Reklama

Reklama

Odsouzeni zemřít

  • Česko Odsouzeni zemřít: Otevřené moře 2 (více)
Trailer

Obsahy(1)

Film natočený podle skutečné události. Víkendový výlet na luxusní jachtě se pro skupinu vysokoškolských kamarádů mění na děsivou plavbu. Šampaňské teče proudem a slunce pálí. Naprostá pohoda a chuť zaplavat si. V zápalu nadšení se všichni účastníci plavby vrhnou do chladivé, průzračné vody... Dokonce i ti, kteří chtěli zůstat na palubě. Co však začalo jako dobrá zábava, se brzy projeví jako osudová chyba. Nikdo totiž nespustil záchranný žebřík. Paluba je přímo nad jejich hlavami, téměř na dosah, ale trup lodi je příliš vysoký a kluzký, aby po něm mohli vyšplhat. A v kajutě lodi zůstalo opuštěné novorozeně jedné z dvojic... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (219)

ilemas 

všechny recenze uživatele

Neuvěřitelně hloupé a ani se nechce věřit, že je to podle skutečné události. Tolik nesmyslů v jednom filmu.Pozor,kdo neviděl,ať dále nečte. Nejvíc mně pobavilo jak šel hledat ztracený nůž nebo proč nahoru nelezla nejlehčí žena. Jak slabá a vysílená žena dostala na loď těžkého utopeného borce? A vůbec ten nesmyslný konec. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Větší stupiditu jsem už dlouho neviděl, všechny postavy maj ptačí mozeček a jsou naprosto, ale fakt naprosto retardovaný, že by něco tak blbýho nevzešlo snad ani ze zkřížení prasete, slepice a německýho scénaristy, neuvěřitelný. Jestli si chtěj němci chcípat na moři vedle jachty, tak ať to pro mě za mě klidně dělaj, ale ať už to proboha netočej ()

Reklama

choze 

všechny recenze uživatele

Takový lepší německý televizní film, který ti nešťastníci museli hned nacpat do kin. Jednoduchá zápletka, kterou si každý divák rozvíjí po svém (a nevypne film před koncem, protože se zkrátka MUSÍ dozvědět, jak to dopadne) dělá svoje, k tomu se podařilo vystřihnout pár pěkných záběrů (přelet letadla z pod vodní hladiny) a dokonce i sehnat tři docela hezké Němky. Zápory - dobrá polovina filmu je vata a není tu nic, co by vás jen trochu překvapilo, tedy kromě idiocie hlavních hrdinů, z nichž dva se dokáží ve vodě krajně hloupě smrtelně zranit jako by nestačila únava a podchlazení. Závěrečné řešení je až nepříjemně prosté a kdyby hrdinové jen trochu mysleli, přišli by na něj hned na začátku, dokud byli všichni naživu, ale to beru jako ironii. Názvem se film hlásí k podobnému OTEVŘENÉMU MOŘI, podtitul si zase vypůjčil od druhého ÚPLNÉHO BEZVĚTŘÍ. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Producenti nad námětem zprvu váhali. Nevěřili, že vydá na 90 minut filmu. Režisér uspěl, až když se Hollywood zamiloval do thrilleru Otevřené moře, v němž bojují o život dva potápěči. Nejvíc je pyšný na vizuální stránku filmu, který původně chtěl natočit jen na video, aby dosáhl autentičnosti dokumentu. "Producenti ale zajistili další peníze a já tak mohl natočit Adrift na 16 mm film, za použití anamorfických širokoúhlých čoček," říká Horn. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

O prvej časti snímku "Otvorené more", ktorý bol natočený v roku 2003, som napísal niečo v zmysle, že je to film o poriadne nepríjemnej situácii, v ktorej sa môže človek ocitnúť. Zúfalí ľudia uprostred otvoreného oceánu. Bez lode, bez telefónu, bez vody a stravy... koľko to vydržia a koľko to vydrží divák? Pretože to je len zbytočne naťahovaná záležitosť, ktorá by sa dala rozpovedať za dvadsaťpäť  minút. Dal som tomu dve hviezdičky. O tri roky neskôr, v roku 2006, bola však vyprodukovaná aj druhá časť "Otvorené more 2: Odsúdení zomrieť". Je to v podstate to isté ako to, čo som videl v pôvodnom filme, akurát že teraz som sa pri tom nudil ešte o trocha viacej. * ()

Galerie (20)

Zajímavosti (6)

  • Všechny úvodní scény odehrávající se na pevnině (ve filmu označované jako Mexiko) se točily na Maltě. Scéna s klikatou silnicí vedoucí k moři je konkrétně na ostrově Gozo v místě zvaném Dwejra poblíž Saint Lawrence, kde bylo až do roku 2017 Azurové okno – významná maltská přírodní památka, která se během bouře zhroutila a přestala existovat. (haack)
  • "Námorníci skočili cez palubu si zaplávať, ale pre nespustený rebrík sa nedostali späť na loď. Celá posádka bola nájdená mŕtva v blízkosti jachty" - úryvok z knižky Yachtunfälle. Und wie man sie vermeiden kann od Joachima Schulta. Text popisuje rôzne skutočné nehody na mori a možné riešenia, ako sa v podobnej bezútešnej situácii zachovať alebo sa jej vyhnúť. (Karush)
  • Na druhém záběru na spící dítě má dítě v puse dudlík, ve třetím ale už zase ne. (Jocker94)

Reklama

Reklama