Reklama

Reklama

Ajťáci

(seriál)
Ukázka z filmu 9
Velká Británie, (2006–2010), 9 h 29 min (Minutáž: 22–26 min)

Hudba:

Neil Hannon

Hrají:

Chris O'Dowd, Richard Ayoade, Katherine Parkinson, Christopher Morris, Matt Berry, Noel Fielding, Dolly Wells, Alice Lowe, Belinda Stewart-Wilson (více)
(další profese)

Série(4) / Epizody(24)

Obsahy(1)

V kancelářských výškových budovách britské společnosti Reynholm Industries pracuje spousta krásných a šťastných lidí, kteří slaví jeden úspěch za druhým - kromě trojice zaměstnanců ukrývajících se v suterénu v oddělení informačních technologií. Zatímco jejich kolegové pracují ve fantastickém prostředí, Jen, Roy a Moss se musí tísnit v temném a nevzhledném sklepě, neschopní zapadnout do normální společnosti. Jen (Katherine Parkinsonová) je kariéristka, která se snaží vyšplhat po firemním žebříčku. Kvůli tomu, že lhala ve svém životopisu, se však naneštěstí ocitne ve funkci manažerky oddělení IT. Problém tkví v tom, že o technologiích neví zhola nic! Roy (Chris O'Dowd) a Moss (Richard Ayoade), kteří tvoří zbytek oddělení, naopak sdílejí lásku k informačním technologiím, sci-fi i sladkému nicnedělání. Oběma se ale příčí pracovat pod někým, kdo vůbec nerozumí počítačům. Když Jen zjistí, že toho Roy a Moss možná vědí hodně o počítačích, ale o práci s lidmi netuší skoro nic, rozhodne se převzít roli "vztahové manažerky", aby pomohla nejen jim, ale i sobě. Seriál Ajťáci nabízí hravý a poněkud absurdní pohled na to, co skutečně obnáší práce v útrobách každé společnosti - v oddělení informačních technologií. (HBO Europe)

(více)

Diskuze

Nin

Nin (hodnocení, recenze)

Protože šest dílů ročně jim nestačí - potřebujou tu krávu pořádně vydojit, dokud to jde

vBaker

vBaker (hodnocení, recenze)

Některé věci by se dali přenést, ale jinak je to dost přitažené za vlasy.

UnCool

UnCool (hodnocení, recenze)

trochu z mého zaměstnání, ale my IT jsme opravdu normální :D

PanZ

PanZ (hodnocení, recenze)

se asi hodne nudite, ze se tu hadate o blbej nazev :D u me je to proste IT Crowd nic jineho, protoze jak uz tu psal anderson je to prvni a puvodni nazev :D

vBaker

vBaker (hodnocení, recenze)

Taktéž to nechápu. Jaký význam to má udělat remake tak mladé věci? K tomu to trapné přehrávání. Nechápu.

tom.cube

tom.cube (hodnocení, recenze)

Vtipný to není, ale pořád míle před "Das iTeam" :) Nechápu smysl dělat americký remake anglického seriálu... To jsou Amíci natolik zdegenerovaní, že nerozumějí britské angličtině? Nebo se ze zásady nekoukají na nic, co nemá nálepku made in USA...?

SLOTH

SLOTH (hodnocení, recenze)

to je strasdny proc tohle delaji! teda ale musim rici ze americka office me bavi vice nez ta anglicka ale to je jen tak na okraj prosim ukamenovat

LastWalk

LastWalk (hodnocení, recenze)

Ten černoch se asi těžko může rovnat s Christopherem Morrisem. Amíci jsou trapní ..

Amarcord_1

Amarcord_1 (hodnocení, recenze)

Tak na tu US verzi se temer neda koukat. Bez te ostre britske herecke nadsazky a to pripomina spis telenovelu s umelym smichem.

Tremono

Tremono (hodnocení, recenze)

Když už řešíte ty názvy. Napadlo někoho, proč třeba u tohoto seriálu, kde jsou uvedeny dva alternativní názvy, je jeden z nich (shodou náhod český, po kterém voláte) zneviditelný pod odkazem "další názvy". Ten odkaz zabírá stejně místa, jako by tam byl vypsaný rovnou ten název. Tak vrhněte třeba někdo energii pro schovávání názvů od 3+ položek. ;) Viděl někdo americkou verzi The IT Crowd (já ne)? Richard Ayoade tam hraje opět Mosse, což mi přijde pozoruhodné, ztvárnit stejnou postavu ve dvou verzích seriálu. Navíc ta americká je z 2007, takže prakticky souběžně. http://www.imdb.com/title/tt0944954/

anderson

anderson (hodnocení, recenze)

berg.12 - ak to tak POMO urcil, nech si to ma, to je jeho vec, ale to, ze PARTICKA IT je prvy a povodny nazov je holy fakt a ja tu nebudem donekonecna obhajovat preco ma figurovat ako hlavny. Ľudove masy a POMO si to ziadaju takto, tak nech si to tak maju. Moj zivot sa tym neocitne v troskach ani nebudem doma vyplakavat do vankusa. :-)

berg.12

berg.12 (hodnocení, recenze)

anderson: Čistě technicky, kdyby to byla zhovadilost, tak na to POMO nekývne. Na názvy byl POMO vždycky háklivej, kvůli nim i bez milosti odebíral práva a jen tak by na nějaké výmysly od nějakého Dadela nepřistoupil ;)

SLOTH

SLOTH (hodnocení, recenze)

nove tema: uces mosse myslite si ze by mu tam samovolne drzel hreben nebo nejaka figurka?

Tom Riddle

Tom Riddle (hodnocení, recenze)

Oni se přece nebaví o tom, jaký název byl první, ale jestli je důležitější, který byl první, či který je známější ;o)

SLOTH

SLOTH (hodnocení, recenze)

hosi, vase debata me naprosto unavuje... ale tak moc ze bych sel klidne spat a poslouchal vas nez bych usnul prosim hadejte se pres postu nebo tak tohle me nebavi kdyby to bylo alespon k serialu ale vy se bavite o tom jakej nazev byl prvni? co to je jezisi to je vam dvanact?

anderson

anderson (hodnocení, recenze)

Dadel: dakovat mi nemusis, uvedom si, ze aj ked ti prejde z "prsta vycucana zhovadilost", tak to este automaticky neznamena, ze mas pravdu ty, ale uzi si to :-)

SLOTH

SLOTH (hodnocení, recenze)

to je no ... dva dily dobry jinak nic moc a posledni uz jen vari z vody

Dadel

Dadel (hodnocení, recenze)

anderson: Zvykni si konečně, že nemusíš mít vždy ve všem pravdu, dík

anderson

anderson (hodnocení, recenze)

Ale berg.12, ved ja som teba ako posla neurazal. Ti "experti" co tu presadzuju debilne napady, ktore ich napadli asi po vcerajsej kocovine alebo z nedostatku inej rozumnej cinnosti sa urcite spoznaju a troska si tu na moju adresu "zaprskaju". :-)

berg.12

berg.12 (hodnocení, recenze)

anderson: Moment, jaký "experti"?? Mně je název naprosto ukradený, napsal jsem jen o problému z diskuze, který se nemusí týkat jen Ajťáků a tohle je jednoduše odpověď.

anderson

anderson (hodnocení, recenze)

No co mam na to povedat vy "experti" ? Tak ste zvitazili, mozete to dnes oslavit. Niet nad ludsku hlupost, ze ano ...

berg.12

berg.12 (hodnocení, recenze)

od POMO   (profil, hodnocení, komentáře) [smazat]    06.08.2010 19:53 [Ahoj, jeden problém ohledně názvů, konkrétně nastal u www.csfd.cz/film/224203-particka-it/. Seriál byl nejdřív vysílán na HBO pod názvem "Partička IT", poté ale uveden celoplošně na ČT jako "Ajťáci" a následně je i na HBO uváděn jako "Ajťáci". Jaký název je přednostní? Má se zachovat posloupnost distribučních názvů nebo zohlednit známost?]

Cau. Zohlednit znamost nazvu.

Související novinky

The IT Crowd dostane americký remake

The IT Crowd dostane americký remake

17.12.2017

Ačkoliv se to zdá neuvěřitelné, Američané už stihli předělat desítky britských seriálů. Určitě jste slyšeli minimálně o House of Cards a Kanclu, a nyní je na řadě The IT Crowd. Televizní kanál NBC ho… (více)

Reklama

Reklama