Reklama

Reklama

Pátek třináctého 6: Jason žije

  • Česko Pátek třináctého: Jason žije (více)
Trailer

Jako dítě si Tommy Jarvis zkoušel jaké to je, když jiní umírají a tak zabil Jasona Voorhese. Stal se tak postrachem okolí jezera Crystal Lake. Jenže nyní, po nějakém čase si Tommy není vůbec jistý zda je Jason opravdu mrtvý. Jediná možnost jak se ujistit, je vykopat jeho tělo a tak se s přítelem jedné noci vydá na hřbitov. Bohužel pro Tommyho, a především jeho přítele, najdou namísto seschlé mrtvoly Jasona v plné síle, který se jako zázrakem vrátil! (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (237)

Anderton 

všechny recenze uživatele

Veľmi slušné pokračovanie, respektíve oveľa presnejšie veľmi slušné x-té varenie z vody alebo čajového sáčka. McLoughlin občas prekvapí vtipnou filmovou rečou, ako asociatívnym strihom (terč) či jednoduchou metaforou so škrečkami, alebo fórikmi typu kniha No Exit od Sartra v rukách spiaceho dieťaťa. Je to teda konečne aj skutočne vtipné, zároveň je vrážd snáď ešte viac ako obvykle a našťastie nenudia. Scenár ale zlyháva v tom, akým lacným spôsobom privedie Jasona späť na scénu a iba veľmi málo rozvinutou líniou s deťmi. Tie by si "zaslúžili" byť vo väčšom ohrození životov. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Dokonalý stroj na zabíjení a pro mnohé nejoblíbenější hokejista na světě Jason Voorhees to zase nějak zmáknul, žije a znovu dostal chuť na mladé maso. Ubylo nahoty (respektive úplně chybí), přibylo naivity. Jedničku, která stála naprostý pakatel, ale vydělala nehorázný balík, jsem si před časem zopakoval. I po šesté zůstává mnohé tak nějak při starém: scénář je dál mizerný, postavy pronášejí úsměvné dialogy a dělají vesměs jen samá špatná rozhodnutí, děvčata se neobtěžují nošením podprsenek a o technické stránce filmu moc mluvit nelze. Jeden z nejvýraznějších kosičů mladého masa se dostává do letního tábora uprostřed lesů, vraždí, odolává všemožným kulkám i řezným ranám, jsme zbytečně korektní (zmiňovaná nahota i uhýbající kamera), naopak místy netradičně pomrkávající (smrt do kmenu, agent 007, tvář vylisovaná do karavanu). Nutno závěrem připomenout, že kdybych měl srovnávat, víc než tuhle sérii budu mít vždy raději texaské řádění motorovou pilou nebo halloweenského Michaela Myerse. ()

Reklama

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Tenhle Pátek třináctého jsem viděl v pátek třináctého, a možná proto se mi tak líbil. Po dementní pětce je to něco opravdu nového a od předchozích dílů se tenhle zcela odlišuje. Konečně například někomu došlo, že v dětském táboře by měly být nějaké děti. Vymizelo stupidní klišé a bylo přidáno dost humoru (tedy aspoň při pár scénách jsem vyprskával smíchy). Také je nutno zmínit soundtrack Alice Coopera, který film doplňuje. Pro mne to byl velice zábavný a fajnový film, po originále možná nejlepší ze série. Jason prostě žije, a to naplno. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Poznáte to, keď sa chce pani X dostať do "Erotickej Guinnesovej knihy rekordov?" za čo najvyšší počet partnerov, vystriedaných za toľko a toľko minút? Tak Jason Voorhees by jej mohol zdatne konkurovať; ibaže on ich zabíja. A to tak rýchlo, že i so štvorkou z matematiky to spriemerujete na jeden mord za cca štyri minúty. To je, myslím, viac ako len solídne slasher skóre. Snáď až príliš. Na pohlaví a veku nezáleží. ()

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Už vtipný prolog naznačí, kam se další minuty budou ubírat. Šestý díl sice nikterak nemění koncepci danou jedničkou, ale suverénní zlehčování spousty momentů mu dává konečně punc autorského filmu. Zatímco předchozí filmy trpěly syndromem rutiny, tento se svými osobitými vsuvkami (bondovské titulky, krev na smajlíku, tvář vylisováná do plechu) pozvedává nad standard a po celou dobu přímočaře baví. Jenže i ono úvodní namlsání začne po čase opadat, až příliš se ke slovu začne drát korektnost (žádná nahotinka, uhýbající hledáček kamery v časech mordů) a celé to spadne s otravnou záchranou malých dětí. Je znát, že se psal rok ´86 a jako jedna z prvních vlaštovek hejna nezávadnosti se objevil právě tenhle kousek krvavé série. 3 ½. ()

Galerie (119)

Zajímavosti (22)

  • Severoamerické tržby byly 19,4 milionu amerických dolarů. (NIRO)
  • Ačkoliv je Crystal Lake Camp letním táborem pro děti, toto je jediný díl série, kde se skutečně v táboře objeví děti. (Stocki)

Reklama

Reklama