Reklama

Reklama

Poslední člověk na Zemi není sám. Will Smith v roli toho, který přežil. Já, legenda – impozantní, akční dobrodružství plné znepokojivých záběrů vylidněného Manhattanu. Vojensky virolog Robert Neville (Smith) je nevysvětlitelným způsobem imunní vůči nezastavitelnému a nevyléčitelnému viru, který postihl obyvatele New Yorku, možná celého světa. Zmutované oběti neznámého moru se plíží ve stínech a sledují každý Nevillův pohyb. Čekají, až udělá osudnou chybu. Nevilla pohání jediný cíl – vyrobit lék z vlastní krve a čas pracuje proti němu. (Magic Box)

(více)

Videa (4)

Trailer 2

Recenze (1 741)

Dragoni 

všechny recenze uživatele

Již třetí adaptace novely Richarda Mathesona "I Am Legend", s rozpočtem $150 miliónů a Will Smithem v hlavní roli. První The Last Man on Earth (1964) a druhé The Omega Man (1971) zpracování novely "I Am Legend". Post - apokaliptická atmosféra vylidněného New Yorku, po kterém se volně prohání zvěř a opuštěná auta obrůstá tráva. S přicházejícím soumrakem vycházejí ze svým temných úkrytů nakažení, kteří jako by z oka vypadli Smeaglovi z Pána Prstenů. A Robert Nevill (Will Smith) jako jediný přeživší, který může najít vakcínu pro záchranu lidstva. I přes dechberoucí začátek a neuvěřitelnou atmosféru i zvuk je Já Legenda velkorozpočtovým The Last Man on Earth, u kterého mi trošku pokazil zážitek vyamerikanizovaný konec filmu. Rozjezd ve velkém stylu a závěr,který alespoň u mě dost sráží na celkovém hodnocení z 5 na 4 hvězdičky. 80 % ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Běžný divák neocení tento moderní skvost, ovšem divák odkojený raným Cronenbergem, Romerovými filmy a jejich klony, "Den a 28 dní poté" atd., vidí v tomto všechna předešlá témata těchto tvůrců a filmů přirozeně, nenásilně a úžasně spojené dohromady. Jedná se o moderní varování před katastrofou, která dříve nebo později na naší planetě stejně propukne (virový původ něčeho, co nepůjde zastavit ...), otevírá řadu témat, které nastiňoval již Romero a nebyl stále chápán (kritika konzumní společnosti, honba za věcmi, neživými pozlátky a vytváření iluze, že věci z nás dělají lidi, nikoliv naopak ...). Nastínění otázky ztráty hodnot a hodnot opravdových, smyslu sociálního kontaktu, úžasně sehrané přátelství a přímo závislost na živém tvorovi (tady je to pes). A nakonec i v podstatě filosofické dílo o smyslu života jak jedince, tak celé lidské populace. Vyjmutí, a to i obrazové, mnoha témat, která se zde objevují od Romera již z 60. let, ale přitom vše tak ojediněle ztvárněné, že film nevykrádá, ale vychází z mnoha témat a slučuje je v jedno. Pro mne osobně úžasný, originální a jedinečný zážitek, kdy mě mrazilo z té samoty víc, než z hromady "zombies" ... Jediný problém filmu je ztvárnění zombií/nakažených, kteří jsou těžce digitalizované, na dnešní poměry a dobu amatérské, jako by vypadnuvší z nějaké dnešní videohry. Každopádně film není o zombiích, takže jsem mu to prominul. Pro mne plný počet a úžasný filmový zážitek. (Smith podává podle mne nejlepší herecký výkon své kariéry ...) ()

Reklama

POMO 

všechny recenze uživatele

Od scenáristu Akiva Goldsmana by som čakal hlbšiu predlohu. Na druhú stranu - je tiež hlavným producentom, ktorý veľmi dobre vie, že pre úspešný blockbuster stačí dobrý nápad rozvinúť do akčnej báchorky, premakať výpravu a na plagát hodiť Willa Smitha. Ja, legenda je perfektný komerčný produkt. Ak si ale chcete potenciály jeho námetu vychutnať naplno, uprednostnite napínavé a mrazivé 30 Days of Night a za tým duchaplné a technicky pokrokové Children of Men. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

Existují lékařské zázraky…. Perfektní W.Smith a vytvořený svět. Perfektní je i tempo, kterým nám jsou servírovány další a další podrobnosti. Dobrá, nenucená atmosféra, přál bych si, aby vydržela celý film! Dozvídáme se, jak vypadá N.Y. ve dne, a čekám, jaký bude v noci. Lekačky, s baterkou v temných zákoutích, žádná hudba, kapky vody, zrychlený dech. Zambie útočí!! Super! Pak přichází konec a já jsem totálně hotovej! Jak tohle mohl někdo dopustit! A nezbývá mi věřit, že prostě Bůh existuje a ten alternativní bude lepší a celkový výsledek taktéž! P.S. je to tak 70%. Ale optimisticky dávám 4*. ALTERNATIVNÍ KONEC: všem, které konec v kinoverzi ,,neuspokojil“, doporučuji zhlédnout (pro jistotu) znovu celý film s tímto koncem!! Díky menším ,,doplňkům“ a jinému závěru to konečně dává trochu smysl!!! Teď jsou ty **** zasloužené. ()

Boss321 

všechny recenze uživatele

Já, Legenda mě jako film nezklamal, ale očekával jsem něco jiného než jsem dostal. Film má obrovský potenciál, který nebyl úplně naplněn. Ano pohledy do opuštěného, zarostlého a zničeného New Yorku jsou skvělé i atmosféra není špatná, ale horší už je to se scénářem. Ten postráda trochu lepší příběh, který je bohužel vykreslen jen do určité míry. Jak jsem napsal hned na zaačátku, film mě nezklamal, ale očekával jsem větší pecku. Na druhou stranu nechápu jak někdo může dát filmu jednu hvězdičku a házet ho do stejného pytle jako teba Kameňák. Co se týče třžeb tak o ty strach nemám, když jsem se dočetl, že za otevírací víkend se utržilo 76 miliónů dolarů....... ()

Galerie (62)

Zajímavosti (68)

  • Robert Neville (Will Smith) nosí hodinky Victorinox Chronograph ST 4000 a Hamilton Khaki X-Wind. (Liqid)
  • Robert (Will Smith) žije na Manhattanu, který byl o tři roky dříve v rámci vojenské karantény odříznut od světa odpálením všech mostů. Není tedy jasné, jak se na Manhattan mohli dostat svým autem Anna (Alice Braga) s Ethanem (Charlie Tahan). (Patrik256)
  • Scéna na Brooklynském mostě si vyžádala přítomnost 1000 komparzistů (včetně 160 členů Národní gardy v plné výzbroji) a několika vojenských vozidel. Samotné povolení k natáčení na tomto mostě bylo nutno získat z celkem čtrnácti vládních úřadů. (don corleone)

Související novinky

Druhé Já, legenda se hýbe kupředu

Druhé Já, legenda se hýbe kupředu

03.12.2023

Já, legenda bylo hitem, zejména na domácí půdě. Postapokalyptický snímek, v němž se Will Smith jako vědec a domnělý poslední člověk na světě snaží vypořádat s následky nákazy, jež zdecimovala lidstvo… (více)

Filmový BioShock našel režiséra

Filmový BioShock našel režiséra

26.08.2022

Netflix, BioShock a režisér Já, legenda nebo Hunger Games. Tak přesně tahle kombinace teď má fanoušky dnes již kultovní herní série přimět k tomu, aby se začali mírně těšit na filmovou adaptaci.… (více)

Já, legenda dostane pokračování

Já, legenda dostane pokračování

05.03.2022

Postapokalyptický akční snímek Já, legenda, v němž si v roce 2007 zahrál hlavní roli Will Smith (Mizerové), se oficiálně dočká dvojky. Scénář opět napíše Akiva Goldsman (Šifra mistra Leonarda, Čistá… (více)

Virová nákaza ve filmech

Virová nákaza ve filmech

15.03.2020

Momentální krizová situace reagující na probíhající šíření viru Covid-19 měla mimo jiné za následek i uzavření veškerých kinosálů, což pochopitelně vedlo k tomu, že distributoři začali rušit či… (více)

Reklama

Reklama