Reklama

Reklama

Matrjoški

(seriál)
TV spot 2
Belgie, (2005–2008), 16 h 40 min (Minutáž: 50 min)

Scénář:

Guy Goossens, Marc Punt

Kamera:

Michel van Laer

Hrají:

Peter Van den Begin, Axel Daeseleire, Luk Wyns, Marc Van Eeghem, Lucas van den Eynde, Ljubomiras Laucevičius, Manou Kersting, Veerle De Jonghe (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(20)

Obsahy(1)

Jsou mladé a jsou krásné. Jedni je prodávají, druzí kupují. Belgický kriminální seriál z prostředí obchodu s bílým masem. Každý rok jsou stovky žen na celém světě odvlečeny ze svých domovů a donuceny k prostituci a k sexuálnímu otroctví, z kterého jen obtížně a někdy vůbec nacházejí únik. Seriál Matrjoški vypráví osudy deseti z nich. Ukazuje složitou situaci těchto žen, nevybíravé kriminální postupy mafiánských živlů, stejně jako si všímá toho, jak policie často jedná pomalu a mnohdy toleruje obchod s bílým masem. Seriál byl kromě Belgie uveden ve Finsku, Švédsku, Velké Británii, Španělsku, Francii, Polsku, Maďarsku, Německu, Austrálii a Brazílii. Vzhledem k diváckému zájmu o ztvárněné téma o rok později vznikla druhá desítidílná seriálová řada. (Česká televize)

(více)

Recenze uživatele Luk Skywalker k tomuto seriálu (2)

Matrjoški (2005) 

Zpracování je stejné jako u jednoho (snad) britského filmu, který byl před lety na ČT 1, byl dvoudílný, kde se jednalo o slečny ze Srbska a Jugoslávie, které musely šlapat v Británii, název nevím, takže to nemám ani v hodnocených. Jen se zde jedná o seriál, takže čekám, že to bude více rozvedeno. Po třech dílech to má dobře našlápnuto, první dva mě velice zaujaly a doslova jsem je hltal, ve třetím má nadšení trochu opadlo, ale i tak se jedná o velice dobrý seriál a těším se na další díly. EDIT: Další díly se nesou v relativně stejném duchu a posouvá se děj dále až na závěr, kde je to už dost krimi. Až na to, že o mnohých slečnách jsme se nedozvěděli, jak to s nimi skončilo (kromě těch, které zemřely nebo zůstali v Belgii), to má celkem dobrý konec. Sice je to fiktivní seriál, ale mnohé z toho bude to, co se odehrává ve skutečnosti v tomto nezákonném byznysu. ()

Série 2 (2008) (S02) 

Hodnotím stejně jako první řadu, i když je to pokračování a to bývá slabší než původní film nebo seriál. Nejdříve je děj rozdelěn do více větví, která se proplétají až se spojí. Postavy z první řady: některé chybí, další během seriálu zmizí (nebudu psát které a proč) nebo mají epizodní roli a některé jsou tu až do konce. Pak tu jsou samozřejmě nové postavy, a i když to dějové jiné, tak to prostě připomíná první řadu. Vadilo mi měnění charakteru postav, pár dílů je zaporák i klaďas, aby se za pár dílů stal zase záporákem nebo naopak, na jednu stranu je to dobré, bo svět není černobilý, ale tady je to takové náhlé. A opět jako v první řadě nevím, co se stalo s postavami, které byly vedlejší, ale hrály podstatnou roli. ()

Reklama

Reklama