Reklama

Reklama

Další díl kultovní hororové série osmdesátých let. Rozsekali ho mačetou na malé kousky. Jason Voorhees, legendární hororová postava, tedy definitivně zaklepal svou pracovní obuví se kterou si již třikrát vyšlápl na procházku spojenou s brutální zabíjačkou. Zemřel však doopravdy??? V okolí Křišťálového jezera totiž opět začíná obcházet brutální zabiják s hokejovou maskou, která nemilosrdně likviduje vše co se mu postaví do cesty. Tentokrát si vzal na paškál rehabilitační ústav pro problematickou mládež. Chlapci a děvčata se zde snaží relaxovat, aby se mohli vrátit do normálního světa. Zabiják s maskou jim v relaxaci rád pomůže. Ozbrojen vším co mu přijde pod ruku jim mlčenlivě ukáže cestu do normálního hrobu. Takovou terapii svět psychologie pro mladistvé ještě nezažil. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (214)

Nach 

všechny recenze uživatele

Líbilo se mi to o něco málo více, než předchozí část. Zřejmě i kvůli postavám, jenž nadále jsou jen jednorozměrné, ale sedly mi více, než v předchozí části. Všechno zde existuje jen proto, aby to mohlo nějak umřít. Když postavy něco dělají ať jde o tancování nebo ježdění na motorce, je to zde jen kvůli tomu, že scenárista potřebuje, aby v důsledku toho byli nějak zavražděni. Jednoduchá béčková logika. Prostě nic složitého nečekejte, dějově to nejprostší co v žánru existuje. 65% ()

choze 

všechny recenze uživatele

Dobrý úvod s cameem Corey Feldmana a nápadité gore (řemen, kadibudka, světlice), ale jinak jeden ze slabších dílů, který mi místy přišel až sebeparodický. Sice se odehrává v ústavu pro problémová děcka, což by mohlo přinést potenciálně zajímavé postavy a konflikty mezi nimi, ale ten motiv samozřejmě zůstává nevyužit. A navíc - SPOJLER! - tu ani nevraždí Jason, kurva. Taky škoda, že Tommyho nehrál zase Feldman. ()

Reklama

kaylin 

všechny recenze uživatele

„Pátek třináctého 5“ není nijak zásadním vytržením z doposud nastolené kvality, ale právě rozvoj mytologie celkem zajímavým, ač předvídatelným směrem, je něco, co z tohoto filmu dělá přece jenom o něco zajímavější zážitek, než jakým byl třeba snímek předchozí. Tenhle díl jsem si celkem užil, a nutno říct, že i díky ženské nahotě, která je zde celkem častá, navíc stojí za to. Někdy se musíte spokojit i s podobnými scénami. ()

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Mohl to být nejlepší díl. Scénář byl konečně obdařen chytrou zápletkou a režisér 2/3 filmu mate diváka tím, že si nedává nahlédnout pod karty vrahova vzhledu. Jenže závěr je obkreslení schématu z předchozích dílů, což nejenom že sebere na atraktivitě, ale zároveň vytáhne i nejhorší možné rozuzlení s těžkým cliffhangerem pro další díl. Chybí tomu invence a autorštější přístup. Sérii mají na povel pouze samí béčkoví babráci. ()

bourec odpad!

všechny recenze uživatele

Tolik neuvěřitelně debilních, úlisnejch postav v jednom filmu jsem už dlouho neviděl. A všem sem opravdu přál, ať je už muž s maskou sejme. Jinak ale amaterská sračka s vraždama blbejma, a navíc ještě povětšinou mimo záběr. Prostě na to nebyly prachy. Na konci pak ještě motanice všeho druhu, takže mám pocit, že v těch dalších dílech budu potřebovat ještě nějaký superodpady. Ale Livingprdovi se to líbilo. Světe div se za pět. Blb. 0%. ()

Galerie (125)

Zajímavosti (22)

  • Když je Tommy (Corey Feldman) u Jasonova (Tom Morga) hrobu, v jeho brýlích se zřetelně odráží bílá odrazná deska filmařů. (Stocki)
  • Když Demon (Miguel A. Núñez Jr.) sedí v kadibudce, nad jeho pravým ramenem visící provázek, který mizí a zase se objevuje. (Stocki)
  • Když se Demon (Miguel A. Núñez Jr.) pokusí vyjít z budky a najde Anitu (Jeré Fields) mrtvou na zemi, její krk viditelně pulzuje. (Stocki)

Reklama

Reklama