Reklama

Reklama

Halloween: Prokletí Michaela Myerse

  • Česko Halloween (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Michael Myers je zpět, aby dokončil svou práci! Je jen na odvaze obyvatel jeho rodného města, zda se ho podaří zastavit. (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

Videa (1)

Trailer

Recenze (178)

Slasher 

všechny recenze uživatele

Průměrný Halloween... Po stránce vražd nebo zábavy není co vytýkat, ale vážně nechápu proč tam tvůrci nacpali takový hovadiny jako partu doktorů v kápích, co Michaela ochraňují a snaží se ho ovládat; nejspíš pro starodávné zlo v něm ukryté. Michael Myers je prostě rozvážný vraždící psychopat, tolik děsivý právě kvůli tomu, jak reálně působí. Jestliže má na ruce starodávnou keltskou runu a nechá se popostrkovat nějakou stupidní sektou, všechno jeho kouzlo se potápí do hoven. Tento díl je tak akorát, ale pokud by série pokračovala v tomto duchu, šla by rychle k potupnému dnu. Nevím komu můžu děkovat za ten geniální nápad navázat Halloweenem 7 (H20) na ještě klasický Halloween 2, a ne na ty 3 díly mezi. Rozhodně nebyly špatné, ale prvním dvěma syrovým se rovnat nemohly. Spíš se teď bojím, co přijde po Resurrection... P.S. V tomto Halloweenu se naposledy objeví dr. Loomis - skvělý Donald Pleasence bohužel rok poté zemřel. (historie série) ()

Mefistofelle 

všechny recenze uživatele

Spolu s Ressurectionem tvoří tento film dva nejhorší díly série. Takové ty hovadinky s mystickou sektou, která ovládá Michaela Myerse, mi opravdu silně neseděly. Snaha o vysvětlení toho, proč Michael zabíjí, se v tomto případě nepovedla (na rozdíl od Zombieho remaku) a je velká chyba, že se o to tvůrci pokoušeli. Michaela mám mnohem radši jako neovladatelně zlého člověka (Tak mě napadá: je vůbec ještě člověk? Co z lidských vlastností v něm mohlo po tolika letech zbýt?). Když odhlédnu od tohoto silného negativa filmu, tak zbytek je čirý průměr s nic moc hereckými výkony (až na Donalda Pleasence, který je už klasicky výborný a výrazně táhne film nahoru). ()

Reklama

Martin741 

všechny recenze uživatele

Siesty diel Halloweenu reziroval opat dalsi reziser : tentokrat si na rezisersku stolicku sadol Joe Chapelle. A reziserskym talentom nema ani na Othenin-Girarda, ani na Dwighta H. Little, a toboz uz nie na Johna Carpentera. Strasidelna atmosfera tu akasi je, ale je nedotiahnuta a akasi polovicata, pribudlo opat nudy, rozhovory su dlhe, nudne, prazdne a o nicom, logika dostava na frak v kazdom druhom zabere, strih je spatny. Donald Pleasence to uz sam nezachranil a Jamie Lee Curtis uz nemala zaujem. Aby som vsak nekoncil depresivne - vrazdy su na sposob Jasona Vorheesa, a zaner horor/fryler mi sedi. Hlavne, ze sa tuna nespaja horor s komediou. 68 % ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

"Je to jeho hra. A já tušim, kde ji chce hrát!" Tak samozřejmě, že doma, spíš jde o to jak. Michael se vrací do rodného Haddonfieldu, aby tohle městečko redukoval o dalších 10 mrtvých. Jenže bohužel... podobně jak blbě skončila pětka, stejně tak blbě začíná její pokračování, co odsouvá Myerse na druhou kolej a nepochopitelně se pitvá v druidském okultismu. Svou upištěnou neteř sice konečně rozseká žacím strojem, jenže za doprovodu kašovité mutace Carpenterova hudebního motivu to zkrátka nemá grády. A pozor, při závěrečné nakládačce vydává Michael bolestivé kňourání! P.S. tušim, že tohle je snad první Halloween, který se skutečně odehrává na podzim, nikoliv v létě. ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

V zajímavostech je psáno, že scénář prošel jedenácti (!) verzemi. To mi teda řekněte, jak ty verze vypadaly, protože jestli tohle je ta, kterou vybrali jako nejlepší, tak to mě po…drž. Halloween: The Curse of Michael Myers je oficiálně nejhorší přímé pokračování (třetí díl beru jako nesouvisející film) této série. Jediná věc, která mi zůstane v paměti, je Paul Rudd a fakt, že tohle je poslední snímek Donalda Pleasence. Kdyby na světě existovala spravedlnost, tak by se tento herec s námi rozloučil o pár let později, aby měl šanci se (na plátně) rozloučit důstojně. Ano, mluvím o následujícím dílu. Takže tyhle dva faktory mě, či mé hodnocení, berte to, jak chcete, drží nad odpadem. Jinak tenhle díl zahodit a zapomenout. 20 %. ()

Galerie (18)

Zajímavosti (23)

  • První film série produkovaný společností Dimension. (HellFire)

Reklama

Reklama