Reklama

Reklama

Austin Powers: Špionátor

  • Česko Špionátor (více)
Trailer

Obsahy(1)

Děj této komedie začíná v podzemním bunkru dr. Zloducha v Las Vegas - sešli se tu největší zabijáci na světě, aby se poradili, jak zlikvidovat britského agenta a zároveň světově uznávaného fotografa Austina Powerse. Ten zatím s pomocí své spolupracovnice paní Kensingtonové prchá před šílenými davy svých obdivovatelek. Jeho dalším úkolem je akce v klubu, kde se údajně chystá řádit dr. Zloduch. Tomu se však podaří uniknout tak, že se nechá zmrazit, a zřejmě hodlá ve své činnosti pokračovat v budoucnosti. Austin se proto rozhodne ho následovat. Po třiceti letech jsou oživeni. Austinovi bude nadále asistovat dcera paní Kensingtonové, půvabná mladá Vanessa. Přestože mezi nimi není právě soulad, musejí vytvořit sehraný tým a zabránit oživlému Zloduchovi v jeho spádech... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (246)

Prochy38 

všechny recenze uživatele

Tento film se fakt těžko popisuje a hodnotí. Dokonale nádherná E. Hurley je asi jediné, v čem mám jasno. M. Myers je natolik kvalitní herec, že mu nejde nevěřit nic. Snad jen ten jeho sexappeal. Tomu asi nerozumí nikdo :) - z chlapů. A film? Skvělá parodie na Bonda a ostatní agentovky. Vtipné, dobrá hudba, povedená zápletka. M. Myers v roli Dr. Zloducha taky výborný. Nasmál jsem se jako kdysi. Jen ty věčné sexistické narážky mi vtipné prostě nepřijdou, ale považuji to za svůj problém. ()

choze 

všechny recenze uživatele

"PĚKNÝ HADRY. PATŘÍTE K HOTELOVÉ SHOW?" - "NE, JSEM ANGLIČAN." Mike Myers je jak vtipně, tak trapně přehrávající tornádo, buldozer, co před sebou hrne scénky geniální (smrt Willa Ferella, Dr. Evil vymýšlí po rozmrazení neaktuální plány na ovládnutí světa, Dr. Evil se synem na terapii...) i bolestně pubertální (nekonečné močení, Tom Arnold v kabince). Na každý pád dobře zná a miluje to, co velmi nápaditě paroduje, tedy splňuje základní pravidlo dobré parodie, a jeho záběr dalece přesahuje pouhou bondovskou parodii. S brýlemi svého idolu Petera Sellerse na nose, a s megašukézní Liz Hurley v černém koženém oblečku a la Emma Peel z Avengers po boku, si střílí rovnou z celých 60. (a 90.) let a přitom na nás hrne tuny odkazů a cameo roliček. No, nepodlehněte mu. ()

Reklama

dobytek 

všechny recenze uživatele

Filmy s Jamesem Bondem nemam moc rád, takže je zase tak detailně neznám a některý vtípky jsem proto asi tak úplně nepochopil. Ale přesto se mi tahle parodie docela líbila. Je to sice tak o třídu níž, než např. Žhavé výstřely nebo Bláznivá střela, ale dá se na to koukat. Mike Myers tady dělá tak půlku filmu. A znalci Jamese Bonda si to asi užijou víc, než já. ()

MMR 

všechny recenze uživatele

Upřímně jsem čekal daleko větší odvaz, daleko šílenější komedii, než jaká doopravdy byla. Mé očekávání sice bylo zklámáno, ale přesto to nebylo špatný, jen jsem postrádal víc humoru. Pár hlášek za to stálo: "Ukaž svýmu hovnu kdo je šéf" nebo "Pardon, to bylo jenom moje jídlo, co se na hladině vzhlídlo. Tak nás hezky pozdravilo a zas dolů vyrazilo." ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Mike Myers si roli Austina Powerse i dr. Zloducha užívá plnými doušky, a proto se občas stalo, že překročil jisté hranice kvalitního humoru, a namísto toho to vypadalo jako laciná komedie pro fekálisty. Ale co! To že jsem se chvílemi fakt smál, popřít nemohu, takže rozhodně nechci tento film srážet někam do odpadu. Zkrátka oddychovka, která chvílemi pobaví, ale i znechutí. ()

Galerie (58)

Zajímavosti (31)

  • Pro stanici 2001 Fox Network TV bylo jméno Alotty Faginy změněno na Alotta Clefage. (PußyMagnet)
  • Ve scéně s vanou nabídne Alotta Fagina Austinovi saké, a řekne: "In Japan, men come first and women come second." Jedná se o odkaz na bondovku You Only Live Twice (1967). (PußyMagnet)

Související novinky

Reklama

Reklama