Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Tobi a Achim jsou dlouholetí přátelé. Spolu působí v jednom veslařském družstvu, spolu poprvé poznávají taje života i druhého pohlaví. Jak se však rozvíjí Achimův milostný vztah se Sandrou, Tobi si začíná uvědomovat, že jeho poměr k Achimovi je více než jen kamarádský. Soustředění veslařského oddílu a probíhající letní bouře vyhrotí vztahy mezi mladými lidmi. Specifický humor teenagerovských komedií, vycházející především z objevování sexuálního života, se proplétá s dramatem přiznání vlastní sexuální orientace. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (113)

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Letní bouře patří do stejného soudku německých filmů, jako je Náš vůdce, tedy snímků primárně určených teenagerům, které míchají zábavu s určitým posláním. Zatímco v případě Našeho vůdce to bylo varování před politickým extremismem a oslněním autoritativní charismatickou postavou, tady je to poučení o sexuální identitě a vyrovnávání se se svou i cizí odlišností. Podobně jako u Našeho vůdce je to podáno polopatisticky, ale vkusně a tak, aby celou záležitost vzal za svou i ten náctiletý. Na druhé straně to ale vede k určitému zjednodušování a přizpůsobování reality potřebám příběhu. Už jen to, jak scénárista a režisér líčí atmosféru v táboře závodníků - panuje tam pohoda jak na letním táboře bez vybičované rivality a hecování trenérů. Nebo kolik se v daném momentě soustředí v malé komunitě gayů. Vůbec ta záležitost veslařského týmu založeného na homosexuálním principu, který tak veřejně soutěží, mi přijde poněkud přepísklá. Režisér prostě potřeboval skupinu sexuálně odlišných, a tak si ji taky do příběhu zasadil. Některé věty nebo reakce mi přišly až moc přemoudřelé, osobně bych si některé věci nechal pro sebe nebo reagoval třeba na místě dívky, která se nabídne svému vyvolenému, a ten jí přizná svoji homosexualitu, poněkud a vlastně docela dost emotivněji. Přes tyhle výhrady jsou to spolehlivé tři hvězdičky, ale výš vzhledem k uvedenému nepůjdu. Celkový dojem: 60 %. ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Tak nějak jsem nic nečekal, a už vůbec ne že se budu bavit. Rozuměj gaye nemám rád, přijde mi to nepřirozený a nechutný. Ale ve stylu komedie? No dobrá dám tomu šanci. No a nakonec jsem byl mile překvapen. Herci parádně přirozený a celej film kterej hýřil barvama byl příjemnej. Překvapivě líbilo. Go west! ()

Reklama

Kroupa 

všechny recenze uživatele

Nemám rád filmy, kde je mi za hrdinu trapně. Tady jsem se cítil, hlavně ze začátku, hodně trapně. Jinak ale hlavně díky výborným hercům mírně nadprůměrný zážitek. Přesto je hodnocení na čsfd silně nadhodnocené, protože film nejen nevyníká kvalitou zpracování, ale ani originalitou. Od jiných teenagerovských romancí se odlišuje poněkud explicitnějším zobrazením erotiky, především té "chlapecké". To na 80%, které tu film drží, rozhodně nestačí. Pokud se ti moje kritika nezamlouvá, koukni se na Fucking Amal, to je trochu jiná liga. ()

FilmFan24 

všechny recenze uživatele

Láska je láska...Dva nejlepší kamarádi z nichž jedem začíná cítit k tomu druhému víc než jen přátelství. Sympatický film o prvních láskách a hledání vlastní identity zasazený do prostředí tréninkového veslařského tábora, kde se postupně příchodem letní bouře vše vyhrotí...Přirozené herecké výkony hlavních představitelů Roberta Stadlobera a Kostji Ullmanna jsou hlavním kladem nadprůměrné komediální romance, která vkusně a s humorným nadhledem líčí trampoty s dospíváním a objevováním sebe sama. ()

lucascus 

všechny recenze uživatele

Teenagerská love story, ale něco tady neklape. Nebo klape, ale jinak - kluci choděj s klukama, a nejenom choděj. Takovéto snímky jdou běžně mimo můj filmařský zájem, zde však můžeme najít určitou hloubku a psychologický vývoj postav. Ovšem určité situace jsou bohužel těžce předvídatelné, jednání postav je velmi laciné (především v první polovině filmu) a divák brzy pochopí, kdo z postav je jak orientovaný. Jen se divím, že to mezi sebou nevyčichli i samotní hrdinové filmu, protože ty hrátky v úvodu už o mnohém vypovídaly. Ale budiž.. Větší vadou na kráse jsou postavy trenérů veslařů. Ti jednají nelogicky, nikterak nezasahují do svého týmu, nic neovlivňují - což by reálně vypadalo zřejmě jinak. Slabší tři. ()

Galerie (22)

Zajímavosti (3)

  • Voda, která ve filmu působí jako jedno velké jezero, je ve skutečnosti několik různých jezírek "sestříhaných dohromady". (Vodnářka)
  • Většina filmu byla natočena u přehrady Bevertalsperre v Severním Porýní - Vestfálsku. (Vodnářka)
  • Polská herečka Alicja Bachleda-Curuś, představující ve filmu Anke, byla kvůli přízvuku předabována Němkou Laurou Maire. (Vodnářka)

Reklama

Reklama