Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Americký muzikál Pomáda z roku 1978 patřil v době svého uvedení k nejnavštěvovanějším snímkům ve všech zemích. Vznikl podle úspěšné jevištní předlohy Jima Jacobse a Warrena Caseyho. Děj nás zavede do střední školy Rydell v padesátých letech. Danny Zucco, žák posledního ročníku, se po prázdninách opět setkává se svými kamarády. Ohromí je líčením svého milostného dobrodružství u moře. Mezi dívkami se objevuje nová žákyně Sandy. I ona se pochlubí svým prázdninovým setkáním s fantastickým chlapcem, s nímž prožila krásný milostný příběh. Když se "letní milenci" náhle setkají na Rydellu tváří v tvář, téměř ztratí dech. Jenomže láska v novém prostředí školy a spousty kamarádů má úplně jiná pravidla než na osamělé mořské pláži. V hlavní roli zpívá, hraje a tančí populární dvojice John Travolta a Olivia Newton-Johnová, kteří se tímto snímkem stali idoly mladé generace. (Česká televize)

(více)

Recenze (707)

Aky 

všechny recenze uživatele

Nemám příliš rád Travoltu a nemám rád ani tu skvělou studentskou americkou mládež, ze které koncekonců výdycky vzejde nová generace dokonalých Američanů - tedy nemohu mít příliš rád ani Pomádu. Asi je to spíše otázka vkusu než hodnocení kvalit filmu, ale jedné z repríz TV Nova vděčím za to, že jsem si ho nekoupil. ()

HAL 

všechny recenze uživatele

Strašlivé ZLO o vyfintěných slepicích které by v realitě bylo záhodno zabít při jakékoli známce snahy o komunikaci, které v neskutečně praštěných tanečních scénách nabalují zjevně homosexuální machýrci a retardi, pějící k tomu tklivé písně o lásce, sexu, autech, sexu, a pozérské rebelii proti všem a všemu (a taky balení buchet, aby pak došlo na ten sex). Ale taky ultimátní Guilty Pleasure s pár neuvěřitelně kultovními písničkami, které se v klubech budou hrát snad i za sto let a roztomile nablblým příběhem... prostě snímek který se neztratí na žádné filmové kalbě. A teď si vyberte. 7/10 ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Pomádu som naposledy videl ešte niekedy v dobe kamennej a tak nezaškodilo si tento kultový muzikál zopakovať. Musím uznať, že po rokoch stratil zo svojho kúzla iba málo, stále čarovné, stále neuveriteľne pozitívne. A k tomu super pesničky, na náladu nepoznám nič lepšie. 75/100 Videné v rámci Season Challenge Tour. ()

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Dle mého názoru nejlepší filmový muzikál všech dob. Pěkná atmosféra padesátých / šedesátých let se vší tou hudbou, auty, koženými bundami a pomádou. John Travolta i Olivia Newton-John hrají a zpívají opravdu skvěle a přiznám se, že si občas brouknu i nějakou tu jejich melodii. Velice fajnový snímek, na který se vždycky moc rád kouknu. Rozhodně jeden z těch nejzábavnějších muzikálů. ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

Starý známý muzikál s Johnem Travoltou. Co k tomu dodat ? Pecka to pro mě rozhodně není, možná slušným filmem, který má pár dobrých písní a milostných scén. Přesto je to tak na jedno odpočinkové shlédnutí. Je zde moc romantiky, dost zbytečných scén. Takže ve výsledku vidím čistý, možná lehce slabší průměr. Hodnotím s odř.ušima na 50% = *** ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Nevím, ale tenhle film mě nikdy moc extra nebral. Písničky celkem ujdou, ale nedovedu si představit, že bych si je někdy pustil a zaposlouchal se do nich. Travolta je dobrý, ale Olivia Newton-John je dlouhou dobu nesympatická holčina, po které se dá šílet až v závěrečné scéně, kdy je fakt sexy. Však se jí John skutečně tak nějak plazí u nohou. Má to své silné scény a stejně tak to kolikrát spadne do kýčovitosti, i když je pravda, že než se tak stane, je nutno ocenit ten vzdor a nadhled pro tohle označení. Jde o to, jak moc máte rádi muzikály a pomádu ve vlasech. 60% ()

Webb 

všechny recenze uživatele

[6/10] (Paramount) (Metrocolor /// Produkce: Allan Carr, Neil A. Machlis, Robert Stigwood /// Scénář: Bronte Woodard, Allan Carr podle muzikálu Jima Jacobse a Warrena Caseyho /// Kamera: Bill Butler /// Hudba: John Farrar, Barry Gibb /// Nepůvodní hudba: Sylvester Bradford, Warren Casey, Sammy Fain, Jim Jacobs, Al Lewis, Richard Rodgers, Louis St. Louis, Mike Stoller, Ritchie Valens, David White /// Nominace na Oscara: John Farrar (píseň)) [1001 FILMŮ, KTERÉ MUSÍTE VIDĚT, NEŽ UMŘETE] ()

Tsuki 

všechny recenze uživatele

Ne že by byla Pomáda mým oblíbeným filmem, ale 5 hvězdiček si rozhodně zaslouží. Je to klasika, film, kde ještě Travolta vypadal dobře a Olivia Newton John taky (až do chvíle než ze sebe na konci udělala zmalovanou drsňačku, což však byl přecejenom originální a nezapomenutelný konec :) ) ~(4,5)~ ()

Jordan 

všechny recenze uživatele

jedna hviezdička za občasný humor, za 3 legendárne pesničky a za modré oči napomádovaného travoltu v čiernej koži, inak až zarážajúco infantilné, naivné, nemorálne a šovinistické - a v podstate bez deja a konfliktu... ale tanečky sú fresh ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Niekto dostal koncom 70tych rokov nápad natočiť muzikál zo strednej školy 50tych rokov. Už nejakú dobu dostávajú producenti "nápad" natočiť muzikál zo strednej školy súčasnosti, pretože v 70tych rokov mal nápad s natočením muzikálu zo strednej školy veľký úspech. To je rozdiel medzi tvorivosťou a kalkulom. Ten ďalší je v postavách, pretože tie pomádové sú sympatické, iskrí to medzi nimi a dodnes si nachádzajú ďalších sympatizantov. Mňa Pomáda zaujala ale práve tým, čím ma ostatné staré muzikály skôr odpudzujú, a to hudbou. Niekoľko nesmrteľných hitov a množstvo vydarených melodických piesní, ktoré som nepoznal a z ktorých jeden tie slávnejšie dokonca prekonal. Sólo Olivie z prvej polovice filmu. Pomáda je retro klasika na druhú, čiže pre dnešného diváka retro v retre. A stále to výborne funguje a nepôsobí smiešne. Pavel Trávniček je John Travolta rovnako, ako Filipovský Funes a Krampol Belmondo. ()

Kothy 

všechny recenze uživatele

Kultovní muzikál s ulízlým Johnem Travoltou z 50. let. Celé to zachraňuje hlavně hudba. Jinak to ale není nic pro mě... ()

boshke 

všechny recenze uživatele

"Příběh" poněkud kulhá, ale to je holt daň zřejmě každého muzikálu. Pár písní prvotřídních a notorických, pár průměrných, pár slabých. Nemusel bych na to koukat rok co rok, ale rád si Pomádu zase někdy pustím... 80% ()

nascendi 

všechny recenze uživatele

Po mnohých rokoch som si opätovne pozrel Pomádu. Nepochybne je to muzikálový pomník generácie na prelome päťdesiatych a šesťdesiatych rokov, ktorý ma oslovuje predovšetkým hudbou, pretože ostatné atribúty mládeže tej doby išli mimo mňa. Vôbec mi neprekáža prostučký dej, veď ani na operu sa nechodí kvôli silnému príbehu. Úspech Pomáde zabezpečila profesionalita pri výbere a vedení hercov, chytľavé melódie, nápaditá choreografia a kostýmy. Na druhej strane nie som si celkom istý, či John Travolta bol tou najlepšou voľbou. Ale to nič nemení na fakte, že popri včerajšom Mamma Mia! pôsobí tento, vyše 30-ročný starček, mimoriadne sviežo. ()

nash. 

všechny recenze uživatele

Smířím-li se s tím, že maturanty hrají třicetiletí a téměř třicetiletí herci, a že scénář není z těch nejduchaplnějších, zbývají už pak jen samé superlativy. Skvělé písničky, které jsou i po více než třiceti letech stále stejně svěží, chytlavé a vskutku hitové, plno nezapomenutelných tanečních momentů, spousta humorných situací a vtípků, skvěle navozená dobová atmosféra, dokonale obsazené role (a to nejen pokud jde o Travoltu a Olivii), neuvěřitelně pozitivní náboj. Zkrátka, po právu jeden z nejúspěšnějších a nejlepších muzikálů, klasika, na které vyrostla celá generace. A možná ne jedna. ()

Happens 

všechny recenze uživatele

Ten soundtrack mi máma sháněla jak divá, a když jsem ho dostal na kazetě do walkmana, tak jsem tu kazetu přehrával do roztrhání. Tohle je klasika, kultovní muzikál. Lepší už to nebude. 100% ()

Související novinky

Třetí řada Euforie má problémy

Třetí řada Euforie má problémy

26.03.2024

Loni v listopadu se na představení příštích projektů ze stáje HBO její představitelé holedbali tím, že třetí série úspěšné Euforie je v odklepnuta, v přípravách a na obrazovky chtivých náctiletých… (více)

Zemřela herečka Olivia Newton-John

Zemřela herečka Olivia Newton-John

08.08.2022

Další smutná zpráva z filmového světa. Ve věku 73 let zemřela australská tanečnice, zpěvačka a herečka Olivia Newton-John, kterou diváci budou pravděpodobně nejvíce znát díky její roli v legendárním… (více)

Prequel Pomády našel režiséra

Prequel Pomády našel režiséra

23.07.2020

Studio Paramount našlo režiséra pro svůj oznámený prequel muzikálu Pomáda. Snímek Summer Lovin’ natočí Brett Haley (V rytmu srdce, Všechny malé zázraky) scénáře od Leah McKendrick (M.F.A.). V… (více)

Pomáda se dočká prequelu

Pomáda se dočká prequelu

10.04.2019

41 let od premiéry slavného muzikálu Pomáda se studio Paramount Pictures rozhodlo pustit do práce na prequelu. Scénář píše John August (Velká ryba), příběh by pak měl pojednávat o létě, během kterého… (více)

Reklama

Reklama