Reklama

Reklama

Strážce duší

(seriál)
Krimi / Mysteriózní
Česko, (2005–2009), 11 h 51 min (Minutáž: 52–76 min)

Scénář:

Arnošt Vašíček

Kamera:

Peter Beňa

Hrají:

Lukáš Vaculík, Zuzana Norisová, Ladislav Frej st., Jan Šťastný, Markéta Hrubešová, Ilja Racek, Adrian Jastraban, Jana Hubinská, Luděk Randár, Pavel Zedníček (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(13)

Obsahy(1)

Série tajuplných příběhů se Zuzanou Norisovou a Lukášem Vaculíkem v hlavních rolích. Žánrově se seriál pohybuje na pomezí detektivky a napínavého thrilleru s prvky tajemna, ale i jemného humoru. Sympatická dvojice, spisovatel Armín a studentka Katka, v něm pátrá po záhadách minulosti i současnosti. Do nečekaných souvislostí se v nich dostávají záhady z dávné minulosti s příběhy zcela současnými. (Česká televize)

(více)

Recenze (200)

woody odpad!

všechny recenze uživatele

Jsem divák, který chce dobře odvedenou práci.A když něco běží na ČT1 v pondělním prime-timu tak ji taky očekává.Statickou kameru, příšernou hudbu a herecké výkony Šimáčkova ochotnického spolku Horní Dolní očekávám od dvacetiminutových z internetu stáhlých horůrků.Ovšem i ten nejhorší, natočený v garsonce jednoho z neherců a s litrem kečupu z plastové láhve(s filtrem!) je 100x lepší než tohlencto za několik milionů spíchnuté zábavné veledílo s ustrašenou Zuzanou, nad věcí vždy stojícím Vaculíkem, jemuž viditelně chybí Sagvan a režisérem u něhož si nejsem jistý zda to co bafá v té lulce je skutečně tabák.Poněvadž jestli se za něco takového nestydí tak není při smyslech! ()

Zik2 

všechny recenze uživatele

Dvě hvězdičky dávám spíš z nostalgie, protože na nižším gymplu jsem považoval Strážce duší za mrtě hustej seriál. Náhodné sledování „po (neceleých) deseti letech“ způsobilo ztrátu dalšího dětského ideálu, ach! Z dechberoucí mysteriózní podívané nabyté úžasnými výpravami v prostoru i čase zbyla najednou jenom nemastná, neslaná ochotnická parodie na zápaďáckou záhodologii. Technické slaboučké, takže se dívím, že se Česká televize snaží horečně vecpat do záběru, aby všichni věděli, kdo má tenhle epos na starosti. A ze světovosti je jenom srandovní světáctví. ()

Reklama

Slarque 

všechny recenze uživatele

Český pokus o Akta X postavené na skutečných záhadách (nebo jejich mixu) je ve výsledku dost průměrným. První díl se mi líbil asi nejvíc, čím víc přibívalo exotiky, tím méně jsou epizody uvěřitelné. Když jsem viděl dva neschopné agenty britské tajné služby pobíhat po Zvíkově a okolí, přemýšlel jsem jenom, jestli to nemá být nějaká parodie. A samotná postava Strážce duší se stávala stále zbytečnější a řada dílů by byla zajímavější bez ní. ()

JM87 

všechny recenze uživatele

Sakra, tohle nebylo úplně špatný. Ta dvojice k sobě fakt sedí, Vaculík a Norisová sou fajn, náměty jednotlivých dílů taky nebyly špatný, občas to bylo nudný, ale nevypadalo to úplně debilně. Jen to bohužel furt působilo celkem celkem neuvěřitelně, nebylo to správně podaný do toho tuzemskýho prostředí mi přijde... nevim... mělo to potencial... ()

ArthasKarfa 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Moc hezký a napínavý seriál v čele s Lukášem Vaculíkem a Zuzanou Norisovou, příběhy někdy vyrůstají opravu ze skutečných základů tajemna a stejně tak rozkrývají často doposud nezodpovězené otázky. Mám moc rád večery u tohoto milého českého seriálu, který svou povahou dokáže nabudit pocit tajemství a záhady i po opětovném shlédnutí. Opravdu nechápu kritiku na tento seriál a myslím, že nejvíce ho kritizují "pseudohistorici", nebo-li amatérští znalci dějin, pro neúplnou historickou přesnost a menší dokreslování skutečností, pro ně mám radu: fakta nehledejte v seriálu, který má bavit a bavte se. ()

Galerie (7)

Zajímavosti (38)

  • Citovaný dopis Karla Hynka Máchy, jenž se měl skrze hrad Houska údajně krátce dostat do 21. století, je skutečně podvrh, který pro knihu „Čas hradů v Čechách“ napsala spisovatelka Františka Vrbenská. Později to sama přiznala. (Nick321)
  • Hradem, kde se celý příběh udá, je skutečně hrad Houska, který se nachází ve východní části Kokořínských lesů a pochází ze 13. století. (ArthasKarfa)
  • V epizodě s názvem "Madonin dar "si během rozhovoru kriminalistky a policisty lze v pozadí všimnout, že mrtvola Jiřiny Písečné v autě mrkne. (ČSFD)

Související novinky

Zemřel režisér Dušan Klein

Zemřel režisér Dušan Klein

10.01.2022

Ve věku 82 let zemřel oblíbený režisér Dušan Klein. Kvůli svému židovskému původu byl jako dítě internován v koncentračním táboře Terezín. V 50. letech se objevil v dětských rolích ve filmech Můj… (více)

Reklama

Reklama