Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Příběh vypráví o Anně a Marii Boleynových, které bojují o přízeň krále Jindřicha VIII. Dívky jsou svým ambiciózním otcem a intrikánským strýcem zapleteny do vysoké hry o moc. Pokud se stane jedna z nich královou milenkou, dostane se rodina Boleynových do přízně samotného krále. Pomocí intrik vmanipulují mladičkou Marii do vztahu se vznětlivým a přelétavým Jindřichem. Panovník se však naivní a oddané milenky brzy nabaží a obrátí svou pozornost k její starší sestře Anně. Ta ho svou inteligencí a šarmem okouzlí natolik, že se kvůli ní nezalekne náboženské reformy a ani založení nové anglikánské církve. Zamilovaná Marie se však nevzdává a mezi sestrami propukne boj o lásku a moc. Anna nakonec zvítězí nejen nad svou sestrou, ale i nad samotnou Kateřinou Aragonskou a stane se královnou Anglie, aniž by v tu chvíli tušila, jak krátká bude její vláda. (TV Nova)

(více)

Diskuze

danielK

danielK (hodnocení, recenze)

tak jakmile jsem zaslechl dabing v ukázce, Natalie Portman vybrali nejlepší českou dabérku vůbec - Kateřinu Lojdovou, zato Scarlett dabuje Lucka Vondráčková (to nepřenesu přes srdce - fuj tajblé) :D

jeeena

jeeena (hodnocení, recenze)

Moc se mi líbila výprava, dekorace a kostýmy. Strhující byly též výkony ženské poloviny hereckého ansáblu, zejména Scarlett Johansson byla velmi důvěryhodná a podařilo se ji vytvořit esotericky křehkou, až mučednicky dojemnou Marii, bohužel však na míle vzdálenou opravdové Marii Boleynové. Ta byla před tím než otěhotněla s Jindřichem milenkou budoucího francouzského krále Františka I, který ji nazýval „anglickou klisnou“ případně „una grandissima ribalda, infame sopra tutti" ("velkou prostitutkou, hanebnou nade vše“) viz. Wikipedia. Pramenem historické zcestnosti filmu je knižní předloha Philippy Gregory. Spisovatelka se ve svých knihách s nějakými dějepisnými nuancemi nemaže a sází to tam jednoduše tak, aby se to prodalo. Přesto, nebo proto, milovnicím a milovníkům romantických příběhů doporučuji, nudit se nebudete a snad zamáčknete i nějakou tu slzu.

Steawi

Steawi (hodnocení, recenze)

Toto ? Toto byla hrůza a s porovnáním hereckých výkonů w seriálu Tudorowci..No to se snad ani nedá srownáwat..!!

gassha

gassha (hodnocení, recenze)

Od tohoto filmu jsem očekávala mnohem víc,škoda. Herecké výkony obou dam byly skvělé... Jen ta režie. Celkově to mohlo být mnohem více propracované. Dávám tak 70% - ale spíše za herecké výkony, než za celkový film, bohužel.

Mickey...

Mickey... (hodnocení, recenze)

Můžete mi někdo vysvětlit proč "pan režisér" používá v celém filmu naprosto stejnou techniku záběru? Vždy je záběr buď přes určitý předmět nebo postavu. Kamera je místy roztřáslá a zmateně hledá herce...

maroo77

maroo77 (hodnocení, recenze)

super film. Byl jsem překvapen. Hlavně nedám dopusitit na krásnou Scarlett Johansson

leon06

leon06 (hodnocení, recenze)

Cakal som ovela viac! Vyborne herecke obsadenie, bolo okresane chabou dramaticnostou. Historia, ktora zmenila dejiny Anglicka bola niekde v uzadi, postavy len velmi stroho vykreslene a celemu filmu proste chybali "gule". :-D Reziser sa zjavne nechal inspirovat TV filmom HENRY VIII, z ktoreho vytiahol nie len podobne sceny, ale i dialogy. Inak ODPORUCAM si ho pozriet pre vacsiu historicku hodnotu. 6*/10

avi7

avi7 (hodnocení, recenze)

Musím povedať že film bol nad mije očakávania. Herecké výkony bola perfektné. Odporúčam vidieť.

EricNor

EricNor (hodnocení, recenze)

Scarlett je v tý čepičce hrozná tlama, fuj, ale jinak je božííí.

dolin1

dolin1 (hodnocení, recenze)

Reiniš: No tak že by byl Bana nejlepší herec, o tom by se dalo diskutovat stejně úspěšně, jako o tom, jestli je Portman nejlepší herečka -hezká, talentovaná,ale nejlepší??? Ani náhodou. Btw - super filmek, **** hvězdy ;-)

Agoran

Agoran (hodnocení, recenze)

No, myslím, že když jsem si to nechal ujít ve Varech, tak si to asi nechám ujít i tady...

Joeey

Joeey (hodnocení, recenze)

18. 7. 21:00, SVĚTOZOR - velký sál, Vodičkova 41, Praha 1
vstupenek už je dost vyprodanejch, tak pospěšte ;-)

kukentipla

kukentipla (hodnocení, recenze)

Bude zajímavé porovnat s Tudorovcema. Osobně si myslím že tohle bude trochu větší fikce. Víc zaměřená na vztahy mezi hlavními hrdiny než na politické zákulisí. Ale to nevadí na ten film půjdu už jenom kvůli Natálce a Scarlett.

Rhade

Rhade (hodnocení, recenze)

Jeden z nejočekávanějších filmů roku! Návštěva kina je zcela jasná.

Santek

Santek (hodnocení, recenze)

Soweek: Protože nestrkají. Je to jiný motiv! Poráti jen určili směr doprovodné hudby pro historické filmy dneška. A hodně prospěchářů se bude podobných motivů držet.....

Reiniš

Reiniš (hodnocení, recenze)

Hmm...to vypadá skvěle! Tři nejlepší herci dneška v jednom filmu, to si nechám líbit.)

Krasus

Krasus (hodnocení, recenze)

Padmé,Hector a Dívka s perlou v historické romanci,tak na to se opravdu nedá netěšit.Jen mě tam zaráží že Annu Boleynovou hraje Natálka,jako mrchu bych spíš bral Scarlett,ale nevadí,třeba obě dvě mile překvapěj.

Shadwell

Shadwell (hodnocení, recenze)

Nataly + Scarlett... to vypadá na příjemnou historickou "pornografii" (v původním slova smyslu tohoto mylně interpretovaného slova). Btw uvažoval někdo z Vás, že pokud to bude odpovídat skutečnosti, je celé pointa filmu dost jasná - nebo si Chadwick upraví historii k obrazu svému?

Soweek

Soweek (hodnocení, recenze)

Proč ke každýmu historickýmu filmu strkaj hudbu z pirátů z karibiku????

Související novinky

Nového Spider-Mana si zahraje... Garfield?

Nového Spider-Mana si zahraje... Garfield?

03.07.2010

Žádný strach, nebude to ten, který nesnáší pavouky a pondělky, tudíž nevznikne bizarní komiksový crossover. Ale jak to vlastně bylo? Kandidátů byly davy. Od Josepha Gordona-Levitta (protože hrál v… (více)

Holky a tradiční britská romantika

Holky a tradiční britská romantika

13.05.2008

Ellen Page může zapomenout na volné, pohodlné ošacení, které nosila jako těhotná Juno. Brzy si navleče těsný korzet. Vydá se totiž do viktoriánského 19. století a stane se Janou Eyrovou, mladou… (více)

Scarlett přijde o hlavu

Scarlett přijde o hlavu

12.01.2008

Když chcete hezkou mladou herečku, která dobře vypadá v historickém kostýmu, zavoláte Keiru Knightley (viz trailer na její novinku The Duchess)... anebo Scarlett Johansson. Ta se brzy ukáže v… (více)

Reklama

Reklama