Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Slavná hollywoodská herečka Anna Scottová se při pobytu v Londýně náhodou setká s Williamem Thackerem, majitelem malého knihkupectví v rázovité čtvrti Notting Hill. Mladý muž ji zaujme svou nevšední vlídností a upřímností. Klíčící vztah však musí projít nejednou zatěžkávací zkouškou... Tvůrci dnes již klasické romantické komedie Notting Hill v čele s režisérem Rogerem Michellem navazovali na úspěch, který pár let předtím nečekaně sklidil snímek Čtyři svatby a jeden pohřeb (1993) Mika Newella. Jednoduchý příběh se odehrává na půdorysu moderní pohádky pro dospělé a těží ze setkání dvou lidí ze zcela odlišných prostředí. Julia Robertsová i Hugh Grant byli za své výkony oba nominování na prestižní Zlatý glóbus. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (658)

honajz 

všechny recenze uživatele

Ta historka je podobně pohádková jako Pretty Woman, i když znám jednu děvku, která se časem dobře vdala, nebo v tomto případě herečku, která si vzala instalatéra. Jenže podané je to tak nějak divně - Hugh Grant vlastně hraje zcela pasivní postavu, která si musí nechat radit od přátel, sestry, matky a zaměstnanců, nepůsobí vůbec životně a vlastně je otázka, proč by se do něho měla nějaká herečka zamilovat a věnovat mu svou přízeň a odlesk slávy. Samozřejmě to cílí na slzičky, dojde na par nedorozumění, ale celkově se to za prvé strašně vleče (a ani potrhlí zaměstnanci obchodu nebo bláznivá sestra to nevytrhnou - a vlastně, proč jsou blázniví?, nestačilo, aby byli jen sví?), a za druhé je to takový sen mnoha obyčejných chlapů, že jednou nějakou tu hvězdičku okouzlí. Což je pěkná pitomost, taky jsem takové sny měl, a když se mi mohly splnit, zjistil jsem, že fakt není o co stát. Film totiž předhazuje jen ty povrchní problémy, jakým by teoreticky vztah mohl čelit (porno fotky z chudé minulosti, paparazzi (divné, že herečku nesledují, když chodí za knihkupcem), nezodpovědní kolegové... ale už vůbec se neřeší třeba její nedostatečná sebedůvěra, vztah k matce, možná přelétavost, nakolik je sama sebou a nakolik hraje i v životě, jestli ty její zvláštnosti jako veganství nebo něco podobného nepolezou chlápkovi na nervy, rozdílnost obou světů... Je toho hodně, kde podobné vztahy mohou a často narazí, ale to se v tomto filmu i přes jeho délku nerozebírá. Takže jo, je takový pohádkový kýč, který by v reálu fungoval zcela jinak, pokud by vůbec fungoval. Btw, můj postřeh - čím hezčí herečka, tím větší má problémy sama se sebou. Btw 2 - Julia je sice pěkná holka, ale přece jen na Audrey Hepburn nemá ani zdaleka. ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Kvůli těmhle upřímným romantickým postavám a širokým úsměvům se stane Julia Roberts nesmrtelná. Hugh Grant už sice dávno opustil své role nesmělých, leč inteligentních týpků, avšak právě do Notting Hillu padne perfektně. Je to ideální směska nevtíravého humoru, slušných emocí a jako koření nechybí britský šarm, který tady překvapivě vůbec nevadí - zřejmě Londýn dělá svoje. Navíc je tu cítit neodolatelný devadesátkový punc, kdy to všechno ještě bylo doopravdy. S odstupem času je to sice pekelně romantické a Julia Roberts je ve filmu celebrita s až podežrele moc správnými hodnotami a rozhodnutími, ale pokud člověk není suchar, nemůže se to nelíbit. ()

Reklama

Lacike 

všechny recenze uživatele

Klasická romantika o tom ako sa princezná zamiluje do chudáka. Akurát princezná je tu veľkou filmovou hviezdou a chudák je obyčajný človek z ľudu. Je to jeden z mála filmov Julia Robertsovou, ktorý sa mi páči napriek tomu, že tu otravuje. Ale poloha trochu namyslenej hviezdy jej sedí. Oveľa viac ma baví Hugh Grant v jeho ešte klasickej škatuľke nesmelého chudáčika. Aj ako parchant v neskorších filmoch je skvelý ale táto poloha mu sedí dokonale. A aj chémia medzi ním a tou otravou funguje pekne. Z vedľajších postáv je neskutočne vtipný Rhys Ifans. Zato Baldwinové viacmenej cameo mi nikdy nesedelo. Film stojí na skvelom scenári s množstvom vtipných hlášok. Richard Curtis bol ešte v top forme. Z dabingov mám rozhodne radšej ten prvý, kde Granta dabuje Vondra. 8/10. ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Romantická komedie vystavěná na základech středostavovského hodnotového rámce. Je skutečně překvapivé, co všechno může být přitažlivé pro jedince z vyšší vyšší společnosti. Že to bude životní styl středního stavu, to může napadnout leda tak hollywoodského scénáristu. Chemie mezi Julií Roberts a Hugh Grantem ale celkem funguje a celkově má tahle komedie takový milý ráz. Láska nebeská to ovšem není... ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Dobrý deň, som z redakcie časopisu Kôň a pes. Našich čitateľov by zaujímalo, či ste vo svojom najnovšom filme nechceli mať viacej koní.“ – „To ťažko, odohráva sa vo vesmíre.“ – „Aha... Ale vo svojom ďalšom filme budete na koni cválať vy, alebo dablér?“ – „Ten sa bude odohrávať v ponorke.“ – "Hm. A stotožnili ste sa so svojou postavou?" - "Nie." - "Nie?" - "Nie." - "Prečo nie?" - "Hrám ľudožravého robota." - „Ďakujem za odpovede.“ Nothing Hill je romantická komédia pre tých, ktorí romantické komédie nepozerajú. Fajnová anglická atmosféra, sympatický kruh hrdinových priateľov (+ pošuk Rhys Ifans), scény na zasmiatie aj dojatie a ústredný párik v zložení prekvapivo sympatická Julia Roberts (ktorú som nikdy veľmi nemusel) a rozkošný Hugh Grant. 4* sú možno trochu veľa, ale pripadá mi to tak poctivo urobené po takmer všetkých stránkach, že nemám srdce dať menej. A treba dodať, že štvrtú hviezdu si to zaslúži minimálne za absolútne famóznu štvrť, v ktorej sa dej odohráva. ()

Galerie (64)

Zajímavosti (39)

  • Reálné knihkupectví, ve kterém se natáčelo, si po uvedení filmu do kin dalo do výkladní skříně ceduli s nápisem "We're almost famous" ("Jsme skoro slavní"). (don corleone)
  • Zákazníka, který krade knihu na začátku filmu, hraje Dylan Moran, jenž pak hrál v kultovním seriálu Black Books (od r. 2000) postavu majitele knihkupectví. (Kroup4)
  • Ve filmu se odehrává noční scéna v zahradě, kdy Anna (Julia Roberts) a William (Hugh Grant) přelézají plot. Anna ho přeleze snadno, William s obtížemi. Podobnou scénu můžeme vidět i v pozdějším filmu Prime (2005), kde David (Bryan Greenberg) přelézá plot a potom otevře vrátka fotografce Rafi (Uma Thurman). (Kubeska)

Související novinky

Co chystá režisér Notting Hillu?

Co chystá režisér Notting Hillu?

28.10.2015

Roger Michell se v posledních letech blýsknul třeba Venuší nebo Hezkým vstáváním, jeho nejznámějším filmem ale navždy bude Notting Hill. Komedie s drobným sociálním přesahem je nevyčerpatelným… (více)

Rhys Ifans si podá Spideyho

Rhys Ifans si podá Spideyho

16.10.2010

Do pozornosti světového publika vstoupil jako Spike, pošukoidní spolubydlící Hugha Granta v Notting Hillu. Od té doby jsme ho viděli ve spoustě rolí (vychutnal si třeba tu v loňských Pirátech na… (více)

Reklama

Reklama