Reklama

Reklama

Pátek třináctého 9

  • USA Jason Goes to Hell: The Final Friday (více)
Trailer 2

V úvodní scéně filmu je Jason rozstřílen komandem FBI na hadry, na kterých si v márnici následně pošmákne černošský koroner a stává se Jasonovým nedobrovolným hostitelem. Jason degradovaný na vetřelcoidního červa, přeskakujícího z těla do těla, se vrací ke Křišťálovému jezeru najít svou sestru, protože aby se mohl znovu zrodit, potřebuje tělo s příbuzenskou krví. V patách má ale lovce odměn a sestřina přítele. Deváté pokračování slavné slasherové série 80. let a mezinárodně srozumitelné synonymum pro hnusnou svatokrádež. (choze)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (193)

gogos 

všechny recenze uživatele

Tak po precteni mistnich komentaru jsem ocekaval solidni brak, ale zmylena neplati!!! Zacatek me docela prekvapil... Jason se zase vratil z mesta do Crystal Lake. Zase ozil. Zmenil image... Nechodil k holici a masku si nechal prirust k obliceji... Tudiz jsem byl docela zklaman, ze tyto veci nejsou osvetleny. Na druhou stranu se do serie vraci otevreny sex, prsa, brutal vrazdy, krute gore efekty. Taky ozvuceni je oproti minulemu dilu znatelne lepsi... Kamera v pohybu take nema chybu... Navic se dovidame nove veci o historii ... Puvod Jasona, nejaky ten rodokmen... Do toho magicke artefakty... A zaver??? Jasona si vzali pekelnici....skoad ze se tam chudak ohreje jen par let... Kdybych to mel hodnotit jako pokracovani, videl bych to na nejakych 70%.... Kdybych to mel hodnotit jako samostany film... tak bych 5, moza 10% pridal.... Pro me je to po par horsich dilech zase navrat toho praveho Patku 13. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Vzhledem k prvnímu filmu jsem si v rámci série už několikrát stěžoval na to, že se tvůrci vykašlali na gore a raději nechali kameru uhnout. Tak tohle rozhodně u devátého dílu neplatí, protože gore je zde místy naprosto úchvatné a filmaři se nebáli do něj jít. Jsou zde prvky, které jste v sérii ještě neviděli a které vám v ní určitě chyběli. V rámci série je tak „Pátek třináctého 9“ opravdu unikátní film, a to jak v tom dobrém, tak i v tom negativnějším smyslu slova. ()

Reklama

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Do tohoto dílu jsem šel opravdu s velkými obavami. Už je to sice hodně dávno, co jsem ho viděl, ale právě devátý a desátý díl zapříčinili, že jsem se už potom v mládí a vlastně až dosud nikdy nesnažil obstarat si celou sérii (potažmo ty které jsem až do nedávna neviděl). Naštěstí jsem to teď vzal od prvního dílu a nelituji toho, protože většina dílů této série je vskutku dobrá a nadprůměrná záležitost. Pojďme ale k samotnému filmu. Začátek nebyl zrovna nejhorší, nabušený Jason snažící se sejmout polonahou ženu – vypadalo to na zažitou klasiku. Jenže po doslovné explozi jeho těla a následného převozu na pitevní stůl, začalo počáteční nadšení rychle opadat. Kane Hodder musel poníženě přijmout alespoň vedlejší roli ochranky, jinak by asi jeho výdělek moc velký nebyl. Jeho postava se totiž proměnila v jakéhosi ďábelského červa/parazita, který skákal z jednoho hostitele na druhého. Což samozřejmě skalní fandy Jasona muselo nasrat mírou vrchovatou… Bujná fantasie scénáristů však touto zásadní změnou neskončila. Ba právě naopak. My se dozvíme, že Jason má sestru, přestože od prvního dílu jsme žili v přesvědčení, že byl jedináček. Ona jeho matka Pamela taky tvrdila, že byl její jediné dítě. Takže si zřejmě „papá“ Voorhees následně odskočil vysemenit ještě někde jinde. Ono se taky není čemu divit, kdo by vydržel doma s takovou šílenou starou a zdeformovaným synáčkem. Tuhle nesrovnalost jsem tedy dokázal ještě překousnout, protože logické vysvětlení by se tu přece jenom dalo najít. Jenže já se těšil na další Jasonův masakr, ale musel jsem se spokojit jen s tím, že přeskakoval z jednoho těla do druhého a to mi moc pod fousy nešlo. Což o to, mrtvol tu bylo dost, některé smrti byly pěkně brutální (masakr ve stanu), nechybělo gore, nahota, pěkné holky – to všechno bylo OK, taky díky tomu nedám až tak nízké hodnocení, ale prostě zklamání je i tak velké. A nezachránila to ani scénka ze závěru, kdy se vynoří Freddyho rukavice a stáhne Jasonovu masku pod zem. Jo bylo to pěkné navnadění na budoucí střet těchto dvou kultovních postav, ale to už byla jen slabá náplast na pošramocenou duši nejednoho diváka a fandy této série. Takže tentokrát prostě nemůžu dát ani to průměrné hodnocení. 40% ()

LION-MR.T 

všechny recenze uživatele

Kdo neví,tak Pátek 13.ého je moje nejoblíbenější série ze všech a Jason můj oblíbenec ze všech nejvíce. Měl bych tedy být tímto dílem zhnusen. Ovšem nejsem. K hudbě se vrátil opět Harry Manfridini,ale i Fred Mollin udělal skvělou hudbu k somiče a k mé srdcové sedmičce. New Line chtěla Jasona celého zničet coby sérii a to se také povedlo,ale. Film mi rychle utekl,vražd bylo dost a dobré. Nemůžu dát filmu,který mě bavil dát špatné hodnocení. Ano. Jak se Jason znovu vrátil k životu a jak se dostal do Crystal Lake a jeho degradovali na obyčejného červa. Taky tenhle díl neberu do série,pro mě pátky skončili osmým nebo i sedmým dílem,někdy se nemůžu pořádně rozhodnout. Ale záptky k devítce. Nijak mě nevadila a ani nenudila. To,že Jason měl sestru neberu,ale zase jsem viděl jeho dům,ikdyž nevím jak by si jeho matka z platu kuchařky v táboře mohla dovolit,zvláště,když Jasnův otec se na ně vykašlal,taky se dozvíme jak se jeho otec vlastně jmenoval. Dohromady to tvoří vykrádačku jiných filmů mě bavící se,ale nepatřící se do série. Rozhodně mě bavila více než průměrný Freddy vs. Jason. ()

Frajer42 odpad!

všechny recenze uživatele

No a teď mi někdo poraďte, co si mám o tomhle filmu myslet? Pro připomenutí vám povím stručně děj. POZOR PLNO SPOILERŮ. Na začátku Jason vletí mariňákům přímo do pasti a je s americkou chladnokrevností rozstřelen a několik set kousků. Při pitvě zbytků těla jednomu negříkovi zapomenou přinést jídlo, a tak je tolik hladový, že sežere Jasonovo srdce a zmagoří z toho. Ve filmu je jedna trojnásobná vražda studentíků po Jasonově způsobu, jinak zbytek filmu se tam postavy z nějakého zvláštního důvodu pouze ohryzávájí a postupně tak magoří celé město. Poté aby toho nebylo málo si najmou nějakýho negříka, kterej sežral všechnu moudrost světa a prozradil, že Jasona celých 8 dílů zabíjeli špatně, tudíž i zbytečně. A tak přispěl svojí troškou do mlýna a poté co mu nějaký brejlatý idiot zaplatí tím, že si od negříka nechá zlámat prsty mu teda laskavě řekl, že Jasona může zabít jenom jeho rodina, tak že mu zapíchne nějakej drbnutej nožík do srdce. No tak tam celej film nahánějí nějakou krávu, která je asi jeho neteř nebo co. Tady se to těžko posuzuje, když hrají matku a dceru zhruba stejně staré herečky. No co si budem povídat, potom tam projedou nějakou trubkou, či co to bylo jednoho blbečka a co se nestane. Z těla mu vyskočí jakejsi malej zmrd.(S největší pravděpodobností malej Jason.) Kterej pak udělá opačnej způsob porodu.(vsuvka pro méně chápavé...Kundou vleze do nějaké paní, z které pak jako starý známý velký Jason vyleze. Jak to udělal se mě neptejte. Tady byla i režisérská fantazie bezmocná, a tak se to stalo mimo kameru.) No nakonec mu ten nožík do srdce vrazili, následovalo pár stupidních blikacích efektů a nějaké ruky ho stáhly pravděpodobně do pekla, jak už název tohoto dílů napovídá. Pak se tam ještě vynořila ruka, připomínající Freddyho pařát. No naštěstí už se nic dalšího nestalo. No po tomhle filmu nezbývá než pochybovat o duševním zdraví jednak pana režiséra a druhak pánů scénáristů. To musela být ohromná fuška něco takového vymyslet. No nezbývá mi než film patřičně ocenit a jít na desátý díl. Jeden nepatrný odpádek bych prosil. ()

Galerie (75)

Zajímavosti (30)

  • Původní název filmu byl Friday the 13th Part IX: The Dark Heart of Jason Voorhees. (Stocki)
  • Ve filmu se objeví kniha Necronomicon a dýka z filmové série Evil Dead (od r. 1981). (Matros)

Související novinky

Bayův Pátek třináctého

Bayův Pátek třináctého

15.02.2006

Maskovaný vrah Jason Vorhees se s největší pravděpodobností dočká návratu na filmová plátna. O znovuzrození hororové ikony s hokejovou maskou se postará režisér Michael Bay a jeho produkční firma… (více)

Reklama

Reklama