Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Slavná hollywoodská herečka Anna Scottová se při pobytu v Londýně náhodou setká s Williamem Thackerem, majitelem malého knihkupectví v rázovité čtvrti Notting Hill. Mladý muž ji zaujme svou nevšední vlídností a upřímností. Klíčící vztah však musí projít nejednou zatěžkávací zkouškou... Tvůrci dnes již klasické romantické komedie Notting Hill v čele s režisérem Rogerem Michellem navazovali na úspěch, který pár let předtím nečekaně sklidil snímek Čtyři svatby a jeden pohřeb (1993) Mika Newella. Jednoduchý příběh se odehrává na půdorysu moderní pohádky pro dospělé a těží ze setkání dvou lidí ze zcela odlišných prostředí. Julia Robertsová i Hugh Grant byli za své výkony oba nominování na prestižní Zlatý glóbus. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (658)

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele

Může být romantická komedie s nabubřelým námětem, odhadnutelným dějem, hollywoodskou hvězdou v hlavní ženské roli a hezounem v hlavní mužské opravdu dobrá? Může. A dokonce hodně. Notting Hill zmíněných atributů využívá jako atraktivní kulisy pro nádherné převyprávění zhola obyčejné situace, jakou je těžký zrod jednoho vztahu. Že to není obyčejné? Samozřejmě, filmové megastar se s chudými knihkupci neseznamují každý den. Pokud tedy tuhle zástěrku tvůrcům sežerete. Oni totiž pod ní budují jemný, spontánní a přesvědčivý příběh tak, jak ho obvykle skutečně zažíváme, tím pádem přestává námět být nesmyslnou pohádkou a mění se do podoby šílené situace, která prostě zrovna nastala. A když už nastala, tak ať jim to sakra vyjde..! Ano. I proto se film vyhýbá rozkrývání hereččina oficiálního vztahu a nezatahuje hrdiny do očekávatelných rádobykomických situací, způsobené kontrastem jejich světů. Naopak - Williamovi střety s novináři a Annina návštěva u večeře jsou milými a vkusnými momenty, stylizovanými do poloh malého nutného zla, aby film i nadále mohl zůstávat ve všedním, divákovi blízkém světě. Přirozenost obou hlavních postav nic nenarušuje a přítomný lehce crazy odér věci paradoxně jen pomáhá. Co se týká technických parametrů: výkony Granta a Robertsové jsou skvělé, najde se pár zajímavých vedlejších postaviček, scénář neobsahuje hluchá místa a scéna Williamova pochodu napříč ročními obdobími je úchvatná. Asi jsem si našel novou romantickou srdcovku. Mimochodem, Notting Hill je zhruba o dva výkonostní stupně lepší, než tematicky spřízněná a populární Pretty Woman. ()

CheGuevara 

všechny recenze uživatele

Richard Curtis je jeden z největších dekoratérů všech dob. Jako jediný by dokázal převléknout Mogadišu do zamilovaných barev, roztomilých sousedů a rozehrát v něm jímavou story o nekonečné lásce. Stejně tak i prozářený Notting Hill. Vlastně celý film je jako čokoláda. Sladká a návyková. Do toho ještě příchuť pověstného britského (či chcete-li welšského) kouzla a můžeme balit. Jsem rád, že Richard Curtis není žádný šmelinář a neprodává náhražky v obalech od Milky a taky že se nesoustředí jenom na limitované edice, neb bez jeho dalších čokoládiček by tu nebylo tak krásně. Milé. ()

Reklama

freddy 

všechny recenze uživatele

Romantická komedie s mými oblíbenými herci Julií Roberts a Hugh Grantem, navíc ozdobená velmi vtipným cameem Dylana Morana, který proslul jako hlavní představitel seriálu Black Books. Už jsem to viděl asi popáté a i popáté se mi to líbilo a já se bavil. Scéna se Spikem, který vyběhne před novináře jen ve slipech je prostě nezapomenutelná. Já tuhle romantickou komedii považuji za jednu z nejlepších romantických komedií vůbec a nemám k ní téměř žádné výhrady, ale přece jen oproti snímkům, kterým jsem udělil pět hvězdiček mi přijde slabší, a tak uděluji čtyři hvězdičky. ()

BoPo 

všechny recenze uživatele

Tak si zoberme ústrednú dvojicu. Grant si to strihol už po niekoľký krát tú "svoju" postavičku a k nemu sa pridala v tom čase hviezdna Julia Roberts, ktorá dokázala pritiahnuť už len svojou účasťou dostatočný počet divákov. Film následne označili "milovaným" žánrom - romantická komédia a kiná boli plné. Robia to čo chce trh a trh dostal to čo chcel. ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Romantická komedie vystavěná na základech středostavovského hodnotového rámce. Je skutečně překvapivé, co všechno může být přitažlivé pro jedince z vyšší vyšší společnosti. Že to bude životní styl středního stavu, to může napadnout leda tak hollywoodského scénáristu. Chemie mezi Julií Roberts a Hugh Grantem ale celkem funguje a celkově má tahle komedie takový milý ráz. Láska nebeská to ovšem není... ()

Galerie (64)

Zajímavosti (39)

  • Záběry ve vstupní hale hotelu Ritz byly skutečně natáčeny v hotelu Ritz, ale mezi druhou a čtvrtou hodinou ranní, aby nebyly ovlivněny skutečnými hosty. (don corleone)
  • Když se skupina buranů v restauraci baví o herečkách, jeden z nich mluví o Meg Ryan jako o té, která „má orgasmus pokaždé, když ji pozvou na kafe“. Jde o narážku na slavnou scénu z filmu Když Harry potkal Sally (1989), ve které její postava Sally demonstruje, že ženy dokážou předstírat orgasmus kdykoli se jim zachce. (Thanoris)
  • Tiskovka v hotelu Ritz se koná v souvislosti s posledním filmem Anny (Julia Roberts), jehož plakáty lze zahlédnout. Jedná se o fiktivní scifi snímek „Helix“. (sator)

Související novinky

Co chystá režisér Notting Hillu?

Co chystá režisér Notting Hillu?

28.10.2015

Roger Michell se v posledních letech blýsknul třeba Venuší nebo Hezkým vstáváním, jeho nejznámějším filmem ale navždy bude Notting Hill. Komedie s drobným sociálním přesahem je nevyčerpatelným… (více)

Rhys Ifans si podá Spideyho

Rhys Ifans si podá Spideyho

16.10.2010

Do pozornosti světového publika vstoupil jako Spike, pošukoidní spolubydlící Hugha Granta v Notting Hillu. Od té doby jsme ho viděli ve spoustě rolí (vychutnal si třeba tu v loňských Pirátech na… (více)

Reklama

Reklama