Reklama

Reklama

Pátek třináctého 8

  • Česko Pátek třináctého 8: Jason na Manhattanu (více)
Trailer

Obsahy(1)

Po pekelném duelu s telekinetičkou Tinou v předchozím díle leží Jason pohřbený pod troskami mola na dně Křišťálového jezera. Zde jej vzkřísí elektrický výboj z porušeného kabelu a on se vydává dolů po řece hledat novou krev. Nalézá ji na výletní lodi Lazarus vezoucí třídu čerstvých maturantů na exkurzi do New Yorku, kam z nich nakonec díky jeho intervenci dorazí jen hrstka. Zbylí študáci se mu musí postavit v manhattanských docích, v metru, na Times Square i v kanalizačních tunelech pod Manhattanem. Osmé pokračování kultovní slasherové série 80. let v režii televizáka Roba Heddena. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (193)

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Moja obľúbená časť a zároveň (z vtedajších ôsmich) pravdepodobne najhorší film. Zato najzábavnejší, s najzaujímavejším dejom a najkrajšími babami. Samozrejme to JE strašná blbosť; konieckoncov ani jeden Piatok by som s čistým svedomím nenazýval vyslovene dobrým filmom; niektoré veci, ktoré sa ale dejú TU, už prekračujú onu pomyselnú hranicu trashu zase o pár desiatok rán sekerou ďalej. Halucinácie hlavnej hrdinky a vedľajšia dejová línia s traumou a malým Jasonom, pôsobia ako výsmech; s predošlými časťami nemajú nič spoločné a sú - pre príbeh aj sériu- asi rovnako nelogické ako trestuhodné správanie primitívnych postáv. Okrem toho, úvodné titulky sršiace atmosférou New Yorku konca osemdesiatych rokov a vlastne aj samotný názov, sú len obyčajným podvodom na diváka čakajúceho zbesilé naháňačky centrom Manhattanu. Hneď v nasledujúcej scéne sa dej presune na loď, kde zotrvá do konca prvej hodiny filmu. Loď je pre slasher miesto ako stvorené a potom ako sa na palubu dostane pán Vorhees, začne systematické vyvražďovanie jak posádky tak pasažierov, pričom niektoré vraždy sú efektné viac (uškrtenie Kelly Hu), niektoré menej (Jason s gitarou!!!). Posledná tretina sa nakoniec naozaj odohráva v New Yorku, ale exkurziu známymi miestami nečakajte. Uvidíme len pár interiérov, metro a tmavé uličky, podľa ktorých Manhattan tiež asi neidentifikujete. A popritom sa dejú veci... ale že tak blbé, až zostáva rozum stáť. S vrahom v pätách sa každú chvíľku ústredná skupinka (ktorá by kludne mohla byť nazývaná lovnou zverou) zastaví a rieši si napríklad vyššie spomínanú traumu, medziľudské vzťahy a podobne. Herci sú lacní primerane k filmu a Hodderovským obsesiám tiež neholdujem, takže je to celé tak trochu nasmiech a ultratupý záver tomu nasadí korunu. A dojde aj na také rarity, ako pästný súboj s Jasonom, alebo odrazenie hlavy rukou (päsťou). A je to zábava! Väčšina dielov sa odohráva v tom istom prostredí - v letnom tábore a tu sa pekne cestuje. Vrážd celkom dosť, Jason je nezastaviteľný a aj keď film neobsahuje - pre horor - tak dôležité prvky ako sú strach a vlastne ani napätie, keď ste béčkovo naladení, mali - resp. mohli by ste byť spokojní. Jason na Manhattane je milá hororová spomienka na dobu, keď sa úsmevné horory osemdesiatych rokov nenávratne vytrácali a s nimi osemdesiate roky pomaly vyprchávali, aby sa podobných spomienok natočilo ešte zopár (Mutronics, Predátor 2, Class of 1999) a definitívne uzavreli jednu nie hodnotnú, ale rozhodne veľmi príjemnú žánrovú éru. A presne taký je tento film. A preto ho mám rád. Najzábavnejší Piatok. ()

SeanLSD 

všechny recenze uživatele

Obvykle sa chodilo na výlet k nemu, ale po cca stovke mŕtvych tínedžerov už Crystal Lake vyhlásili radšej za bezzásahovú prírodnú rezerváciu a tak sa obrovský zhnitý trkvas vybral na potulky. Režisér pochopil, že jediné, čo sa s ním dá robiť, je zábava. Škoda že na tú Jasonovu smrtonosnú cestu New Yorkom nemal viac peňazí. ()

Reklama

TheRaven 

všechny recenze uživatele

[Pozor, obsahuje malý spoiler] Tak po sedmičce šla série zase kousek výš. Sice je to naprostá ptákovina a navíc nám to tentokrát tvůrci natáhli na 100 minut (to nemuseli), ale s Jasonem byla opravdu legace. Na lodi slabé, ale Jason na Manhattanu, to je maso. Tím se z toho stal asi nejvtipnější díl. Nejvíc mě dostala akce v metru, když tam před nim utíkaj, a ti laxní a apatičtí opilci, feťáci a bezdíci, prostě Američani, jen tak koukaj, jak kdyby to tam měli každý den:-). Nebýt slabého začátku, tak jsou to luxusní 3, takhle musím jednu ubrat, ale i tak se na to v budoucnu ještě podívám. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

V osmém dílu si znovu potvrdíte onen starý známý fakt, že vysoké napětí je pro Jasona životabudič, a ještě se dozvíte, že "nebezpečný toxický odpad" je pro něho účinná omlazující kůra... Scénář v pohodě a ryze béčkový, tzn. lobotomický, mozkorvoucí, totálně praštěný (což tentokrát myslím jako pozitiva), a navíc na poměry téhle série nezvykle epický. A dokonale osmdesátkově "vystajlovaný" úvod sliboval nevšední zážitek a skvělou podívanou. Ale on ten začátek byl bohužel z celého filmu asi to nejpovedenější. Dál už jen plus mínus průměrná zábava, u které se možná párkrát uchechtnete, ale stejně tak často se budete šklebit a koukat po časomíře. Přesto dvě scény se mi dost líbily - naražení kormidelníka na harpunu, natočené z paluby přes opršelá skla kormidelny a osvícené zevnitř zeleným barovým světlem, bylo náramně estetické. A druhá scéna je zase zábavná - to když po úsměvném boxerském duelu mezi Jasonem a protivným mladým Othellem na jakési "manhattanské" střeše, přijde Jasonův "best shot". Málem jsem se v tu chvíli udusil tyčinkami a připomněl si úsloví "levou rukou zabíjím slony a pravý se sám bojím". Jo a přece jen vlastně jedno překvapení - když jsem viděl manhattanské přístavní čtvrti natočené ve filmovém ateliéru, už jsem nevěřil tomu, že se kamera opravdu dostane na Times Square. Ale stalo se. ()

Andersis 

všechny recenze uživatele

Nejhojší díl. Vraždy nejsou zábavné a Jason se padezřele rychle přemistuje. Např: jeden z hlavních hrdinů leze po žebříku a Jason stoji a čumí, jakmile je hlavní hrdina na střeše ejhle Jason je tam taky. Scénář je jedna černá díra a herecké výkony taky. Nepochopím jak takový kult mohli dát na starost TV režisérovi. ()

Galerie (58)

Zajímavosti (17)

  • Kane Hodder (Jason) se v závěrečné scéně po vypití několika džbánů vody na povel pozvracel. Nejednalo se o speciální efekt. (Dinsberg)
  • Když se natáčela scéna, kde Julius (Vincent Craig Dupree) boxuje proti Jasonovi (Kane Hodder), tak Kane Hodder požádal herce Vincenta Craiga Dupreeho, aby do něj opravdu boxoval. Všechny rány, které Jason schytal od Juliuse, jsou reálné. (Raichu.Cz)
  • V původním scénáři měl Jason (Kane Hodder) na začátku filmu nakopnout štěkajícího psa. Hercovi se to ale nezamlouvalo, a tak byla scéna vypuštěna. (Holina)

Reklama

Reklama