Reklama

Reklama

Proč bychom se netopili

(seriál)
Česko, 2009, 8 h 43 min (Minutáž: 51–54 min)

Režie:

Petr Nikolaev

Předloha:

Zdeněk Šmíd (kniha)

Kamera:

Martin Duba

Hrají:

Václav Rašilov, Markéta Štechová, Tereza Kostková, Radek Zima, Lukáš Vaculík, Jiří Ployhar ml., Zuzana Kajnarová, Branislav Polák, Arnošt Goldflam (více)
(další profese)

Epizody(10)

V seriálu Proč bychom se netopili se můžete těšit na vodáckou romantiku, lásky letní i celoživotní, spory nicotné i zásadní, řeku vstřícnou i nemilosrdnou, přírodní scenérie i všední realitu života našich hrdinů. Poznáme se s nimi, když se poprvé sejdou na vodě, budeme svědky prvních zkušeností, úspěšných pokusů i nezdarů. Překonají spolu nejednu krizi, někteří navážou trvalé vztahy, jiní zase na dlouho zmizí všem z dohledu. Po letech se ale znovu sejdou a zkusí podruhé vstoupit do stejné řeky i do stejné lodi. (Česká televize)

(více)

Recenze (246)

DJ Obelix 

všechny recenze uživatele

No vidíte. Asi budu znít jako negramot (speciálně pro fandy zmiňovaného díla), ale já knihu od Zdeňka Šmída vůbec neznal. Nicméně už po pár replikách mi bylo jasné, že to musí vycházet z knižní předlohy. Ono totiž věty, které pronášejí herci na obrazovce, nejsou vůbec špatné ... ale na papíře. Zde se jednoduše vůbec nepovedl převod literatury "na plátno" a nepomáhá tomu ani obsazení, které je posbíráno z reklam a přištěkávačů v jiných sériích. A vévodí tomu ve své roli úžasně nesympatická Kostková, která mi od začátku pila krev. Nicméně to byl možná účel... Za pár dobrých hlášek dávám hvězdičku, ale asi už to ani nedokoukám... ()

Petfruf 

všechny recenze uživatele

Nemůžu se ještě rozhodnout jaké hodnocení seriálu po dvou dílech dát, takže ho možná změním, avšak, níž než pod tři hvězdičky nepůjdu. Mám slabost pro vodáctví a kdo nikdy nezažil takovouhle partu na vodě, těžko pochopí. Určitě je v seriálu pár hluchých míst a trapnějších chvilek, ale na druhou stranu se dobře bavím. Herci jsou, až na Poláka, Janečkovou a Kajnarouvou, přirození a nepřehrávají (srovnej třeba s Ulicí či VKV..), ale třeba mě ještě překvapí. Naštěstí se v takovém počtu osob ztratí jakákoliv výtka. I přesto zatím seriál hodnotím na 75% a baví mě rozhodně víc než Hraběnky, Místo nahoře a jím podobné sociální dramata, ketrých se tu točí až moc.. ()

Reklama

July 

všechny recenze uživatele

Po 1. dílu přišlo zklamání. Tohle si docela pěkná a humorná knížka Zdeňka Šmída nezasloužila. Uspávadlo jako začátek Vesmírné odysey. 2. díl jsem brala jako takový zkušební - pokud se úroveň nezvedne, jdu od toho. Ale ona se zvedla, nuda ubyla a vtípky už nebyly tak trapné, dokonce se na to docela příjemně dívalo, i když žádná sláva to taky nebyla. Nicméně mým testem epizoda prošla - a pokud ostatním dílům tato úroveň vydrží, nebo se (snad) ještě pozvedne, nejspíš budu hodnotit i na 3*. Zbytek: Nakonec jsem vydržela seriál sledovat až do konce a ptám se proč. To bylo tak neskutečně hloupé a často nudné! A takovou pitomou smrt si mohl vymyslet snad jen scénárista v rauši... Radši zůstanu věrná mnohým zahraničním seriálům, které se k nám sice ještě nedostaly nebo se teprve začínají vysílat, ale na internetu kolují i jejich nové skvělé díly... ()

Crocuta 

všechny recenze uživatele

Dojem z prvního dílu mírně řečeno rozpačitý. Že se televizní adaptace nevyrovná předloze jsem očekával, ale tohle je křeč. Na holky se hezky kouká, chlapci se snaží, ale moc jim to nejde - herecké výkony žádná velká sláva. Humor příliš nefunguje, hudba by ušla, ale škoda, že tvůrci nesáhli po muzice inspirované přímo knížkou "Proč bychom se netopili" od Šmídových kamarádů z Hop Tropu. Takže zbívá krajina a trocha té vodácké romantiky. Zatím je to dost málo. Další díly neuvidím, neb 2. 2. začíná jarní část kuželkářské sezóny a v pondělí jsou zápasy, takže až na další zůstanu u dvouhvězdičkového hodnocení. Až někdy shlédnu seriál celý, třeba ho přehodnotím - ačkoliv 10 dílů mi připadá jako podezřele dlouhá stopáž. ()

papaJA21 

všechny recenze uživatele

To co ze začátku vypadalo jako nový svěží seriál z vodáckého prostředí se po pár epizodách změnilo v ustavičnou nudu, nasekanou bez ladu a skladu. Jedna situace je nalepená na další, scenáristé se vůbec neobtěžovali o nějakou konstruktivní linii, všechno vyřeší rádoby vtipný komentář, spojující více či méně dobře zahrané scénky. Obrazně řečeno je to celé polepené jako kanoi epoxidem, ale pořád do toho dost teče. ()

Galerie (182)

Zajímavosti (8)

  • Vodácké muzikanty si v 7. a 9. díle zahrála frýdecko-místecká kapela Kajkery. [Zdroj: kajkery.cz] (M-arta)
  • Natáčelo se i v Horousicích, Dvorech nad Lužnicí, Boleraticích a jezu Jemčina na řece Nežárka. [Zdroj: Filmovamista.cz] (M.B)
  • Vo Vysokých Tatrách sa natáčal jeden z dielov seriálu na zjazdovke zo Štartu do Tatranskej Lomnice, v Tatranskej Kotline na ferrate a vo výleze z legendárnej horolezeckej cesty "Hokejka" v západnej stene Lomnického štítu - tesne pod vrcholom. Herci to zvládli na jednotku. (ujec)

Reklama

Reklama