Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Byli odsouzeni k trestu smrti, teď však dostávají možnost vybojovat si svůj život. Džungle jednoho tichomořského ostrova se stane záhy krvavým bojištěm. Tato drsná vybíjená má být prostředkována celému světu pomocí internetu. Nikdo ale netuší, že jeden z aktérů této plánované show je vycvičený člen amerického námořnictva... (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (331)

Vitason 

všechny recenze uživatele

,,Zabij, nebo budeš zabit!" Přírodní zákon, který nabral platnost již na počátku celého lidstva, když stál pračlověk tváří v tvář divoké šelmě nebo příslušníkovi jiné tlupy. Toto pravidlo se táhlo s člověkem po celou jeho historii. Těžko ve vesmíru naleznete agresivnějšího tvora. A v určitou dobu člověk zjistil, že násilí může být zábavné. Colosseum budiž bráno jako památka této myšlence. Od gladiátorů po secvičené wrestlingové zápasy utekla dlouhá doba. A také se objevil fenomén reality show. Musím se přiznat, že základní myšlenka filmu mi nepřijde tolik nereálná, protože věřím tomu, že někdo kouká na Vyvolené a čeká jen na to až si ti opilí burani začnou lámat židle o hlavy a že by lidé tudíž za podobnou zábavu ochotně platili. The Condemned se snaží celkem okatě ukázat na nebezpečí reality show, manipulování s pravdou a otravně při tom moralizovat. První úkol- tedy znechutit mírou násilí se celkem povedl (kope se tu žen a všelijaké jiné mňamky) ,ale moralitní část se vůbec nepovedla, protože kromě obyčejných frází nenachází film opravdové argumenty a dobrý nápad je tak celkem rychle zabit. Po technické stránce také není co nabídnout. Kameraman by si za tu svojí klepavku a otravné zoomování zasloužil vysadit na podobný ostrov v doprovodu taťků z toho nejtvrdšího lágru. Sice se snažil podat nasnímání soubojů televizní formou jako z reality show, ale dělá to tak nešťastně, že jsem často ani nevěděl, kdo se s kým pere. Snímek tak může zaujmout jen herecky. Hlavní roli si střihl neokoukaný wrestler Steve Austin, kterému role opravdu slušela a za pochvalu také stojí Vinnie Jones, který si svého psychopata zřejmě užil. The Condemned se dá na jedno skouknutí přežít a to je asi tak všechno, co může nabídnout. Podobné filmy: Běžící muž (1987), Battle Royale (2000), Battle Royale: Requiem (2003) ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Tak takáto masa svalov by sa s prehľadom vyrovnala aj machrom z Predatora! V tomto určite. Všetko je nablýskané, akcia spája wrestlingové, boxerské a K1 ringy ako nikdy predtým. Po rozjazde som tomu dával veľké nádeje, no postupom času sú to len súboje ako na ktoromkoľvek športovom kanáli. S podobným obsadením a režisérom sa však veľa čakať nedalo. To čo Wiper nemohol nahradiť svojim umením, zachraňovala ešte aspoň hudba a nenudiace tempo, čo mal na svedomí aspoň aký-taký pokus o príbeh v druhej polke, aj keď je to celé vlastne len vykrádačka Battle Royale. Napriek tomu zábavička podobná ako pred rokom s kamošom The Marine a ak si budem môcť každý rok dať takúto jednohubku, budem spokojný. 65%. ()

Reklama

Andersis 

všechny recenze uživatele

Tenhle film mi dost připomínal Běžícího muže. Vinnie Jones je pašák a ikdyž vám možná budu připadat jako hajzl, fandil sem jemu. Steve Austin je obyčejná hora masa a to je vše. Po scénáristické stránce je film chabší, ale po stránce akcí je super. Ruční kamera mi vyhovuje pokud něco při soubojích vidím a tady sem viděl. ()

klerik 

všechny recenze uživatele

Tento film som si pozrel rád. Skrátka jednoduché retro. Ale nemá tú správnu šťavu, akú majú napríklad seagalovky (sú možno slabšie ale určite zábavnejšie) alebo klasiky ŽIVÝ TERČ či HRA O PREŽITIE. O áčkovom BATTLE ROYALE radšej ani nehovorím. Austin prekvapil, režisér sklamal. Akcia bez napätia je prešľap. RALLYE SMRTI šla na to šikovnejšie... ()

Easykk 

všechny recenze uživatele

Zajímalo by mě jestli měl kameraman klepavku, nebo mu někdo držel bouchačku u hlavy a řval mu zblízka do ucha: ,,Třes s tím, dělej, pořádně, to je málo, tak ku*va zatřes ať tam neni v tom souboji nic vidět, dělej šmejde, jestli to nebude pořádně rozplizlý tak rozpliznu ten tvůj mozeq po celý týdle pláži!!!!" - A jak zlý muž řekl, tak se stalo, já jsem z toho tekl a pěkně mě to žralo! ()

Galerie (29)

Zajímavosti (9)

  • V jedné ze scén Jack bodne nožem protivníka do břicha. V dalším záběru má však nepřítel nůž v hrudníku. (Sydney008)
  • Ve scéně v čase 1:22:32 Ewan McStarley (Vinnie Jones) vystřílí ze zbraně Armscor M30R6 12 nábojů, přestože zbraň je na náboje 4. (dc125)

Související novinky

Jednooký králem... akce

Jednooký králem... akce

22.03.2008

Režisér příjemně tradičního westernu 3:10 Vlak do Yumy James Mangold se z Divokého západu přesune do blízké budoucnosti a kolty vymění za tu nejšpičkovější bojovou techniku. V adaptaci komiksu… (více)

Reklama

Reklama