Reklama

Reklama

VOD (1)

Píše se rok 2039 a celý svět je zničený válkou. Jednotlivá území už neřídí vlády, ale různé korporace. Nejmocnější - a nejkrutější - z nich je Tekken. Uprostřed zchátralé společnosti se však zrodí hrdina. Mladý muž vychovaný životem na ulici ovládá surové umění boje a jeho odhodlání zvítězit je poháněno touhou po pomstě za vraždu své matky. Musí však porazit ty nejlepší bojovníky světa a stát se Králem železné pěsti... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (420)

mil@n.fanatik 

všechny recenze uživatele

Mno... Dalo se na to podívat, ale film spadá do typu "béčkový" ... Příběh prakticky žádný, nevím zahřály možná některé souboje, u kterých jsem vždy čekal, jak se hlavní hrdina dostává z nemožného a vzpomene si v hlavě, jak ho maminka učila bojovat a jak soupeře přelstít. No a tekken se vždy vzchopil a soupeře dorazil.. :-D. To se mi vždycky líbilo a jak jsem psal, jak už to bylo jasné, tak přišla vzpomínka a hrdina byl zpátky, plný energie a rad od maminky, jak na soupeře a jak jej dorazit... Jinak celkově slabší film, moc jsem ani od něj neočekával, takže tak... 40% ()

kitano 

všechny recenze uživatele

Je iróniou, žetáto teenagerská sračka prišla v dobe, keď aj sláva samotnej hernej série pomaly začína upadať. Tak ako dojemná je snaha autorov o autentické znázornenie sveta Tekken, tak tragické sú kostýmy a parochňa Tagavu. Tak ako sa v niektorých aspektoch tvorci sympaticky snažili o dodržanie niektorých aspektov hry, tak mnohé veci nezmyseľne prekrútili a zmenili. Výsledok napriek niektorým nesporne podareným momentom tak viac pripomína epizódu televízneho seriálu. Škoda talentovaného Garyho Danielsa a Lateefa, ktorí ako jedni z mála skutočne mali čo ponúknuť. (3/10) ()

Reklama

Sobis87 

všechny recenze uživatele

Ony všechny tyhle bojové filmy jsou prakticky na jedno brdo – děj tu slouží pouze jako základní kostra pojící dohromady jednotlivé atrakce a při psaní dialogů si scénáristé zpravidla musejí dávat pozor, aby napsali tak jednoduché repliky, že by si je zvládla zapamatovat i kdejaká hora masa, která po dobu své dlouhé zápasnické kariéry pravidelně inkasuje těžké rány takříkajíc na budku. To vše se dá však odpustit, pokud jsou ony zmíněné atrakce na vysoké řemeslné a choreografické úrovni. Důkazem budiž pitomoučké filmy s Tonym Jaa, které vás v některých momentech zaručeně zvednou ze židle. Tekken ze základního žánrového vzorce ani v nejmenším nevybočuje, avšak ani v těch veledůležitých bojových sekvencích neexceluje. Je přinejlepším průměrný. Jelikož se jedná o adaptaci videohry, která má mezi hráči dlouhou tradici a disponuje masivní fanouškovskou základnou, tvůrci filmové adaptace se zaměřili především na ně. Při castingu se tedy zaměřili více na podobnost herců s pixelovými předobrazy, případně na jejich bojové schopnosti, nikoliv však na schopnosti herecké, což se na výsledku krutě projevilo. Lidé zodpovědní za ošacení herců se svými výtvory jednoznačně vítězí nad ostatními složkami a nepochybuji, že právě díky nim srdce mnoha fanoušků předlohy zaplesá blahem, neboť filmové postavy se opravdu podobají svým předobrazům. Stačí to ale na dobrý film? Jednoznačně ne. ()

Andersis 

všechny recenze uživatele

Lateef se tu ohřeje na 3 minuty. Něco z kapuéri (nevím jak se to píše :D) předvede, ale díky střihu kde sou schopni jedno salto rozdělit na dva střihy to nepůsobí tak dynamicky jako třeba v Undipusted. KDyž hlavní hrdina bojuje vždycky dostane naprdel, ale pokaždé když je vyřízený spomene si na matku co ho všechno učila, vstane z popela a všem napráší. Luke Gros tu zdaleka nemá hlavní roli, je to spíš takový rádce hlavního mazlíka. Nejlepší mi ovšem přišel Gary Daniels. Souboj s Fooem byl zase Béčkově sestříhanej, ale byly tam náznaky energie kterou sem jinde necítil. Samozřejmě, že nesmí chybět romantika, bez toho by to dneska asi nešlo. Dialogy sou špatné a souboje trochu nezvládnuté. Tagawa je opět dábelský. Když to shrnu s hrou to nemá moc společného snad kromě jmen hlavních postav. Jejich vizáže si taky trochu upravili. No kdo čeká nekompromisní řezničinu a souboje typu už zminovaného Undipusted, bude velice zklamám. Kdo čeká dávku klišé, bude potěšen. Takže já dávám za 3, je to spíš 2,5, ale sem hodnej papínek. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Už jsem vážně nevěřil, že v nějakém novém filmu uvidím scénu, kdy hlavní hrdina s někým bojuje, prohrává - rozpomene se na slova milované osoby - a vyhraje. Zde je toto k vidění hned čtyřikrát! (!!!) Spoustakrát jsem teda nevěřícně kroutil hlavou nad prostotou a celkovou hloupostí filmu, mezi jednotlivými krouceními jsem se ale bavil nad očekávání dobře. Tekken je vskutku hodně nenáročná oddechovka, nijak výrazněji uražen jsem však nebyl (hru neznám). ()

Galerie (10)

Zajímavosti (11)

  • Cary-Hiroyuki Tagawa, který ve snímku ztvárnil Heihachiho Mishimu, si zahrál i ve filmu Mortal Kombat (1995), další známé adaptaci bojové hry. (virus10)

Související novinky

Tekken rozkopne brány kin

Tekken rozkopne brány kin

27.12.2007

O filmové adaptaci úspěšné videoherní mlátičky japonské firmy Namco se mluví už několik let. Průtahy skončí 4. února 2008, kdy v Los Angeles padne první klapka. Scénář Alana McElroye se odehrává v… (více)

Reklama

Reklama