Reklama

Reklama

Pátek třináctého 9

  • USA Jason Goes to Hell: The Final Friday (více)
Trailer 1

V úvodní scéně filmu je Jason rozstřílen komandem FBI na hadry, na kterých si v márnici následně pošmákne černošský koroner a stává se Jasonovým nedobrovolným hostitelem. Jason degradovaný na vetřelcoidního červa, přeskakujícího z těla do těla, se vrací ke Křišťálovému jezeru najít svou sestru, protože aby se mohl znovu zrodit, potřebuje tělo s příbuzenskou krví. V patách má ale lovce odměn a sestřina přítele. Deváté pokračování slavné slasherové série 80. let a mezinárodně srozumitelné synonymum pro hnusnou svatokrádež. (choze)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (193)

kaylin 

všechny recenze uživatele

Vzhledem k prvnímu filmu jsem si v rámci série už několikrát stěžoval na to, že se tvůrci vykašlali na gore a raději nechali kameru uhnout. Tak tohle rozhodně u devátého dílu neplatí, protože gore je zde místy naprosto úchvatné a filmaři se nebáli do něj jít. Jsou zde prvky, které jste v sérii ještě neviděli a které vám v ní určitě chyběli. V rámci série je tak „Pátek třináctého 9“ opravdu unikátní film, a to jak v tom dobrém, tak i v tom negativnějším smyslu slova. ()

BoredSeal odpad!

všechny recenze uživatele

Každá hororová série s legendárním zabijákem má svůj experimentální stupidní díl. Deváté dobrodružství milovaného zabijáka Jasona je ale po pětce, kde měl Jason dovolenou, už druhým experimentálním dílem v sérii. Tentokrát tvůrci úplně ignorovali pozadí a charakter Jasona a konec osmičky a přišli se zhovadilým nesmyslem, kterému se vyrovná snad jen spiknutí druidů, kteří v Halloweenu 6 ovládali Michaela Myerse. Ještě větší neštěstí je mizerná řemeslná úroveň devítky a fakt, že počínaje devítkou se ze série oficiálně staly pitomé komedie (utlumené až rvačkou s kotelníkem Fredem, na kterou je tady na konci lehká upoutávka, v desítce opět ignorovaná). Všichni herci jsou tady na zabití (ne na všechny se dostane a ne dostatečně násilným způsobem, aby za to mizerné hraní divák cítil satisfakci) a chudák Kane Hodder je tady spíš za křoví. Opravdu céčkový odpad, tomuhle dílu se vyhněte na sto honů. ()

Reklama

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to slabý horor, ktorý je rozhodne najhorším dielom tejto vydarenej série. Má iba priemerný príbeh o Jasonovi, na ktorého je prichystaná pasca, armáda ho rozstrieľa, jeho telo je zničené a tak si všetci myslia, že už je s ním koniec, ale jedna jeho časť to vydržala a prechádza z človeka na človeka, ktorých ovláda a potrebuje nájsť svoju sestru, ktorá ho ako jediná môže znovuzrodiť. Ale jej priateľ chce tomu zabrániť. Spracovanie je ale dosť slabé, celý tento nápad o zničení Jasona a jeho premenu na červa, ktorý prechádza do ľudí je veľmi zlý a v tejto sérii nemá čo robiť, ale aj napriek tomu sa na to ešte zo začiatku dá pozerať a možno až polovicu filmu si to určitú úroveň udrží, ale potom už je to len nuda, kde až na pár výnimiek ako napríklad úplne poslednú scénu s odkazom na konkurenčnú sériu vôbec nič nezaujme. Hororových scén tu je pomerne dosť a nie som s nimi až tak moc spokojný, ale nie sú najhoršie. Mierne napravujú dojem z nezáživného deja, sú celkom slušne krvavé a páčia sa mi aj masky, teda hlavne jedna z druhej polovice, ale výraznejšie ma zaujala iba likvidácia v stane. Herecké obsadenie ma zaujalo len minimálne, jedine Steven Williams vo vedľajšej úlohe za niečo stojí, zvyšok ani nestojí za reč. A aj Jason v tých pár minútach vyzerá jednoznačne najhoršie z celej série. Réžia je veľmi slabá, ale aspoň technická stránka je bez väčších problémov, hlavne efekty sú celkom slušné. Takéto poníženie si postava Jasona určite nezaslúžila, ale tento film nestojí za pozornosť ani ako samostatný film. Objektívna kvalita filmu- 35%, film sa páči mne na 38%. ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Peklo v tom nejhorším slova smyslu. Nejmenovat se to Pátek třináctého, překousnu to. Ale když tu místo Jasona pobíhá spousta jiných vraždících debilů, a jeho samotného si užijeme vlastně jenom na začátku a v závěru, nejde to jinak. Po dvou předchozích částech se sice dočkáme nějakého toho gore (scéna s roztékajícím se mužem vypadá luxusně, zároveň se jedná o to nejlepší, co zde najdete) a místy lehce potěší pár odkazů na jinou horrorovou klasiku: jedna postava se tu jmenuje Myers, kniha jako vystřižená té z Evil Dead a samozřejmě závěrečná sekvence, kdy Jasonovu masku stáhne pod zem sám Freddy Krueger. Tím snímek poukázal na budoucí plán studia New Line Cinema, že tyto dvě ikony hororového žánru by se mohly v nejbližší době spolu sejít v jednom filmu, čehož jsme se o deset let později také dočkali. Tak či onak, každopádně se jedná o největší hřebík do rakve Jasonova skalních příznivců a znásilnění kultovní série. ()

Brain-D 

všechny recenze uživatele

Nejhorší Pátek Třináctého. Film je pojatý spíš jako zombie horor, než jako shlasher. Kdyby tam na začátku či na konci nebyla ta maska Jasona, neřekl bych, že to je patří do série Friday 13th. Film má světlé ztránky jen v případě scének se sebejistým lovcem Dukem a scénkou, kdy střílí snad 5 lidí na převtěleného Jasona - *. A vůbec nechci říkat nic o té závěrečné scéně v baráku a malém vetřelci- (to bych musel dát odpad !) ()

Galerie (75)

Zajímavosti (30)

  • Jedným z prvých konceptov tohto filmu bol „Jason Goes To LA“, v ktorom by bojovali dva súperiace gangy. Keď sa objavil Jason (Kane Hodder) a začal ich vraždiť, súperiace gangy sa spojili, aby Jasona porazili. (Zeker)

Související novinky

Bayův Pátek třináctého

Bayův Pátek třináctého

15.02.2006

Maskovaný vrah Jason Vorhees se s největší pravděpodobností dočká návratu na filmová plátna. O znovuzrození hororové ikony s hokejovou maskou se postará režisér Michael Bay a jeho produkční firma… (více)

Reklama

Reklama