Reklama

Reklama

Proč bychom se netopili

(seriál)
Česko, 2009, 8 h 43 min (Minutáž: 51–54 min)

Režie:

Petr Nikolaev

Předloha:

Zdeněk Šmíd (kniha)

Kamera:

Martin Duba

Hrají:

Václav Rašilov, Markéta Štechová, Tereza Kostková, Radek Zima, Lukáš Vaculík, Jiří Ployhar ml., Zuzana Kajnarová, Branislav Polák, Arnošt Goldflam (více)
(další profese)

Epizody(10)

V seriálu Proč bychom se netopili se můžete těšit na vodáckou romantiku, lásky letní i celoživotní, spory nicotné i zásadní, řeku vstřícnou i nemilosrdnou, přírodní scenérie i všední realitu života našich hrdinů. Poznáme se s nimi, když se poprvé sejdou na vodě, budeme svědky prvních zkušeností, úspěšných pokusů i nezdarů. Překonají spolu nejednu krizi, někteří navážou trvalé vztahy, jiní zase na dlouho zmizí všem z dohledu. Po letech se ale znovu sejdou a zkusí podruhé vstoupit do stejné řeky i do stejné lodi. (Česká televize)

(více)

Recenze (246)

borsalino 

všechny recenze uživatele

Trochu nechápu, proč se tohle točí. Literární předlohu znám, ale ta s tímto seriálem nemá mnoho společného. Hlavně ta lehkost a vtip, to zmizelo docela. Zůstaly jen prázdné repliky a nanicovaté výkony herců, kterým nevěříte to, co hrají. Rozředěnost příběhu navíc podtrhuje neuvěřitelná stopáž. Ta jedna hvězdička je z nostalgie k předloze. ()

Rejže 

všechny recenze uživatele

Tento seriál je pohlazení na duši, nejsem vodák, ale koukatelné to bylo, stravitelné též. Řádit na něm kritikou mi příjde lehce hyenické, protože nedá se srovnat s produkcí komerčních nekonečných seriálů! Děj to silný nemá, to souhlasím, a konec mi příjde přitažený za pačesy... ale celkově, dá se to odpustit. ()

Reklama

rodo 

všechny recenze uživatele

Po prvním dílu zatím nemohu hodnotit jinak než jednou ušmudlanou hvězdičkou. Knížka od Zdeňka Šmída je humorná a okouzlující, tento paskvil ČT je zatím naprosto nudnou slátaninou bez kapky invence. Ještě se podívám na druhý díl, ale jestli se to nezlepší, vypnu televizi a radši si znovu přečtu knížku a pustím písničky Jaroslava Samsona Lenka s původními verši Zdeňka Šmída..........Po druhém dílu přidávám hvězdičku. Přeci jenom jsem si vzpomněl na časy, kdy jsem na vodu jezdil a trošku podobné příběhy jsem zažíval. Přesto to není ono :-(........Tak a po třetím dílu říkám ne, to je ztráta času. Škoda, nemuselo to být tak špatné, předloha je fajn. ()

July 

všechny recenze uživatele

Po 1. dílu přišlo zklamání. Tohle si docela pěkná a humorná knížka Zdeňka Šmída nezasloužila. Uspávadlo jako začátek Vesmírné odysey. 2. díl jsem brala jako takový zkušební - pokud se úroveň nezvedne, jdu od toho. Ale ona se zvedla, nuda ubyla a vtípky už nebyly tak trapné, dokonce se na to docela příjemně dívalo, i když žádná sláva to taky nebyla. Nicméně mým testem epizoda prošla - a pokud ostatním dílům tato úroveň vydrží, nebo se (snad) ještě pozvedne, nejspíš budu hodnotit i na 3*. Zbytek: Nakonec jsem vydržela seriál sledovat až do konce a ptám se proč. To bylo tak neskutečně hloupé a často nudné! A takovou pitomou smrt si mohl vymyslet snad jen scénárista v rauši... Radši zůstanu věrná mnohým zahraničním seriálům, které se k nám sice ještě nedostaly nebo se teprve začínají vysílat, ale na internetu kolují i jejich nové skvělé díly... ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

Už když se vodáci dali dohromady s neznámými lidmi a lusknutím prstů z nich byla parta, říkal jsem si, že je tady něco špatně. A taky že jo. Seriál nemá žádný dramatický oblouk, situace jsou vykonstruované a tak vše působí jako na tom nejhorším voleji. Vrcholem všeho je Moravačka, která i přes styk s civilizací mluví přitroublým nářečím a tahá z kapes slivovici. Hahaha. Takže jediné, co jsem ocenil, je hudba a píseň Richarda Krajča a přednosti českých hereček. Obzvlášť Zuzany Kajnarové :o) ()

Galerie (182)

Zajímavosti (8)

  • Natáčelo se i v Horousicích, Dvorech nad Lužnicí, Boleraticích a jezu Jemčina na řece Nežárka. [Zdroj: Filmovamista.cz] (M.B)
  • Seriál se natáčel od 29. dubna 2006 do 4. září 2007 v Ostravě, na Lužnici, ve Vysokých Tatrách a na Jindřichohradecku. Seriál se také točil na Nežárce, konkrétně u obce Hamr, kde vznikla i závěrečná scéna. Dále se štáb pohyboval v obci Drahov, Malenovice nebo městě Veselí nad Lužnicí. (Sony1994)
  • Vo Vysokých Tatrách sa natáčal jeden z dielov seriálu na zjazdovke zo Štartu do Tatranskej Lomnice, v Tatranskej Kotline na ferrate a vo výleze z legendárnej horolezeckej cesty "Hokejka" v západnej stene Lomnického štítu - tesne pod vrcholom. Herci to zvládli na jednotku. (ujec)

Reklama

Reklama