Reklama

Reklama

VOD (1)

Píše se rok 2039 a celý svět je zničený válkou. Jednotlivá území už neřídí vlády, ale různé korporace. Nejmocnější - a nejkrutější - z nich je Tekken. Uprostřed zchátralé společnosti se však zrodí hrdina. Mladý muž vychovaný životem na ulici ovládá surové umění boje a jeho odhodlání zvítězit je poháněno touhou po pomstě za vraždu své matky. Musí však porazit ty nejlepší bojovníky světa a stát se Králem železné pěsti... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (420)

mcb 

všechny recenze uživatele

Lobotomizující hloupost, která zadupává do země i hlavní přednost snímku - souboje. Ty jsou ztraceny ve zmateném a nepřehledném střihu, utopeny v podprůměrných "hereckých" výkonech a následně zničeny svou nelogičností. Jistě, že videoherní Tekken je také přímočará mlátička, ale aspoň od ní víc než pěsti a kopance nemůžete očekávat. Prázdná místa mezi souboji jsou čistá demence, která vás bijou do hlavy a nudí zároveň. Dobrá adaptace videohry se nedá postavit jen na tom, že mají herci podobné vlasy a kostýmy. Pokud totiž hledáte "japonskou šílenost v amerických barvách", sáhněte raději po Dragonball:Evoluce, jež tenhle výplach převyšuje alespoň o dvě hlavy, i když se rozhodně nejedná o dobrý film. Trocha nadhledu a "fantastiky" (firebally, blesky, nadpřirozené charaktery) by také neškodilo, vždyť kvůli tomu nás vždycky bavilo drtit Tekken na Playstationu :) Alespoň že si tvůrci dali záležet na obsazení "hereček" a má to solidní vizuál. Jinak by se jednalo o čiré "straight-to-hell". ()

virus10 

všechny recenze uživatele

Vynikající hru na PlayStationu se moc na plátno převést nepovedlo, ale i přesto se na Tekken dalo úplně v pohodě koukat. Ženský postavy vypadaly fakt luxusně. Dále se dost podobaly postavy Eddyho, Dragunova, Heihachiho a Ravena. Jin se mi ze začátku moc nelíbil, ale pak jsem si na něj zvyknul. Škoda, že tam nebylo více boje místo toho střílení, že ostatní postavy nedostaly více prostoru a že se tolik nekoukalo na charakteristiku postav podle hry. Taky mě naštvalo jak vynechali souboje Christie a dalších, aniž by vypadli a šlo se rovnou na finále. O příběhu film moc není, ale to se dá čekat, když je to podle bojový hry. Zápasy v arénách vydařený. Nakonec se to možná i povedlo. ;-D PS: Lepší by bylo kdyby se to všechno netočilo jen okolo Jina a kdyby tam ještě hrála Chiaki Kuriyama, která měla hrát Ling Xiayou. ()

Reklama

klerik 

všechny recenze uživatele

Hovadina. Nedokáže vyvolať nostalgiu (či ako to nazvať) z hry. Na pohľad celkom ujde - však je to turnaj, kde nie je čas na nudu, sem tam sa mihne pekná žen, ale vo svojej podstate rovnako blbý pokus, ako bol kedysi Van Dammov STREETFIGHTER... Ak z toho spravia klip, bude to uplne stačiť... radšej si kuknite podstatne viac nabušeného NEPORAZITEĽNÉHO alebo "krajšie" DOA... ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Tak ja som nakoniec s vysledkom spokojny. Mozno za to mozu extranegativne komentare od Adriana a Lateefa, ktorych nazory si vazim (ale tentokrat si myslim, ze u nich zvíťazila zlost nad objektyvnym hodnotenim), mozno extrazbesilo zostrihane trailery, ktore ma pripravili na dynamicky strih pocas bitiek (ano nie je to ten minimalisticky strih ako vo filmoch Isaaca Florentine, ktory dovoli vyniknut jednotlivym borcom na 100%, ale Tekken rozhodne nie je neprehladne zostrihany. Pri tak casto spominanom Crowderovom salte s dvoma strihmi je bez problemu vidiet cely priebeh, teda ze ho urobil sam bez pouzitia kaskaderov alebo dratov, takze kde je problem?), mozno slusna choreografia, ktora je sice americkeho typu, ale je niekde na strednej urovni obtiaznosti (vacsinou jednoduchsie kombinacie s 1-2 zlozitejsimi kuskami behom jedneho zapasu), ale ziadne HK alebo thajske zbesilosti som ani necakal, mozno ten najjednoduchsi pribeh (zabili ste mi matku, tak sa musim pomstit), ktory zboznujem aj pri miliontoprvom zhliadnutí a mozno to, ze hru Tekken som nikdy nehral, takze chybajuce dolezite postavy, alebo rozdiely v spravani postav oproti hre mi nevadili. Proste solidny priemer, ktory si kludne pozriem znova. ()

iamek 

všechny recenze uživatele

Hmm tak tohle je hodně špatná verze legendárni video hry. Tekken si zaslouží pořádny rozpočet a hlavně schopné lidi okolo filmu. Na souboje se docela dívat dalo až na trošku zmatený střih. Tekken se boužel zařadí do kategorie direct-to-dvd což je fakt škoda. Trošku jsem nepochopil změněné charaktery postav a proč nebojovali všichni bojovníci. ()

Galerie (10)

Zajímavosti (11)

  • Scéna s policisty ze začátku filmu jsou jedním z nepoužitých záběrů, natočených pro film xXx (2002). (korbitch22)

Související novinky

Tekken rozkopne brány kin

Tekken rozkopne brány kin

27.12.2007

O filmové adaptaci úspěšné videoherní mlátičky japonské firmy Namco se mluví už několik let. Průtahy skončí 4. února 2008, kdy v Los Angeles padne první klapka. Scénář Alana McElroye se odehrává v… (více)

Reklama

Reklama