadiera. Javertův ďábelský plán na zatčení bývalého trestance by vyšel, kdyby se Valjeanovi nepodařilo na poslední chvíli uprchnout. S malou Cosette pak nachází úkryt s pařížském klášteře. Osudy Javerta a Valjeana se ale ještě jednou osudově protnou během krvavé pařížské revoluce roku 1832 (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (245)

annihilation 

všechny recenze uživatele

Co mě vždy dostane je, jak někdo mohl do dvou hodin tak dobře vsunout děj z tak objemně popsané knihy a zanechat v něm smysl, charaktery, všechen ten spád a hlavně tu lidskou ubohost (bídnost). Naprosto brilantní je i herecké obsazení - Liam Neeson je herec, který se na postavu Jeana Valjena svým charismatem skvěle hodí - může být tupým galejníkem a zároveň citlivým mužem prchajícím před svou minulostí, stejně tak Geoffrey Rush září jako odpudivý slizoun Javert. Jediné, co mi trochu vadí je, že z Jeana Valjeana udělali úplný archetyp dobráka, takže na jeho postavě divák nemůže pozorovat takový vývin a rozvoj. Ale i ta trochu přeslazenosti navíc úplně neuškodí a ve finále je to velmi povedený snímek. ()

hans500 

všechny recenze uživatele

Liam Neeson je dobrý, ale na Gabina zdaleka nemá, Geoffrey Rush je jako Javert skvělý, ostatní obsazení je průměrné. FIlm má temnou atmosféru, to je však málo. První polovina filmu je zpracovaná dobře (i když i tam pár scén chybý, a jsou zkrácené), ale druhá polovnina je značně horší, moc zkratkovitá, spousta scén chybý, jsou odlišné atd. Kdyby byla druhá polovnina alespoň tak dobrá jako první možná by to bylo na 4*. Co tuto verzi hodně kazí je ovšem neprosto katastrofální závěr. Jinak - toto téma si zaslouží mnohem delší stopáž (minimálně o 30 minut) než v této verzi. Stačilo by film prodloužit a zlepšit závěr a mohlo to být výborné, takhle ovšem bohužel, jen za 3*. ()

Reklama

gutshoter 

všechny recenze uživatele

Velmi kvalitně natočeno. Geniální jsou především dva fakty: 1) Výtečně vybraní oba hlavní herci - předvedli opravdu mistrovský výkon. 2) Úžasná hudba, která se nese téměř neustále tak příjemným vánkem, že nechává diváka strhnout i jinak ve všedních momentech. .. Pondělního večeru s Bídníky rozhodně nelituju.. ()

Nach 

všechny recenze uživatele

Tak z této adaptace nejsem vůbec tolik odvařený. Ano, má skvělé herecké výkony; Liam Neeson a Geofrey Rush výborně září, ale atmosféra z toho tolik na mě nesálá jako z jiných adaptací Bídníků. A to, že jsem jich již viděl dosti značně ovlivňuje můj postoj k tomuto filmu. Výtka k atmosféře by neměla ani z daleka takový vliv na mé výsledné hodnocení, ovšem ono utnutí příběhu v jeho ¾ knihy a zřejmě kvůli tomu ono o to výraznější optimističtější pojetí konce, bylo na mě až moc. Zřejmě jsem už příliš konzervativní, co se této klasiky týče, nebo mám příliš velká očekávání. Každopádně na tuto adaptaci velice rychle zapomenu a nebude mi to ani tolik vadit. Své kvality má, ovšem subjektivně mě vůbec nezasáhly. Spíše jsem mírně iritován. 60% ()

Roman.Ticka 

všechny recenze uživatele

Zdařilá adaptace slavného Hugova románu. Kvalitu celkové stylizace spolehlivě zvyšuje výběr herců, především skvělého Liama Neesona a křehké krásky Claire Danes i rebela Hanse Mathesona. Podmanivá dynamická hudba, dobové scenérie a kulisy umocňují dramatičnost děje a jeho eskalující vývoj. Popis starosty: "Není ambiciózní, ale přesto úspěšný." ()

Galerie (38)

Zajímavosti (11)

  • Ve scéně, kdy se komisař Javert (Geoffrey Rush) spoutá a poté úmyslně spadne do řeky, můžeme vidět, jak se mění její hladina. V prvním záběru je klidná, v dalším střihu sledujeme rozvířenou řeku a ke konci opět klidnou hladinu. (Mr.Hudson)
  • Herci se připravovali s režisérem na své role před počátkem natáčení na soustředění v Los Angeles (USA) po několik dní. (Lynette)
  • Film Bídníci se v České republice natáčel roku 1997, mimo jiné i na zámku z 18.století Dobříš. (Lynette)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno