Reklama

Reklama

Proč bychom se netopili

(seriál)
Česko, 2009, 8 h 43 min (Minutáž: 51–54 min)

Režie:

Petr Nikolaev

Předloha:

Zdeněk Šmíd (kniha)

Kamera:

Martin Duba

Hrají:

Václav Rašilov, Markéta Štechová, Tereza Kostková, Radek Zima, Lukáš Vaculík, Jiří Ployhar ml., Zuzana Kajnarová, Branislav Polák, Arnošt Goldflam (více)
(další profese)

Epizody(10)

V seriálu Proč bychom se netopili se můžete těšit na vodáckou romantiku, lásky letní i celoživotní, spory nicotné i zásadní, řeku vstřícnou i nemilosrdnou, přírodní scenérie i všední realitu života našich hrdinů. Poznáme se s nimi, když se poprvé sejdou na vodě, budeme svědky prvních zkušeností, úspěšných pokusů i nezdarů. Překonají spolu nejednu krizi, někteří navážou trvalé vztahy, jiní zase na dlouho zmizí všem z dohledu. Po letech se ale znovu sejdou a zkusí podruhé vstoupit do stejné řeky i do stejné lodi. (Česká televize)

(více)

Recenze (246)

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Nikolaev: ,,Hele mám supr námět na seroš. - Vememe pár známejch xsichtů, dáme k nim ňáký roštěnky, posadíme je do kánoí a necháme je jet vodu...To musí fungovat, bude sranda občas je necháme se cvaknout... '' Bohužel to moc nefunguje. Těm kdo jezdí na vodu bude seriálová parta připadat jako banda exotů i když si někteří z nich hrají na kované vodáky a pálí jednu drsnou hlášku za druhou. Nevím co na to pan Šmíd, mně se to zdálo nemastné, neslané plné mouder bez širšího pochopení souvislostí. Na Štechovou i Kainarovou se sice dobře kouká, ale o tom to asi nemělo být. Chválím skvělou píseň (dnes už hit )- Tak nějak málo tančím - Richarda Krajča. V souhrnu kladně hodnotím snahu tvůrců o seriál ze zajímavého prostředí, které není všem až tak známé. Z několika záběrů ze známých míst se mi doma zachtělo ucítit řeku, houpání lodi pod sebou a zanořit pádlo do hnědozelených vod Lužnice či Vltavy.... :-) Dávám dvě konve. * * ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Nevím, nevím, první díl se vůbec nerozjel. Jsem trošku v rozpacích. Strašná nuda. Vodácké prostředí přece nabízí mnohem víc, než co tady ukázali. Tohle má být seriál na hlavní vysílací čas? Všichni herci působili strašně toporně. Domácí video z vodácké výpravy našich známých vypadá líp a to jeli Sázavu. Je vidět, že scénář se utopil v Lužnici. Dávám dvě hvězdičky za krásnou přírodu a černobílé snímky. Už mě neláká seriál dokoukat. ()

Reklama

Kovaja 

všechny recenze uživatele

Moc povedenej seriál.Neskutečně sem se těšil až zase bude pondělí a pude v telce.Dokonce sem jej shlédl s přítelkyní která české seriály nenávidí(mimo ordinačky a VKV:-))Je sice pravda že seriál byl trošku lepší na začátku když se sjížděla voda ale i ten konec sem přežil a byl takový lidský.Asi to tak dopadnout mělo a stavá se to asi i v realu.Supr byl hlavně Vaculík alias Křižák a taky Bongo který si mě získal asi až ve 3.díle.Do té doby sem byl na něj alergický.Sou tu i lidé kterým se to nelíbilo,jde hlavně o ty co četli knižku.Já ji nečet ale z film. zpracování sem byl nadšen.Bravo pro Čt ()

heyda 

všechny recenze uživatele

Je to místama opravdu hňupovina, ale já jako milovník vodáctví jsem to Nikolaevovi žral díl po díle. Některé herecké výkony nic moc, ale některé zase docela fajn (především Lukáš Vaculík a Arnošt Goldflam), každopádně seriál si celkově drží od začátku do konce svoji vodáckou pohodovou atmosféru i příjemný humor, u kterého se skvěle relaxuje a vzpomíná na loňské vodácké léto. Dal bych normálně 3 hvězdičky, ale přihlédnu k povedené ústřední písni od Kryštofů a především krásné Markétě Frosslové. :-) Knížku jsem nečetl, takže nemůžu srovnávat. ()

Rousse odpad!

všechny recenze uživatele

Přiznávám - nejsem žádný "vodák tělem i duší" - byla jsem na vodě jednou a moc se mi to líbilo. Proto jsem se taky těšila na tenhle seriál. To, co jsem viděla v jednom jediném shlédnutém díle, mne však přesvědčilo, že tohle je jen velmi marný pokus o seriál o vodácích. Místo seriálu o vodácích mi přišlo, že sleduju seriál o zastydlých puberťácích, kde prošedivělý Vaculík káže přednášky o tom, jak jsou ženský k ničemu a zbytek dospělých se tam fakt chová hůř, než puberťáci v devítce. Krom toho těžce vykonstruovaný děj a rádoby vtipné scény, postrádající sebemenší špetku vtipu, jsou mi vážně těžce proti srsti. /// Oprava komentáře po návratu z mého 3. vodáckého dobrodružství - nosiče s tímto "seriálem" spálit, popel rozptýlit do Vltavy a NIKDY už nedopustit, ať tenhle shit běží na televizních obrazovkách! ()

Galerie (182)

Zajímavosti (8)

  • Ústřední písnička seriálu je „Tak nějak málo tančím“ od skupiny Kryštof. (SONY_)
  • Seriál se natáčel od 29. dubna 2006 do 4. září 2007 v Ostravě, na Lužnici, ve Vysokých Tatrách a na Jindřichohradecku. Seriál se také točil na Nežárce, konkrétně u obce Hamr, kde vznikla i závěrečná scéna. Dále se štáb pohyboval v obci Drahov, Malenovice nebo městě Veselí nad Lužnicí. (Sony1994)
  • Vodácké muzikanty si v 7. a 9. díle zahrála frýdecko-místecká kapela Kajkery. [Zdroj: kajkery.cz] (M-arta)

Reklama

Reklama