Reklama

Reklama

Halloween: Prokletí Michaela Myerse

  • Česko Halloween (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Michael Myers je zpět, aby dokončil svou práci! Je jen na odvaze obyvatel jeho rodného města, zda se ho podaří zastavit. (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

Videa (1)

Trailer

Recenze (178)

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Jeden by si řekl, že už konečně nechají Michaela Myerse odpočívat v pokoji, ale to by jeho jméno nesmělo být tak uznávanou a prodejnou značkou. A tak byla jen otázka času, kdy se zase najde někdo, kdo natočí další pokračování této pomalu skomírající série. Když John Carpenter natočil původní Halloween, spustil hotovou lavinu šílenství a slasher coby hororový subžánr zažíval opravdu zlaté časy. Je tedy až s podivem, že dovolil svým následovníkům zajít až tak daleko, aby doslova každým dalším dílem prznili jeho skvostný výtvor. I zde jsme se dočkali nového režiséra a bohužel se ukázalo, že Joe Chappelle nebyl vůbec dobrou volbou. On za to ale mohl hlavně samotný scénář, který je největší slabinou tohoto filmu. Přitom samotná myšlenka nebyla vůbec špatná. Už od prvního dílu většina diváků přemýšlela, co bylo tím hnacím motorem Michaela Myerse v jeho vražedném šílenství a jak to že tolikrát přežil vlastní smrt. Onen mysteriózní nádech okolo tohoto tajemství byl tou správnou ingrediencí v nejrůznějších teoriích a samozřejmě nejčastěji se v této souvislosti mluvilo o staré keltské mytologii a rituálech (snad v každém díle této série přišlo na nějaké ty narážky). No a tak se chlapci (tvůrci) rozhodli vše vzít do svých rukou a divákům to pěkně „nasolit“. Bohužel to udělali opravdu nešetrným způsobem, kterým spíše většinu lidí dost znechutili. Nemluvě o tom, že si opět nelámali hlavu s předchozími díly a spoustu věcí si překroutili, jak se jim to hodilo, neseděli datumy, rodina Strodeových vypadala jako by o Michaelu Myersovi slyšeli poprvé – přestože adoptovali hrdinku prvního dílu a podobně se chovala i většina obyvatel nechvalně známého městečka, které si dle historie prošlo několika masakry. Ono těch nelogických věcí tam byla celá řada a nerad bych více spoileroval. Za velkou škodu považuji absenci Danielle Harris, kterou neobsadili do role Jamie kvůli požadavkům na honorář (5000 dolarů se jim zdálo moc, když už tam tato postava hrála jen několik minut). Za to Donald Pleasence tam vydržel až do samotného konce a je obrovská škoda, že tento vynikající herec bohužel krátce poté zemřel. Osobně bych šestému dílu dal jen něco mezi 30-40%, protože mě to moc nebavilo, slušných mordů tu bylo jen pár, kupilo se jedno klišé za druhým, atmosféra taky nic moc, ale jen kvůli tomuto panu herci a stálici této série dám o těch 10% navíc. Což znamená klasický průměr, i když si to šestka nezaslouží…50% ()

darm 

všechny recenze uživatele

Jak jsem napsal v komentáři k pátému dílu, je to společně s ním nejslabší díl. Občas je zde i náznak atmosféry, ovšem je to jen naprosto bezduchá vyvražďovačka, kde Michael zabíjí ani nevím koho z rodiny Laurie Strode, hrdinky prvních dvou dílů. Druhá hvězda opět za Donalda Pleasence, který zde hraje jednu ze svých posledních rolí... ()

Reklama

schizmo 

všechny recenze uživatele

Další z řady recyklátů, které těží z kultovního opusu Johna Carpentera a jak se podle předchozích pokusů dá čekat, ani šesté pokračování nemá ambice upadající laťku kvality pozvednout někam výš. Krom o poznání brutálnějších vražd se nemusíte strachovat, že by film přinesl něco nového, snad krom do nekonečna nastavovaného rodokmenu a rodinných souvislostí, aby bylo kde brát, když v tom předchozím díle pokaždé zemřou všichni, co by dávali naději na další pokračování. Dost silně pochybuju, že samotní tvůrci se v tom sami vyznají. Hodnocení spíše z nostalgie. ()

Joker Punx 

všechny recenze uživatele

Šestý díl Halloweenu se mi líbil nejmíň z celý série, fakt tohle už byla slabota. Je to zároveň poslední díl ve kterém se objeví Donald Pleasence jako doktor Loomis. Opět si v tomhle dílu jako ve čtyřce zahrál Michaela Myerse herec George P. Wilbur. Je tam už málo vražd a má to celkově takovou nudnou atmosféru, nový postavy nezajímavý. Gore tam nějaký je ale je toho málo, ale zas úplně špatně udělaný neni. Každopádně tenhle díl je největší sračka z celý série co se týče postavy Michaela Myerse, trojku k tomu vůbec nepočítám, to bylo o něčem jinym. ()

Lucasion 

všechny recenze uživatele

No ano, pokud jsem chtěl identitu muže v klobouku, tak jsem netušil co žádám. Prokletí Michaela Myerse je naprosto příšerné zakončení (trilogie?, pokud počítám, že pětka navazuje na čtyřku a tohle na pětku). Udělat z Myerse panáka, který je ovládaný temnou silou? Prosím ne. Ten konec snad nikdo nemůže myslet vážně. Film je nudný, nemá postavy ani gradaci atmosféry. O napětí nemluvě. Ten film nefunguje ani jako horor, a ani jako pokračování. Mnohokrát omýlaný fakt, že nůž projde kovem a Myerse nezastaví ani vlak. Pak tu ovšem máme to, že celá ta děsivá atmosféra minulých dílů je jenom jakýsi podvrh, protože podzápletka je údajně zcela jiná. Tohle bylo vážně zbytečné. (20 %) ()

Galerie (18)

Zajímavosti (23)

  • Severoamerické tržby byly 15,1 milionu amerických dolarů. (NIRO)
  • Producenti chtěli, aby si Brian Andrews zopakoval svou roli Tommyho Doylea z původního Halloweenu (1978). Brian však neměl žádného agenta, proto jej nebylo jak kontaktovat. (HellFire)

Reklama

Reklama