Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Akční velkofilm odehrávající se v atraktivním prostředí leteckých bitev 1. světové války, který se inspiroval skutečnými událostmi. Čeká Vás dobrodružství legendární Lafayettovy eskadry tvořené americkými stíhacími piloty. Ti se dobrovolně přihlásili do bojů ve Francii. Mladí letci se tak vydávají do vzdálené Evropy hnáni touhou naučit se létat na nových strojích a zažít velká dobrodružství. Ve válkou zmítané Francii se zpočátku naivní mladíci naučí pravému smyslu přátelství, odvahy i lásky a získají tak opravdové důvody pro riskování vlastního života. (Magic Box)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (334)

jajinka 

všechny recenze uživatele

Nemohli by to být američané, aby z válečného filmu neudělali romantické drama. Předvídatelný děj a několik technických chyb. Ale omluvou pro ně může být, že v 1. světové se moc neúčastnili :-) Z postav mě svým ledově flegmatickým výstupem zaujal předeším Reno, hlavně na začátku má báječný proslov. No a jako v každé romantice nesmí chybět hezounek a místní spanilá slečna :-) a málem bych zapomněla, aspoň jeden kladný černoch. ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Tohle mohl být skvělý film. Peněz na něj evidentně bylo dost, tak když byl rozpočet na digitální kouzelníky, tak snad mohlo zbýt i pár dolarů na scenáristu. Ale tahle lavina klišé nakonec převálcovala i efektní letecké souboje. James Franco měl být jen za sympatického fešáka a nic jiného se po něm nechtělo. Jean Reno měl být jen za populární francouzský obličej a musel se s tím srovnat. Jennifer Decker měla být jen za krásnou Francouzku a šlo jí to dokonale. A divák má být za blbce, který jim na to skočí. ()

Reklama

korbitch22 

všechny recenze uživatele

filmy o válce mám rád ,ale tenhle nepatří mezi nějakou elite,celkem příjemný příběh,ucházející james franco a hlavně mám radost že je to konečně o první světový.letecký souboje so naprosto fantastický,bohužel je hodně znát nekoordinovanost tvůrců francie a usa.za vše hovoří rozpočet 60 mega a celkové tržbi něco málo přes patnáct. ()

Orlau32 

všechny recenze uživatele

Velmi krásný a příjemný film, byť z 1.světové války. Zde se nejlépe ukazuje, co je schopen vytvořit tandem dvou perfektních lidi. První - Dean Devlin, který film produkoval (mimo jiné jeho dítky jsou též "Den nezávislosti", "Patriot" a "Godzilla"). Druhý - režisér Tony Bill je držitelem Oscara za produkci legendárního filmu "Podraz". Kromě jiného je režisér Bill aktivním leteckým akrobatem, takže letadlům perfektně rozumí a též je to na leteckých bitrvách ve vzduchu vidět. Ani nepoznáte co je počítačová animace a co skutečné záběry. U filmu jsem ani nedýchala, protože tam bylo napětí do posledního nervíku v těle. Ale ten závěr ! ŠOK ! Tak tohle řešení bych nečekala, ale musím bez rozpaků přiznat, že takhle zakončit vzdušný souboj se dalo pouze s letadly za 1.světové války. Protože se jednalo o skutečný příběh a pár lidi tento masakr přežilo, hodnotím toto zpracování jako vynikající a výkony všech herců na absolutní jedničku. Samozřejmě, že Jean RENO, Martin HENDERSON i James FRANCO tomu dodali patřičné grady. A ta kapička romantiky tam prostě musela být. Nádherný film !! ()

Hellboy 

všechny recenze uživatele

Narozdíl od pozdějšího Rudého barona je tento film hned od úvodních titulků tak nějak vsazen do kontextu, protože zmíní, že během prvné světové války padlo 9 milionů lidí. Hned v zápětí ale titulek hlásá, že se zrodil nový druh hrdiny - letec. Takže opět nastává idealizování, budování romantického mýtu kolem pilotů-gentlemanů, což ještě zdůrazňuje český název Rytíři nebes. Ostatně původní název Flyboys zase skvěle navozuje takovou tu správnou prázdninovou atmosféru, kterou oplýval i film Rudý baron. Oba filmy jsou si skutečně dost podobné, ale tento snímek má proti Baronovi větší rozpočet, tudíž lepší triky a také několik hvězd (Jean Reno, James Franco), což jsou asi hlavní důvody, proč zde tento film hodnotilo více než dva tisíce lidí a Barona sotva přes pět set. To ale neznamená, že tohle je lepší film. Je totiž americký v tom nejhorším smyslu slova, je popcornovatější, než popcorn. Ukazuje partu kluků na naprosto obyčejné cestě "from zero to hero" a činí tak nepříjemně schematicky, počínaje tím, jak se s členy budoucí Eskadry Lafayette seznamujeme, po výcvik, který divák vidí coby součást hudební koláže. Je to epizodické až na půdu - sledujeme Flyboys, jak se učí pilotovat a pak další a další epizody, jak se jim to daří, jak se občas dostanou do potíží, minizápletky jak vyšité, jen co jednu vyřeší, tak se objeví nová atd atd... Prostě tenhle film je ještě o třídu horší, než Rudý Baron, jsou tu neskutečné koniny a úlitby "americkému divákovi". Například všichni nepřátelé používají rudé stíhačky Fokker Dr. I. Nutno podotknout, že takové existovaly jen čtyři a Manfred von Richthofen na takové létal jen několik málo měsíců před svou smrtí až v roce 1918. Producent Dean Devlin si toho je vědom, ale zcela vědomě to takle zařídil, prý aby se diváci dobře orientovali ve vzdušných soubojích. ZOMG! Proč prostě jednou nenatočej historicky věrný film, který by ukázal, jaké "to skutečně bylo" ?? Štve mě to o to víc, že jsem se teď podíval na film Blue Max, kde sice létají skutečná letadla (a ne CGI letadla) a navíc správně nabarvená, jenže protože je to snímek z roku 1966, tak jsou ty letecké záběry točeny dost neobratně, všechno pomocí zadní projekce atd... ()

Galerie (43)

Zajímavosti (18)

  • Snímek je věnován památce filmového finančníka Jorgeho Gallegose, který zahynul v Thajsku při tsunami v roce 2005, a britskému pilotovi a specialistovi na letecké veterány Rayi Hannovi, který se podílel na natáčení. (Karlos80)
  • Snímek je natočen podle pravdivého příběhu letecké eskadry USA "Lafayette", jež v první světové válce bojovala v Evropě proti Němcům. (messiah)
  • Na výrobě tohoto filmu se podílela i česká firma Historická letka republiky Československé, která vyrobila několik replik letadla Nieuport Nie 17. [zdroj: www.historicflight.cz] (PaulxH)

Související novinky

Robinson ztracený na tajemném ostrově

Robinson ztracený na tajemném ostrově

27.05.2008

Televizním seriálům se v novinkách věnujeme jen zřídka (vlastně vůbec, sypu si popel na klobouk). Jako malá náplast je tu ambiciózní nová série stanice NBC nazvaná prostě Crusoe. Ano, půjde o další z… (více)

Reklama

Reklama