Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jsou šedesátá léta minulého století a zpěvačky Effie, Lorrell a Deena záhy zjistí, jaké to je, když se jim splní jejich nejdivočejší sny. Poté, co je na místní pěvecké soutěži objeví ambiciózní manažer Curtis Taylor Jr., dostane dívčí trio známé jako "Dreamettes" jedinečnou příležitost zpívat vokály v písničkách oblíbeného zpěváka Jamese "Thundera" Earlyho. Když dívky následně začnou díky Taylorovi vydávat jeden hit za druhým a proslaví se jako "Dreams", rychle si uvědomí, že neutuchající snaha prorazit postupně zastínila jejich přátelství. Taylor totiž vystrnadí nesmírně talentovanou Effie, aby se tváří skupiny mohla stát krásnější Deena a udržela je tak na vrcholcích žebříčků hitparád. Maloměstským dívkám s velkoměstskými sny začne pomalu docházet, že daň za slávu je možná daleko vyšší, než by kterákoli z nich čekala. (Cinemax)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (218)

castor 

všechny recenze uživatele

Velkou škodou je, že Dreamgirls nejsou muzikálem hitových songů, které by diváka nutily pohupovat se v křesle. Stojí však na dokonalé hudební choreografii, naprosto vytříbených kostýmech, líčení, účesech, pevném režijním uchopení (mile překvapující Bill Condon), jeho spolehlivé retro atmosféře, poutavé kameře a přesném střihu. V jednotlivých složkách tak tvoří naprosto lahodné pochoutky, které ale pokud splácáme dohromady, vznikne nám trošku rozpačitý mix. Proto asi na první pohled ono nelichotivé hodnocení. Nevím, čí je to chyba, zda-li scénáristy (příběh je skutečně dosti přímočarý - pohybujeme se na ose "vzlety + pády") nebo má, ale.. je tu stále Condon, který naštěstí nezahálel při obsazování jednotlivých partů. Co tak vyloženě potěší je herecká účast několika jedinců, zejména dlouho tak nevyužitý (a stále charismatický) Danny Glover nebo příjemně umírněná Beyoncé Knowles. Zejména pak ale Eddie Murphy konečně chytil svoji šanci za pačesy a po letech rozpačitých komedií (kdy scénáristé a neschopní režiséři trestuhodně plýtvali jeho znamenitým komediálním talentem) si vychutnal roli samolibého frajírka a famózního showmana, který navíc oslní velice slušným zpěvem. Jen jsem očekával, že jeho letmé seznamování s bílým práškem bude mít silnější dohru, která by jen podtrhla jeho oprávněnou oscarovou nominaci. Naopak Jennifer Hudson jisté tóny drží až neúnosně dlouho, její role mi místy nesedla, asi půjdu proti většině, ale herečku s velkým H v ní nevidím!! Hodně silné TŘI hvězdičky!! ()

Psema 

všechny recenze uživatele

Netěšil jsem se, ale musím uznat, že mě to docela mile překvapilo. Drive nastolený v první polovině je neskutečný, jeden střih za druhým a tempo nepolevuje. Škoda, že tenhle videoklip vydrží jen tu první půlku. Jakmile se výrazně zpomalí, tak si člověk začne uvědomovat, jak je příběh banální a některé scénáristické kličky neobratné. K tomu mě postupem času začalo iritovat nabívání délky zpěvu. V jednu chvíli se zpívalo v kuse snad 10 minut, ve třech scénách a v ten moment už moje hlava zkrátka nebrala. Občas bych si rád dáchnul i dialogů, díky. Herecky solidní, Murphy dokázal, že skutečně ještě má na to, aby nehrál v shitech, Foxx jako vždy super, jen tu Beyoncé jsem asi 40 minut na plátně marně hledal. Buď už vážně nic nevidím (což pochybuji, pokud sedím ve čtvrté řadě) a nebo byla tak moc nalíčená. ()

Reklama

novoten 

všechny recenze uživatele

Je vůbec možné, aby postavy neustále vyzpívávaly své nejniternější pocity a přitom se o nich divák nic nedozvěděl? Condonův muzikál ukazuje, že dost dobře. Charizmatický charakterní chlap se v závěru promění z minuty na minutu na vychytralého zrádce, nezvladatelná divoška samozřejmě zjihne a všichni odcházejí šťasní...nebo ne? Já určitě ne, protože tohle mi nestačí. Muzikály nejednou ukázaly, že do postav lze vidět jediným songem velmi důkladně. Proto je k zbláznění, když Dreamgirls nevědí, kdy přestat zpívat. Když přijde jen trochu vypjatější chvilka, hodil by se emotivnější dialog a po něm úderný popěvek, ale hlavní postavy se v chumlu překřikují ve zmatečné bezmelodičné písni, která na mě tak působí jen trapně. Atmosféru aby pohledal a těch několik zajímavých kamerových objezdů už nic nezachrání. Jediným kladem zůstává Eddie Murphy a jeho božský výkon. Přijde mi ale, že tvůrci ho snad ani nechtěli nechat vyniknout a ubírají mu prostor, jak to jen jde. ()

Lennnnna 

všechny recenze uživatele

Nůžky! Dala by se vystříhat dobrá polovina děje (především spousta cajdáků), aniž bychom přitom utrpěli jakoukoliv velkou ztrátu, tahle délka byla totiž opravdu neúnosná. První polovina dobrá, od půlky už se to veze v utahaném tempu a občas jsem toho měla už opravdu po krk a držela se zuby nehty, abych do konce vydržela. S tím, že písně ve filmu nebudou zrovna šálek mého čaje, jsem byla dopředu smířená, ale jen těžko jsem se smiřuji s protěžováním hlasu Jennifer Hudson, který je tu prezentován jako lepší, což podle mého názoru není pravda. Já zkrátka tyhle uječený hlasy ze srdce nenávidím! (Je sice silný, ale upřímně je to ječák, bohužel to asi slyším jenom já).A chvíle, kdy se na plátně Jennifer Hudson objevovala, aby se vyzpívala v neskutečně dlouhých sekvencích byly pro mě hotovým utrpením. Naopak každá písnička Beyoncé byla proti tomu jako balzám na uši. Nakonec jsem odcházela promrzlá (letní kino) a napůl znuděná a kdo si za mnou vykřikoval, že takovej film už neviděl takovejch dobrejch čtrnáct let - těžko říct jestli to byl výraz obdivu nebo spíš podivu, ale tipla bych si to druhý. Tři hvězdičky si však film zaslouží jednak za herecké výkony a jednak za stylizaci. ()

Aleee89 

všechny recenze uživatele

Na Dreamgirls jsem se dost těšila, protože mě zaujaly hned, když jsem o nich poprvé četla. Pak jsem ale trochu upustila od horlivého očekávání, protože soudě podle reakcí okolí, to zase tak úžasné nebude. A když jsem se dneska na film podívala, musím říct, že je tam sice hezký (ale taky provařený) příběh, ale celkově mě tento muzikál nechytil za srdce, jako se to stalo třeba u Chicaga a Moulin Rouge. Tohle mi připadalo spíše takové chladné, i když se všichni snažili. Hudba a kostýmy, vše co patří k muzikálu, se nesmírně povedly. Herecké a hlavně pěvecké výkony taky super. Překvapí všichni, ale nejvíce Eddie Murphy v naprosto nové poloze, která mu sluší, a pak taky nováček Jennifer Hudson, která má pěveckého talentu na rozdávání. Nemůžu říct, že by se mi Dreamgirls nelíbily, ale čekala jsem, že mě více vtáhnou do děje a zažehnou ve mně emoce... ()

Galerie (32)

Zajímavosti (18)

  • Ve scéně, kdy hraje píseň "Steppin' To The Bad Side", se v boxerské scéně střídají boxeři. První mezi sebou boxuje černoch a běloch, ale potom boxují dva běloši. (dominikciz)
  • Dreamgirls získaly osm nominací na Oscara, ale přeměnily jen dvě – za zvuk (Michael Minkler, Bob Beemer a Willie D. Burton) a herečku ve vedlejší roli Jennifer Hudson. Eddie Murphy svou první nominaci na zlatou sošku nepřeměnil, ale odnesl si trofej ze Zlatých globů. Mimo něj tu uspěla opět i Jennifer Hudson a film samotný v kategorii Muzikál/Komedie. (imro)

Související novinky

Eddie Murphy touží po Oscarech

Eddie Murphy touží po Oscarech

07.09.2011

A dostane je. Protože je bude moderovat. Jistě, je to především součást kampaně před uvedením pestře obsazené krimikomedie Mistrovský plán, kterou natočil Brett Ratner. A Ratner je i jedním z… (více)

Režisér pro finále Twilight ságy

Režisér pro finále Twilight ságy

01.05.2010

Kandidátů bylo několik, a rozhodně nešlo o žádné druholigové hráče – padala jména jako Sofia Coppola či Gus Van Sant. Nakonec Rozbřesk natočí Bill Condon. Ten kdysi v polovině 90. let natočil… (více)

Kdo natočí finále Twilight ságy?

Kdo natočí finále Twilight ságy?

17.03.2010

Už angažováním Davida Sladea pro Zatmění studio Summit Entertainment překvapilo. Pro zastánce masakrování upírů sekerami a sněžnými frézami bude zřejmě bolestivé dívat se na selanky v malebných… (více)

Eddie Murphy chce Oscara

Eddie Murphy chce Oscara

02.03.2009

V uplynulých letech sbíral spíš Zlaté maliny, ale očividně závidí zdánlivě odepsaným hvězdám jejich triumfální návrat (viz Mickey Rourke) a chce divákům dokázat, že umí hrát i ve filmech, v nichž se… (více)

Reklama

Reklama